Uwarzone przez rodzinny browar Edi, którego założycielem jest Edward Wilk. Browar ten znajduje się w Nowej Wsi, niedaleko Wschowej i istnieje od 1998 roku. Imbirowe, to piwo niepasteryzowane i niefiltrowane, dojrzewające w butelce. Nie zawiera konserwantów, zmętnienie i delikatny, naturalny osad drożdży na dnie butelki jest zjawiskiem prawidłowym dla tego gatunku piwa. Podawać mocno schłodzone.
Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże piwowarskie, syrop glukozowo-fruktozowy, sacharoza, wodny wyciąg (1;100 z imbiru i goździków - 10%, kwas cytrynowy (regulator kwasowości), karmel (barwnik), aromat cynamonowy - 0,03%.
Barwa złota, bardzo mocno zmętniona, nieprzejrzysta. Piana biała, bardzo skromna po nalaniu. Gruboziarnista warstewka błyskawicznie się podziurawiła, przez chwilę trzymał się jeszcze pierścień, jednak również szybko zniknął. Aromat intensywny, połączenie słodu, solidnej słodyczy i syropu imbirowego. W smaku również słodkie, mocno wyczuwalny imbir, ponownie skojarzenie z syropem. Czuć również trochę słodu i pojawia się przyjemna goryczka na finiszu. Nasycenie tradycyjnie niskie.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Gość
Rob_Rock
Stacher93