Bury Session IPA - New Zealand
Bury Session IPA - New Zealand
Bury Session IPA - New Zealand
% alk. 4.7
Blg 12.0
brak koduaddbarcode

Uwarzone przez Browar Bury.
Nie zawsze IPA oznacza gorycz ciężkiego piwa. Sesyjna IPA to mniej alkoholu, niższa goryczka, a więcej smaku i aromatu chmielu. Użyliśmy wyłącznie chmieli z Nowej Zelandii, których koniecznie musisz spróbować. My się już w nich zakochaliśmy
Skład: woda, słód jęczmienny, płatki owsiane, słód pszeniczny, chmiele (Nowa Zelandia), drożdże.
Polecana temperatura serwowania to 8-10°C.
Dodał: Barcelonismo - 2019-09-07 10:32:20

oceny Oceny

Użytkownicy 6,5 / ilość: 2
Goście 0 / ilość: 0
średnia6,5 / ilość: 2

Twoja ocena

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

awatar
Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny

awatar
dawid3003
starstarstarstarstar
2019-11-03 18:18:46
Fajne piwko. W smaku delikatna chmielowa goryczka. Aromat chlebowo chmielowy z elementami owocowymi. Barwa jasna, piana trwała, drobna.
oceny Oceny użytkownika:
7 ( smak: 7, zapach: 7, wygląd: 7 ) 2019-11-03
awatar
zbieraczek
starstarstarstarstar
2019-10-04 12:23:36
Piana wysoka, drobno i średnioziarnista.
Barwa opalizująca, jasno-złocista.
Zapach: kwiatowy, cytrusy, chmiele, lekka słodycz.
Smak: bardzo lekkie, lekko wodniste, goryczka niska+, wysycenie średnie, troszkę cytrusów, chmielu, ziołowe. Jest sesyjnie, ale jak na użycie bardzo aromatycznych nowozelandzkich chmieli trochę mało tu smaku.
oceny Oceny użytkownika:
6 ( smak: 6, zapach: 6, wygląd: 8 ) 2019-10-04
Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010


Serwis przeznaczony jest
dla osób pełnoletnich.

Klikając przycisk "Przejdź do serwisu" potwierdzasz swoją pełnoletność oraz wyrażasz zgodę na przetwarzanie, Twoich danych osobowych zapisanych w plikach cookies i im podobnych technologiach.
Więcej przeczytasz w Polityce Prywatności.




Koszty funkcjonowania serwisu pokrywa emisja reklam.
Prosimy o wyłączenie wszystkich wtyczek typu AdBlock.