Piwo uwarzone przez Browar Hajer z Tychów.
Farorz to rozwinięcie wcześniejszego piwa marki Browar Hajer, jakim jest Stout MARAS. Chcąc rozbudować naszego klasyczne Stouta, połączyliśmy jego tradycyjny charakter, ze świeżym 'uderzeniem’ amerykańskich chmieli. Dzięki temu oprócz nut zbożowych oraz kawowo czekoladowych, w piwie wyczuwalne są nuty żywiczne oraz kwiatowo-cytrusowe. Farorz to ciemne treściwe piwo, gdzie goryczka przeplata się z rześkim aromatem.
Farorz - po śląsku ksiądz, probosz
Piwo ciemne, górnej fermentacji, niefiltrowane, niepasteryzowane
Składniki: woda, słody (Pale Ale, Monachijski, Karmelowy, Palony), chmiele (Marynka,
columbus,
fuggles, Simcoe,
cascade), drożdże (Safale US-05)
Zalecana temperatura serwowania: 8-12°C
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 500 ml.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
BobiQ68
Shinodin
lucalinvail
W smaku jest gorzko w typie czekolady 90% kakao - piwo jest mocno palone i mógłbym się nabrać, że to wersja imperialna (a ekstraktu \"jedyne\" 14 plato). Jakby tego było mało, chmiele dorzucają swoje trzy grosze i w rezultacie robi się srogo. Nie żebym narzekał - taki powinien być rasowy Stout - ale nie podejrzewałem piwa za 7,50 zyla z dyskontu (Aldi) o taki ciężar gatunkowy.
Bardziej Stout niż American - z Black IPA nie pomylicie. No - jestem zaskoczony. Aleś Ty mi Hajer zaimponował!
Jacelinho