Jasne piwo dolnej fermentacji, które nabiera swojego charakteru dojrzewając w piwnicach leżakowych cieszyńskiego browaru. Wyróżnia go pełny, orzeźwiający smak ze średnią goryczką i wyraźnym, chmielowym aromatem. To efekt potrójnego chmielenia. Pierwsze następuje w trakcie warzenia brzeczki, drugie - podczas fermentacji w otwartych kadziach, trzecie - gdy piwo dojrzewa w tankach.
Skład: Woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
la_gazetta
Aromat słodowy, chmielowy, pełny. Piana biała, zbita. Utrzymuje się długo, raczej wysoka.
Piwo jest słodowe, pełne, chmielowe. Dobrze wyczuwalny jest chmiel. Goryczka zbalansowana. Orzeźwiające nawet :)
Wiadomo, o gustach się nie dyskutuje, ale jak dla mnie bardzo dobry lager, bez porównania z koncerniakami. Serio. Polecam. Ogólnie ocena 9/10.
Gość
Nie polecam.
Gość
DoscGosc
lekka goryczka
dobrze zbilansowana słodycz i goryczka
pijalne