Piwo w stylu Whiskey Stout uwarzone przez Browar Waszczukowe z Wasilkowa (województwo podlaskie). Jest to piwo uwarzone na bazie zwycięskiej receptury w kategorii whiskey stout na Warszawskim Konkursie Piw Domowych. Jego premiera odbyła się 30 stycznia 2016 roku.
Piwo ciemne, górnej fermentacji, pasteryzowane, niefiltrowane
Składniki: woda, słody (jęczmienny, wędzony, owsiany, żytni palony, pszeniczny czekoladowy, zakwaszający), chmiel, drożdże Fermentum Mobile
Zalecana temperatura serwowania: 10-12°C
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 0,5l.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
StefekPijakos
David_Haye
torfik. Piany brak :P Piwo niemal czarne, brązowe refleksy, jest klarowne. No w snifterze bardziej wyczuwalny torf. Mamy asfalt i przypalone kable, ale nie jakieś mega ordynarne. No jest fajna paloność. Jest też wędzonka. Wysycenie niskie, a wręcz żadne. No piwo kojarzy się ewidentnie z klimatem whisky. To z plusów. Z minusów to jak dla mnie trochę zbyt wodniste. Za niska goryczka. Piwo ma na pewno swój klimat. Lubię torf i te sprawy, ale jak dla mnie to piwo jest zbyt "płaskie". Piwo jakby nie było godne uwagi.
Gość
Gość