Uwarzone przez Browar Artezan.
Kwaśne piwo z dodatkiem przecieru z moreli i soli himalajskiej. Zakwaszone metodą Kettle Sour przy użyciu kultury Lactobacillus Plantarum.
Piwo niefiltrowane, niepasteryzowane.
Skład: woda, słód jęczmienny, przecier morelowy, płatki owsiane, chmiel, drożdże, sól himalajska.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Sykcio
Wygląd: Barwa pomarańczowa, mętne. Piana biała o średniej obfitości - natychmiast opadająca.
Smak: Słono-kwaśne morele z przyprawami.
Goryczka: Brak goryczki.
Odczucie w ustach: Średniowysokie nagazowanie oraz średnioniska pełnia.
Podsumowanie: Przyjemne stylowe piwo dobrze balansujące pomiędzy kwaśnością a solą z przyjemnym dodatkiem moreli.
mariomario11
Morele i owoce w aromacie
Smak morele i kwaśne rześkie fajne na lato
Lukaszndm
Gość