Pożegnanie Cieszyna z Żywcem.
Quadrupel – najmocniejszy przedstawiciel belgijskiego piwnego świata. Jego głęboka, miedziano brązowa barwa zwiastuje bogaty i złożony charakter. Wyraźną, słodową bazę dopełniają aromatyczne nuty suszonych ciemnych owoców, nasączonych rumem. Lekko przyprawowy bukiet jest efektem fermentowania piwa właściwie dobranym szczepem belgijskich drożdży. Spróbuj tego specjału, od wieków warzonego przez Trapistów, w interpretacji Piotra Kaleńczuka – zwycięzcy Mistrzostw Polski Piwowarów Domowych 2019.
Dodał:
Lukasz - 2020-12-29 18:51:29
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
luke123
Aromat: Od razu uderza bardzo ciekawy aromat - bardzo intensywna wanilia i trochę śliwka, może trochę suszonych owoców. Słodowość - zbożowość, karmel, ciasteczka, w tle jakby trochę tiramisu i czekolady. Może trochę nut szlachetnego alkoholu, rumu. Fenole minimalnie. Piękny aromat, serio. 9+/10
Smak: Słodowe - karmelowe, toffi, biszkoptowe. Suszone owoce. Jest lekka goryczka, słodowa w posmaku. Lekko słodkawe. Gładkie i pełne. Wysycenie średnie. Alkohol ukryty. 8+/10
Nooo, naprawdę dobry quadrupel. 9/10
Jacelinho
meshigene
DoscGosc
Miedziano brązowa barwa i dość obfita piana drobnopęcherzykowa zapowiada że będzie się dużo działo i dzieje się
zapach złożony - na górze słodki, rumowy, korzenny, a przebija się przyjemna kwaskowość
Smak słodki, lekko kwaśny, rumowy i coś w stronę owocu dzikiej róży
pięknie ułożone piwo, zatuszowany alkohol
Gratka :)