Staropolski Whisky Stout
Staropolski Whisky Stout
Staropolski Whisky Stout
% alk. 6.2
Blg 15.0
5905669086752addbarcode
ulubione: 5

Smoked Whisky Stout warzony z dużym udziałem słodu wędzonego dymem z torfu. Ciekawa pozycja zwłaszcza dla wielbicieli dymionych whisky z wyspy Islay.

Składniki: woda; słody: Pilzneński, Whisky, Palony; chmiele: Magnum, Sybilla, Hallertauer Tradition; drożdże: górnej fermentacji S-04.
Dodał: Shinodin - 2017-01-26 16:06:04

oceny Oceny

Użytkownicy 6,38 / ilość: 34
Goście 5,81 / ilość: 21
średnia 6,16/10 / ilość: 55

Oceń piwo

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

awatar
Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny

awatar
Gość
awatar
Gość

2019-03-21 21:04:35
Ciemne prawie czarne piwo. Zapach , dym i trochę torf. Jak na 15 plato to troche ciała ma. Smak cikawy dymny. Niestety jest krótki. Po czasie lekka kwaskowość. Jak na swoje parametry piwo całkiem niezłe.
awatar
nietzsche
starstarstarstarstar

2019-03-13 22:05:24
Wygląd: kolor brunatny, mętne, nieprzejrzyste, ładna beżowa piana, niezbyt obfita, ale drobna, lacing znikomy
Zapach: zapach niezbyt intensywny, palony, kawowy, ta torfowość minimalna, najbardziej to daje jednak Hallertauerem. Poprawka (po wypiciu połowy), już nawet przyzwoicie daje bandażami.
Smak: nawet dosyć pełne, za to plus, nie ma wad, a Staropolski je lubi mieć, tylko tej torfowości niewiele, piwo nazywa się Whisky Stout a na kontretykiecie nawet Smoked Whisky Stout (inna sprawa, zdecydujcie się), jest palone, kawowe, sporo tu orzechów, jakiś czarny chleb błyśnie, trochę karmelu, odrobina ciemnych owoców, trochę ogniskowe, lekki kwasek, wyraźna chmielowość z Hallertauera idąca w liść jeżyny lub porzeczki. Przyzwoity stout na 7, ale za to, że słodu wędzonego dano w ilościach homeopatycznych to muszę obniżyć.
oceny Oceny użytkownika:
6 ( smak: 6, zapach: 6, wygląd: 7 )
awatar
michalekm91
star

2019-02-04 19:32:32
Wygląd: Ciemne, prawie czarne piwo, przypomina rozwodnioną parzoną kawę.
Piana: Mało intensywna, szybko schodząca, znikomy lacing. Ładny, ciemnobeżowy kolor.
Aromat: palona kawa, wędzarnia (wędzona szynka), w tle szlachetny alkohol (whisky), który szybko przechodzi w ostry alkohol gorzelniczy, nuta spalonych kabli, kwas chlebowy, niewielki, ale pasujący do aromatu diacetyl
Smak: pustawe, wodniste, paloność, kawa parzona, bardzo gorzka czekolada, dobrze ułożony alkohol, nieco rozgrzewający na końcu. Niezbyt intensywna kontra chmielowa.
Wrażenie w ustach: Gładkie, nisko nasycone, brak uczucia ściągania
Goryczka: Głównie pochodząca z palonych słodów; w tle i posmaku niska goryczka chmielowa
Ogólna ocena: Dobry stout, nieco wodnisty, ale bardzo dobrze ułożony i aromatyczny. Aromat długo unosi się w powietrzu - głównie wędzonka i kawa.
oceny Oceny użytkownika:
7 ( smak: 7, zapach: 6, wygląd: 8 )
awatar
Borsuk77
starstarstarstarstar

2018-07-14 18:54:54
Nie jest to znakomite piwo, ale się wyróżnia na plus pod kilkoma względami. Czarny kolor i trwała ciemna piana to pierwszy plus, palony, trochę kawowy aromat to plus nr 2, zaś ciekawie wkomponowana torfowa wędzonka to plus nr 3. Tak i jak wiele piw ze Zduńskiej Woli także to może przypaść do gustu, nie zachwycające jednocześnie.
oceny Oceny użytkownika:
7 ( smak: 7, zapach: 7, wygląd: 7 )
starsze »
Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010