Klasyczny bawarski eksport, warzony w 100% ze słodu jęczmiennego Baumburger, prawdziwego piwa z Chiemgau. Zimna fermentacja i długi czas przechowywania w naszych piwnicach w temperaturze 0 stopni Celsjusza dają w rezultacie doskonałe i smaczne piwo. W odróżnieniu od browarów przemysłowych dajemy naszemu piwu czas: dopiero po okresie przechowywania trwającym co najmniej sześć do ośmiu tygodni i po degustacji przez naszego mistrza piwowarstwa, piwo jest filtrowane i butelkowane.
Wyjątkowo przejrzyste, złotożółte piwo to prawdziwa uczta dla oczu dzięki szczególnie stabilnej, delikatnej piance. Przyjemne nuty karmelu i słodowa świeżość harmonijnie dopełniają lekkie aromaty cytrusowe - szczupła cielistość z niezbyt wysoką goryczką.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny