Paris Syndrome 1 & 2 Bourbon BA
Poznaliście już nasz mały sekret związany z Paris Syndrome - obie wersje wzbogaciliśmy o aromaty. Pora na sekret numer dwa: oba piwa wylądowały na pół roku w beczkach po Bourbonie, a już wkrótce trafią w Wasze ręce.
Ponieważ zabawa z aromatami i podkreślenie idei Pastry były w tych piwach najważniejsze, wybraliśmy beczki, które uzupełniają paletę o dębinę i wyraźne nuty destylatu, bez waniliowej dominacji. Taka zagrywka zbalansowała całość i sprawiła, że te wybitnie deserowe piwa zwiększyły poziom pijalności.
Tym razem, na Waszą prośbę, umieściliśmy je w butelkach 330 ml oraz nałożyliśmy czerwony lak.
Piwa w tym tygodniu ruszają do hurtowni!
**
PARIS SYNDROME 2 BOURBON BA (aromat: masło orzechowe)
Dodatki: laktoza, ziarna kakaowca, wanilia
Receptura: Tomek
Warzone w: Browar Gryf
Dodał:
JP2137 - 2021-03-07 20:40:07
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
MJK
Cała reszta to już czysta przyjemność. Po otwarciu pachnie ciasteczkami i wanilią, czuć też owoce (maliny) i orzechy (laskowe). Jest bardzo klarowne pomimo bardzo ciemnej, prawie czarnej barwy. Smakuje ciastkami, karmelem, słodem, kokosami, śmietanką co w całości przypomina nieco smak ciasteczek Oreo. Wysycenie - jak na piwo leżakowane pół roku w beczce - jest bardzo wysokie. Alkohol jest doskonale ukryty i czuć go dopiero w żołądku. Doskonałe piwo deserowe.