"Po godzinach" to autorskie interpretacje wybranych stylów piwnych. Każdy prezentowany styl warzony będzie w ilości 200 hektolitrów. Koźlak Pszeniczny to niefiltrowane, naturalnie mętne piwo górnej fermentacji, które łączy cechy rozgrzewającego koźlaka i letniego orzeźwienia, znanego z piw pszenicznych. W smaku występują typowe dla koźlaka nuty karmelu, suszonych śliwek i rodzynek oraz charakterystyczne dla piw pszenicznych aromaty goździków i bananów.
Dodał:
bartekn - 2015-01-29 08:53:54
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj siÄ™.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
SoupDog
Brajan36
Barwa: taka woda z rdzą mi się kojarzy ze studni , wyraźne zmętnienie
Piana: pokaźna , średnie oczka , w podobym kolorze co sama barwa
Aromat : dużo karmelu , dużo banana, pszenica i goździki na średnim poziomie wszystkie zapachy są poprzekładany ze sobą , są intensywne i przyjemne dla nosa ;
Smak : słodko , karmelowo , pszenicznie i bananowo , wszystko to co powinno być takim piwie, tło drożdżowe połączone z goździkami dokańcza dzieła , bardzo udane piwo i przyjemna degustacja
Arturo
MateoKrk_