Uwarzone przez Browar Bury.
Nie zawsze IPA oznacza gorycz ciężkiego piwa. Sesyjna IPA to mniej alkoholu, niższa goryczka, a więcej smaku i aromatu chmielu. Użyliśmy wyłącznie chmieli z Nowej Zelandii, których koniecznie musisz spróbować. My się już w nich zakochaliśmy
Skład: woda, słód jęczmienny, płatki owsiane, słód pszeniczny, chmiele (Nowa Zelandia), drożdże.
Polecana temperatura serwowania to 8-10°C.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
dawid3003
zbieraczek
Barwa opalizująca, jasno-złocista.
Zapach: kwiatowy, cytrusy, chmiele, lekka słodycz.
Smak: bardzo lekkie, lekko wodniste, goryczka niska+, wysycenie średnie, troszkę cytrusów, chmielu, ziołowe. Jest sesyjnie, ale jak na użycie bardzo aromatycznych nowozelandzkich chmieli trochę mało tu smaku.