Bawarski klasyk zachwyca pikantną świeżością i jest niezwykle smaczny. Delikatny aromat zawdzięcza starannie dobranym surowcom i krystalicznie czystej wodzie do zaparzania. Słód pozyskiwany jest z jęczmienia piwowarskiego w Bawarii i charakteryzuje się delikatną słodyczą i mocnym smakiem. Chmiel aromatyczny pochodzi z Hallertau i nadaje piwu świeżość i cierpkość. Długie przechowywanie doskonale nadaje lekkość i dopełnia niuanse smakowe, tworząc zrównoważoną grę aromatów.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
nietzsche
Zapach: chmielowy, piwniczny, siarkowy (minimalnie wpadający w warzywa, raczej zapałczany), niemiecka szmata
Smak: bardzo mało treściwe, dosyć twarda woda, ich Edelpilsa zapamiętałem jako piwo gładziutkie, trochę jakiejś kaszki, sporo chmielu (ale już nie goryczki), ale nie jakiegoś wybitnego, takiego trawiastego, zielistego, jak nasza Marynka i tyle. Dopiero, co piłem ich Lager Hell, które nie rzucało na kolana, a to wydaje się być słabsze. Nie urzeka ani smakiem, ani ułożeniem.