Długa tradycja tego gorzkiego piwa sięga czasów naszego mistrza piwowarskiego Josefa Munza, który uwarzył już pod koniec XIX wieku jedno z pierwszych piw pilzneńskich w Niemczech. Podczas jednej ze swoich licznych wizyt w zamku Donaueschingen, cesarz Wilhelm II podniósł ten pilzener do „napoju stołowego Jego Królewskiej Mości.
„Wciąż warzymy to piwo Fürstenberg w oparciu o oryginalną recepturę z przeszłości.
Używane są drożdże opracowane specjalnie przez browar Fürstenberg. Najlepszy słód piwowarski głównie z regionu,
Specjalna mieszanka chmielu aromatycznego Hallertau i Tettnang oraz długi czas dojrzewania nadają Fürstenberg Premium Pilsener charakterystyczny aromat i cierpką nutę.
Chmielowy pilzner na każdą okazję. Czy z przyjaciółmi, na zasłużony wieczór, czy po prostu by zafundowac wyjątkowe piwo!
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Gość