Kremowy gładki Stout, infuzowany cudowną kawą Ethiopia Guji Uraga o słodkim, dżemowym, kwiatowym aromacie. Kawę do piwa wybrali Sławek Szostek i Kuba Poręcki, a wypalił warszawski HAYB.
Składniki: woda, słód jęczmienny, płatki owsiane, słód żytni, laktoza, kawa Ethiopia Uraga, jęczmień palony, chmiel HBC 472, Tomahawk, drożdże.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
David_Haye
Gandalfino
Bardzo zachęcający aromat kawowy.
Kremowe z niskim gazem. Kawy w opór. Laktozy chyba też. Mimo że paloność jest spora, piwo jest wyraźnie deserowe. Da się odczuć że w grę wchodzi specjalna odmiana kawy, która wnosi do piwa specyficzną owocowość.
Stout ten jest przekawowy, słodko palony. Smaczny. Kolejne czarne od FF bardzo udane.