Debiutanckie piwo z kontraktowego browaru Dapper z Sieradza, które zostało uwarzone w browarze Zodiak z miejscowości Bierzwienna Długa-Kolonia, blisko Kłodawy. Browar ten zaczął warzyć na początku roku 2015, założycielem i piwowarem jest Jerzy Szubiga - właściciel hurtowni z alkoholami z Sieradza, noszącej identyczną nazwę jak browar. Dapper to połączenie pasji i smaku! Chcemy się z Wami tym podzielić. Na zdrowie! Pierwszym piwem jest American IPA, piwo prawdopodobnie niefiltrowane, pasteryzowane.
Na kontretykiecie brak dokładnego składu: słody Jęczmienne i Pszeniczne, chmiele aromatyczne i goryczkowe, drożdże piwowarskie.
Prawdopodobnie do uwarzenia piwa użyto amerykańskich chmieli:
centennial,
chinook,
cascade.
Co ciekawe, na drugiej serii etykiet pojawiła się dedykacja dla I. R, podobno są to inicjały osoby, dzięki której marzenia i plany stały się rzeczywistością.
Sugerowana temperatura spożywania piwa to przedział 7-8°C.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Brodzisław
Pijalność spora, piwo jest solidne ale nie powala. Razi tylko prostacka etykieta.
Bartekwts
Minus za brak ekstraktu. Uważajcie Panowie, bo posypią się kary.
Stacher93