Niemieckie piwo w stylu "Rauchbier Doppelbock" warzone na słodzie wędzonym dymem z dębu. Jest to rozgrzewający i treściwy trunek o miedzianym kolorze, w którym aromat dymu łączy się z wysoką słodyczą. Dojrzewa przez długie miesiące w piwnicach pod Bambergiem.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj siÄ™.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Shinodin
Maryush28
ezavv
Sykcio
Wygląd: Barwa ciemno-bursztynowa, mętne. Piana lekko zabarwiona, nikła oraz trwała.
Smak: Bardzo lekka i nieagresywna wędzonka z następującą zbożową słodowością. Bardzo dobry balans wędzono-słodowy.
Goryczka: Niska, krótka i przyjemna goryczka.
Odczucie w ustach: Smukłe oraz średnio nasycone.
Podsumowanie: Świetne piwo które idealnie łączy wysoką pijalność z smakami i aromatami wędzono-słodowymi. Zaskakująca jest nieagresywność wędzoności tego piwa - wędzonka jest ale nie gra głównej roli, a świetnie komponuje się z pozostałymi smakami i aromatami. Jeden z najlepszych Rauchbier Doppelbock.