Czarny pas w kremach orzechowych na wyciągnięcie ręki! Spodziewaj się uczty, która przywoła na myśl kanapkowy krem. Wyczujesz ciasteczka owsiane skąpane w prażonych orzechach laskowych. Od dziś to Twój ulubiony deser!
Autor receptury: Wojtek Wojtalini Tkaczuk
Składniki: woda; słód jęczmienny; płatki owsiane; laktoza; słód owsiany, słód pszeniczny; pasta z orzechów laskowych; chmiel; drożdże; naturalne aromaty (czekolada, orzech laskowy, ciastko); Produkt może zawierać migdały.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
lucalinvail
Zaczyna się gładkim, nieco mdłym odczuciem, kończy fajną paloną goryczką. W smaku słodyczy aż tak wiele nie ma, bo jest tu wyraźna kwaskowa kontra, zachodząca na aftertaste. Całość smakuje jak lepszej jakości Schwarzbier albo Oatmeal Stout; ogólne wrażenie jest puszyste, lekkie, kawowe, umiarkowanie palone. Ciekawe jak smakowałoby bez tych wszystkich dodatków ...
Szału nie ma, spodziewałem się większego wypasu. Z drugiej jednak strony całość jest świetnie zbalansowana i naprawdę przyjemnie się to pije. Na całe szczęście nie ma sztuczności, którą mogłaby sugerować lista składników - długa niczym tablica Mendelejewa.