Drugie piwo ze śląskiego browaru rzemieślniczego Hajer, który powstał w 2015 roku. Uwarzone w browarze Reden Świętochłowice. Browar Hajer został założony przez trzech przyjaciół z górnego śląska, łączą oni pasję do muzyki z nowofalowymi piwami. Wszystkie piwa z tego browaru będę z pewnością nawiązywać do kultury i tradycji tego regionu. Flaps American Wheat to piwo górnej fermentacji, niefiltrowane oraz niepasteryzowane. Flaps to posiłek regeneracyjny na śląsku. Najpierw flapsa dostawało się w robocie. Potym przestali, chyba ktoś je wszystkie zjod. . . Wracamy do dobrej tradycji Flapsa po szychcie. Jak mosz fajrant to siednij se, dychnij i wypij se Flapsa, Gorzkie, treściwe, bez mynsa ale z chmielem. Skład: woda; słody: pszeniczny, Pale Ale, Carahell; Chmiele: Chinook, Citra, Cascade; Drożdże: Safale US-05. Polecana temperatura serwowania to przedział 8-11°C. Piwo miało swoją premierę 26 czerwca 2015 roku.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Damcio88
PiwowarWWA
Wingman
Gogo