American Black Rye Ale uwarzone przez kontraktowy browar Wrężel, warzący w browarze Zarzecze. Browar Wrężel to rzemieślnicza inicjatywa kontraktowa. Chcemy współtworzyć piwną rewolucję, która zmienia świadomość Polaków w kwestii dobrego piwa. Pragniemy, by w każdym sklepie obok piwa koncernowego stało dobre piwo rzemieślnicze. Naszym celem jest uzmysłowienie konsumentom, że piwo to nie tylko słomkowa gazowana woda, lecz bogaty w smaku napój, który umila wspaniałe chwile ze znajomymi. Browar Wrężel istnieje od 2014 roku, głównym piwowarem tego browaru jest Adrian Kukuła. American Black Rye Ale - ciemne piwo górnej fermentacji o złożonym, czekoladowym aromacie połączonym z nutami żywicy, tropikalnych owoców i cytrusów. Słody żytnie nadają mu delikatniej pikantności. Złożone w smaku, zaskakująco pijalne, jednym słowem idealny kompan na długie wieczory. Stworzone dla Ciebie z pasją przez browar daleki od masowej produkcji. Piwo rzemieślnicze, pasteryzowane, niefiltrowane. Składniki: woda, słody jęczmienne: Pale Ale, pilzneński, barwiący; słody żytnie: żytni, żytni czekoladowy; chmiel:Columbus, Equinox, Citra, Mosaic, Magnum. ; mech irlandzki; drożdże Safale Fermentis US-05. Fermentacja: górna 20-21°C. Chmielone na zimno. Serwować w temperaturze 8-12°C. Premiera tego piwa miała miejsce na Poznańskich Targach Piwnych, które odbyły się 20 listopada 2015 roku.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
cycu_jeden
Jacelinho
piwnynocnikpl
MateoKrk_