Uwarzone przez turecki browar Anadolu Efes ze Stambułu. Jest to ciemne, pasteryzowane piwo, przedstawiane przez producenta jako połączenie palonego słodu z wyraźnym karmelem.
W składzie bez konkretów: woda, słód jęczmienny, CO2, chmiel i drożdże.
Barwa ciemno-brązowa, z wyraźnymi wiśniowymi refleksami, ujawniającymi się pod światłem. Piana kremowa, drobna. Średnio obfita po nalaniu, dosyć szybko redukuje się do niskiej, porwanej warstewki, w takim stanie utrzymuje się do końca degustacji, lekko zdobi ścianki szkła. Zapach całkiem intensywny, połączenie palonego słodu z karmelem. W smaku treściwe, również dominuje palony słód i karmel, z głębi wybijają się również nuty czekoladowo-kawowe. Piwo jest lekko słodkie i średnio wysycone.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Stacher93