Uwarzone przez Browar Golem.
Uwielbiamy klasyczne style, ale nie bylibyśmy sobą gdybyśmy czegoś nie namieszali!
Dlatego naszego grodzisza na słodzie pszenicznym wędzonym dębem oraz oryginalnych, grodziskich drożdżach, popieprzyliśmy delikatnie różowym pieprzem oraz dodaliśmy dodatkową, cytrusową nutę pochodzącą z chmielenia na zimno amerykańskim chmielem Centennial. Sprawdźcie naszą interpretację tego w 100% polskiego stylu.
Skład: woda, słód pszeniczny, chmiel, różówy pieprz, drożdże.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Shinodin
jover
Brodzisław
Aromat piwa grodziskiego: nuty słodowe, dymione/wędzone dębem na pierwszym planie. W tle subtelna nuta pieprzu i cytrusów od chmielu.
W smaku wędzone słody: zbożowość (pszenica), leciutko oscypek i dym z ogniska. Goryczka minimalna, pieprzowa, delikatnie odkłada się z czasem na języku i podniebieniu. Wysycenie powyżej średniego. Mogłoby być jeszcze wyższe.
Bardzo fajna wariacja na temat grodzisza. Jedynym słabym punktem jest tu wysycenie ? za niskie.