Piwo uwarzone przez Browar Zamkowy Cieszyn.
Rauchbock to tradycyjny styl piwa wywodzący się z miasta Bamberg, położonego w bawarskiej Górnej Frankonii. Jego charakterystyczny aromat pochodzi ze słodu, który suszony jest dymem bukowym. Dzięki temu piwo zyskało aromaty wędzonych śliwek oraz suszonych owoców połączonych ze świeżo wypiekanym chlebem. Możesz je pokochać lub znienawidzić, ale z całą pewnością warto spróbować, do czego gorąco cię zachęcamy.
Składniki: woda, słód jęczmienny (wędzony Steinbach, pilzneński, monachijski, Caramunich, Caraaroma, Special B), chmiel (
magnum), drożdże
Barwa EBC: 48
Zalecana temperatura serwowania: 10-12°C
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 330 ml.
Dodał:
Kindi - 2022-12-20 20:33:51
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj siÄ™.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Gość
Malammore
Orzelek
Aromat: wędzonka szynkowa, wędzony ser, ciemne pieczywo.
Smak: ciemne pieczywo, pieczone tosty, chlebowy likier, wędzonka szynkowa (słabsza niż w aromacie); goryczka niska.
Gandalfino