To piwo dolnej fermentacji, fermentujące w niskich temperaturach w tradycyjnych otwartych kadziach. Jak w przypadku wielu piw ciemnych, długo leżakuje. W skład receptury wchodzi słód karmelowy, palony w browarze Miłosław oraz naturalny miód pszczeli. Aromat tego piwa to połączenie słodyczy miodu oraz palonych ciemnych słodów, pozostające w równowadze również na podniebieniu. W smaku towarzyszy mu odpowiednio dobrana chmielowa goryczka. „Miodowe” sprawdza się jako towarzysz intensywnych w smaku mięsnych dań oraz samodzielnie w roli płynnego deseru.
Dodał:
bartek - 2012-01-19 08:36:00
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Gość
Sądzę, że to piwo byłoby lepsze, gdyby zawierało mniej alkoholu tak jak Kozel.
Gość
SoupDog
Na uwagę zasługuje też gęsta piana na 3 cm, która powoli opada zostawiając na ściankach pokalu solidny lacing.
Mnie się to piwo podoba, ale nie będę po nie często sięgał, gdyż to zapewne solidna bomba kaloryczna (nie podano kalorii na etykiecie), a trzeba dbać o talię ;)
Gość