Jesteś w

Czy wiesz, że...

Piwo nie powoduje bezpośrednio tycia, czy też powstawania "mięśnia piwnego", gdyż ma podobną ilość kalorii co sok, czy mleko.

Najnowsze komentarze

Kustosz 100% Chmiel Lubelskiawatar
Damcio88
starstarstarstarstar
Kustosz 100% Chmiel Lubelski
Wodniste, pozbawione aromatów chmielowych, słodko też nie jest jakoś. Nie zachwyca.
2019-11-19 17:34:15
Wrężel Miś Wojtek Red Aleawatar
piwnysmakosz
starstarstarstarstar
Wrężel Miś Wojtek Red Ale
Pite ponownie dzisiaj i wchodzi jak woda, brak wysycenia (tak jakby to piwo było wygazowane), nie ma bujnej czapy piany. W smaku dębina + miód, karmel, ziołowa goryczka, ale lekko wyczuwalne, straszna pustka. Piwo się pogorszyło, w tej cenie 7-9zł spodziewałem się czegoś lepszego, kiedyś piłem to piwo i było o wiele lepsze...
Szkoda, bardzo wodniste, lekkie w smaku, jedynie dębina ratuje sytuacje.
2019-11-19 17:31:07
Gościszewo Ogród Mistrza Witbier z Tymiankiem Cytrynowymawatar
Damcio88
starstarstarstarstar
Gościszewo Ogród Mistrza Witbier z Tymiankiem Cytrynowym
Dominacja przypraw. Kolendra i tymianek cytrynowy zarówno w aromacie i smaku są bardzo wyraziste, wysuwają się na pierwszy plan. Skórka pomarańczowa nadaje gorzkiego posmaku całości. Piana bardzo słaba. Kompozycja przypraw i owocowości w tym przypadku wypada całkiem dobrze. Warto spróbować.
2019-11-19 17:23:24
Halne Mega Mocneawatar
Gość
Halne Mega Mocne
Złoty misiek mocno schłodzony nawet nieźle wchodzi mimo zawartości 10% alkoholu...Aczkolwiek niewprawionym wojownikom odradzam gdyż po wypiciu niespełna dwóch puszek(w miarę szybkmi tempem) potrafi nieźle jebnąć po bani.
2019-11-19 17:08:00
Efes Pilsenawatar
Gość
Efes Pilsen
Bardzo smaczne lekkie piwko
2019-11-19 16:51:26
Grimbergen Cuvée Blancheawatar
Gość
Grimbergen Cuvée Blanche
Urządziliśmy sobie z kolegami piwny wieczór. Kupiliśmy 7 gatunków piwa między innymi to właśnie piwo. Ż ona nalewała w kuchni do szklanek i przynosiła nam, a my nie wiedza ktore piwo pilismy ocenialiśmy każde osobno i okazało sie że to piwo otrzymało najniższą ocenę ze wszystkich spróbowanych. myśle że ludzie oceniające je wysoko kieruja sie snobizmem ponieważ i cena poniewaz to jest zagraniczne a tak naprawde ono jest nic nie warte. Najtansze Polskie iwo jest od niego lepsze.
Rudolf Z
2019-11-19 14:07:27
Trzech Kumpli Piaawatar
zbieraczek
starstarstarstarstar
Trzech Kumpli Pia
Piana drobno i średniopęcherzykowa, średniej wysokości, lacing.
Barwa całkowicie zmętniona, żółto-piaskowa, z pływającymi drobinkami.
Zapach soczysty, mocno owocowy, egzotyczne owoce, mango, ananas, limonka, melon, trawa cytrynowa, skórka grejfruta.
Smak: wysycenie średnie-, goryczka niska lekko zalegająca, delikatnie wygładzone, soczyste, egzotyczne owoce, kiwi, limonka, lekko łodygowe, lekkie ale jednocześnie treściwe, świetnie nachmielone. 8,5/10
2019-11-19 13:43:03
Raduga Dybetawatar
zbieraczek
starstarstarstarstar
Raduga Dybet
Piana średnio wysoka, drobno i średnioziarnista, żółta/
Barwa bardzo mętna, trochę szarawa brzoskwinia.
Zapach - klasyczna pszenica, goździki, banany i sporo brzoskwini, delikatna słodycz i kwasek.
Smak: wysycenie średnie-/niskie+, goryczka niska, delikatny posmak pestki; lekko kwaśna klasyczna pszenica z wyczuwalną niską goryczką, owocem brzoskwini i posmakiem pestki, wyraźnie wyczuwalne owoce w konsystencji piwa
2019-11-19 13:12:40
Maltgarden Gates Are Openawatar
zbieraczek
starstarstarstarstar
Maltgarden Gates Are Open
Piana bardzo wysoka, średnioziarnista, długo się utrzymuje.
Barwa złocista/mokry piasek, mocno zamglona.
Zapach bardzo soczysty, cytrusowy, jakiś melon, ananas, owoce tropikalne.
Smak: wysycenie średnie+, goryczka niska, bardzo soczyste i cytrusowe, z tyłu jakaś lekka pszenica, delikatna kontra kwaskowa. 8,5/10
2019-11-19 13:07:25
Solipiwko Mothers Milkawatar
zbieraczek
starstarstarstarstar
Solipiwko Mothers Milk
Piana niska, drobno i średnioziarnista, szybko opada.
Barwa średnio zmętniona, odcień piaskowo-malinowy. Bardzo łądna etykieta.
Zapach intensywnie chmielony, mocno cytrusowy, owoce egzotyczne, maliny, trochę jak koktajl mleczno-malinowy.
Smak: wysycenie średnie, goryczka znikoma gdzieś w tle, na samym końcu troszkę rośnie i utrzymuje się ale wciąż pozostaje lekka; sporo słodyczy, później leciutka kwaskowa kontra, wyraźne słody, ale też chmiel, egzotyczne owoce i bardziej w tle ale ciągle towarzyszy posmak koktajlu malinowo-mlecznego. 7,5/10
2019-11-19 13:03:44
Perła Porter Bałtycki awatar
Gość
Perła Porter Bałtycki
POLOmarket
2019-11-19 12:58:17
Dwóch Braci Łowcaawatar
zbieraczek
starstarstarstarstar
Dwóch Braci Łowca
Piana wysoka, drobno i średnioziarnista, z czasem powstają większe pęcherze, lacing.
Barwa opalizująca, złocisto-miodowa.
Zapach intensywny, soczysty, mocno owocowy, dużo mango, chmiele, lekka nuta kwiatowa.
Smak: bardzo soczyste, mocno owocowe, dużo mango, melon, cytrusy, winogrona, nieźle nachmielone, lekko słodkie, z karmelową nutą, goryczka średnia ale trochę przykryta przez owocowość, bardziej wyczuwalna staje się pod koniec, wysycenie średnie-
2019-11-19 12:57:03
Falcon Julbrygdawatar
Gość
Falcon Julbrygd
Czy ktoś się orientuje, czy można kupić gdzieś na terenie Warszawy?
2019-11-19 11:52:43
Hermann Mullerawatar
Gość
Hermann Muller
Zajebiste piwko i cena super
2019-11-19 10:42:23
Pracownia Piwa Biała Gwiazda Pilsawatar
Gość
Pracownia Piwa Biała Gwiazda Pils
W życiu nie piłem takiego syfu. O zwrotnych butelkach to wiem ale, że piwo może się zwracać to się nie spodziewałem. Nigdy więcej tego sikacza. Nie polecam!!!
2019-11-19 01:12:52
Komes Imperial IPAawatar
prisoner
starstarstarstarstar
Komes Imperial IPA
Aromat słodki, owocowy, brak cytrusów. W saku słodkie niestety zbyt landrynkowe przez co później piję się mało przyjemnie. Praktycznie brak goryczki, finisz słodkawy z nutami żywicznymi. Do poprawy, za słodkie..
2019-11-18 23:33:29
Halne Mega Mocneawatar
Gość
Halne Mega Mocne
dla mnie jest zajebiste to piwo bardzo mi smakoje niebo w gebie - travolta
2019-11-18 23:30:19
Kingpin Phantomawatar
StefekPijakos
starstarstarstarstar
Kingpin Phantom
Piwo w niebieskiej etykiecie browaru Kingpin Lubię ten styl. Wyraźne piwo. W zapachu chmiel i cytrusy. Taki saisson z APA. Dobrze nagazowane. Goryczka wyraźna. Nuta słodyczy z przyprawami. Pije się doskonale.
2019-11-18 23:18:43
Komitet Le Petite Prince Chateau Fombrauge Barrel Agedawatar
David_Haye
starstarstarstarstar
Komitet Le Petite Prince Chateau Fombrauge Barrel Aged
Bardzo fajna słodowość. Czuć tą słodycz. Jest właśnie taki skarmelizowany cukier. Jest też winność. Piana niska,
drobnopęcherzykowa. Ciemny bursztyn, klarowne. W szkle mamy melanoidyny. Są też suszone owoce. No aromat jest bardzo przyjemny. Wysycenie niskie. W smaku mocno skórka od chleba. Co ciekawe piwo nie jest za słodkie. Brakuje wyklejania. Piwo jest gęste, gładkie. Jest lekka kwaśność na aftertatse, kojarząca się z czerwonym winem. Jest bardzo duży wpływ beczki, bo piwo jest mocno winne. Czuć alkohol, jako lekkie rozgrzewanie w przełyku. Jak dla mnie brakuje słodyczy. Są taniny od beczki po winie. Mało "wheat", dużo "wine" w tym piwie :)
2019-11-18 23:15:42
Widawa Liberty Stoutawatar
StefekPijakos
starstarstarstarstar
Widawa Liberty Stout
Piwo browaru Widawa z etykietą kojarząca się z anarchistami, a co to ma wspólnego z Liberty trudno powiedzieć. Piwo takie też jest takie w odbiorze - niby stout a bardziej podobne do ciemnego lagera połączonego z APA. W smaku lekko cytrusowe,kwasowe, aromaty kawowe w tle. Jeśli to celowy zabieg by stworzyć taką hybrydę to gratuluję.
2019-11-18 23:14:53
ocen piwo
© ocen-piwo.pl 2017

Dane producenta / importera

Stara Zajezdnia Kraków

Dane kontaktowe niedostępne.



Jesli jesteś zainteresowany(a) publikacją wizytówki tego producenta / importera napisz do nas za pomocą formularza kontaktowego.

Znalezione produkty dla Stara Zajezdnia Kraków

 
1
2
 
Stara Zajezdnia Kraków Pszeniczne Gruszkowe
Stara Zajezdnia Kraków Pszeniczne Gruszkowe
Stara Zajezdnia Kraków Pszeniczne Gruszkowe
Piwo w Starej Zajezdni w Krakowie warzone jest na podstawie starych sprawdzonych receptur sięgających początków produkcji piwa dolnej fermentacji w Pilźnie. Produkcja odbywa się ręcznie pod nadzorem doświadczonych piwowarów. Proces przebiega powoli i naturalnie tak, aby z pełnego słodu uzyskać maksimum witamin, soli mineralnych oraz mikroelementów, a przede wszystkim cukru. Po dodaniu do warki wyselekcjonowanych kultur drożdży i niespiesznej fermentacji, następuje długie leżakowanie i spokojna klaryfikacja piwa. W Starej Zajezdni w Krakowie warzy się piwa dolnej fermentacji (jasne, ciemne i miodowe) oraz piwo górnej fermentacji (pszeniczne jasne). Sezonowo powstają również piwa smakowe - jabłkowe, imbirowe, śliwkowe i inne.

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: 5/10
Dodał: Barcelonismo - 2019-05-03 17:28:57
Stara Zajezdnia Kraków AIPA z Ananasem
Stara Zajezdnia Kraków AIPA z Ananasem
Stara Zajezdnia Kraków AIPA z Ananasem
Piwo w Starej Zajezdni w Krakowie warzone jest na podstawie starych sprawdzonych receptur sięgających początków produkcji piwa dolnej fermentacji w Pilźnie. Produkcja odbywa się ręcznie pod nadzorem doświadczonych piwowarów. Proces przebiega powoli i naturalnie tak, aby z pełnego słodu uzyskać maksimum witamin, soli mineralnych oraz mikroelementów, a przede wszystkim cukru. Po dodaniu do warki wyselekcjonowanych kultur drożdży i niespiesznej fermentacji, następuje długie leżakowanie i spokojna klaryfikacja piwa. W Starej Zajezdni w Krakowie warzy się piwa dolnej fermentacji (jasne, ciemne i miodowe) oraz piwo górnej fermentacji (pszeniczne jasne). Sezonowo powstają również piwa smakowe - jabłkowe, imbirowe, śliwkowe i inne.

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: 5/10
Dodał: Barcelonismo - 2019-05-03 17:26:50
Stara Zajezdnia Kraków Red Ale
Stara Zajezdnia Kraków Red Ale
Stara Zajezdnia Kraków Red Ale
Piwo w Starej Zajezdni w Krakowie warzone jest na podstawie starych sprawdzonych receptur sięgających początków produkcji piwa dolnej fermentacji w Pilźnie.
Produkcja odbywa się ręcznie pod nadzorem doświadczonych piwowarów. Proces przebiega powoli i naturalnie tak, aby z pełnego słodu uzyskać maksimum witamin, soli mineralnych oraz mikroelementów, a przede wszystkim cukru. Po dodaniu do warki wyselekcjonowanych kultur drożdży i niespiesznej fermentacji, następuje długie leżakowanie i spokojna klaryfikacja piwa.
W Starej Zajezdni w Krakowie warzy się piwa dolnej fermentacji (jasne, ciemne i miodowe) oraz piwo górnej fermentacji (pszeniczne jasne). Sezonowo powstają również piwa smakowe - jabłkowe, imbirowe, śliwkowe i inne.
[opis za oficjalną stroną internetową producenta]

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Barcelonismo - 2018-12-16 09:01:30
Stara Zajezdnia Kraków Imbirowe
Stara Zajezdnia Kraków Imbirowe
Stara Zajezdnia Kraków Imbirowe
Piwo w Starej Zajezdni w Krakowie warzone jest na podstawie starych sprawdzonych receptur sięgających początków produkcji piwa dolnej fermentacji w Pilźnie.
Produkcja odbywa się ręcznie pod nadzorem doświadczonych piwowarów. Proces przebiega powoli i naturalnie tak, aby z pełnego słodu uzyskać maksimum witamin, soli mineralnych oraz mikroelementów, a przede wszystkim cukru. Po dodaniu do warki wyselekcjonowanych kultur drożdży i niespiesznej fermentacji, następuje długie leżakowanie i spokojna klaryfikacja piwa.
W Starej Zajezdni w Krakowie warzy się piwa dolnej fermentacji (jasne, ciemne i miodowe) oraz piwo górnej fermentacji (pszeniczne jasne). Sezonowo powstają również piwa smakowe - jabłkowe, imbirowe, śliwkowe i inne.
[opis za oficjalną stroną internetową producenta]

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Barcelonismo - 2018-12-16 08:57:27
Stara Zajezdnia Kraków Gruszkowe
Stara Zajezdnia Kraków Gruszkowe
Stara Zajezdnia Kraków Gruszkowe
% alk. 4.0
Blg 12.0
Piwo w Starej Zajezdni w Krakowie warzone jest na podstawie starych sprawdzonych receptur sięgających początków produkcji piwa dolnej fermentacji w Pilźnie.
Produkcja odbywa się ręcznie pod nadzorem doświadczonych piwowarów. Proces przebiega powoli i naturalnie tak, aby z pełnego słodu uzyskać maksimum witamin, soli mineralnych oraz mikroelementów, a przede wszystkim cukru. Po dodaniu do warki wyselekcjonowanych kultur drożdży i niespiesznej fermentacji, następuje długie leżakowanie i spokojna klaryfikacja piwa.
W Starej Zajezdni w Krakowie warzy się piwa dolnej fermentacji (jasne, ciemne i miodowe) oraz piwo górnej fermentacji (pszeniczne jasne). Sezonowo powstają również piwa smakowe - jabłkowe, imbirowe, śliwkowe i inne.
[opis za oficjalną stroną internetową producenta]

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: 10/10
Dodał: Barcelonismo - 2018-12-16 08:56:39
Stara Zajezdnia Kraków Śliwkowe
Stara Zajezdnia Kraków Śliwkowe
Stara Zajezdnia Kraków Śliwkowe
% alk. 4.8
Piwo w Starej Zajezdni w Krakowie warzone jest na podstawie starych sprawdzonych receptur sięgających początków produkcji piwa dolnej fermentacji w Pilźnie.
Produkcja odbywa się ręcznie pod nadzorem doświadczonych piwowarów. Proces przebiega powoli i naturalnie tak, aby z pełnego słodu uzyskać maksimum witamin, soli mineralnych oraz mikroelementów, a przede wszystkim cukru. Po dodaniu do warki wyselekcjonowanych kultur drożdży i niespiesznej fermentacji, następuje długie leżakowanie i spokojna klaryfikacja piwa.
W Starej Zajezdni w Krakowie warzy się piwa dolnej fermentacji (jasne, ciemne i miodowe) oraz piwo górnej fermentacji (pszeniczne jasne). Sezonowo powstają również piwa smakowe - jabłkowe, imbirowe, śliwkowe i inne.
[opis za oficjalną stroną internetową producenta]

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: 5/10
Dodał: Barcelonismo - 2018-12-16 08:53:43
Stara Zajezdnia Kraków Wiśniowe
Stara Zajezdnia Kraków Wiśniowe
Stara Zajezdnia Kraków Wiśniowe
Piwo w Starej Zajezdni w Krakowie warzone jest na podstawie starych sprawdzonych receptur sięgających początków produkcji piwa dolnej fermentacji w Pilźnie.
Produkcja odbywa się ręcznie pod nadzorem doświadczonych piwowarów. Proces przebiega powoli i naturalnie tak, aby z pełnego słodu uzyskać maksimum witamin, soli mineralnych oraz mikroelementów, a przede wszystkim cukru. Po dodaniu do warki wyselekcjonowanych kultur drożdży i niespiesznej fermentacji, następuje długie leżakowanie i spokojna klaryfikacja piwa.
W Starej Zajezdni w Krakowie warzy się piwa dolnej fermentacji (jasne, ciemne i miodowe) oraz piwo górnej fermentacji (pszeniczne jasne). Sezonowo powstają również piwa smakowe - jabłkowe, imbirowe, śliwkowe i inne.
[opis za oficjalną stroną internetową producenta]

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Barcelonismo - 2018-12-16 08:46:47
Stara Zajezdnia Kraków Pszeniczne
Stara Zajezdnia Kraków Pszeniczne
Stara Zajezdnia Kraków Pszeniczne
% alk. 5.2
Piwo w Starej Zajezdni w Krakowie warzone jest na podstawie starych sprawdzonych receptur sięgających początków produkcji piwa dolnej fermentacji w Pilźnie.
Produkcja odbywa się ręcznie pod nadzorem doświadczonych piwowarów. Proces przebiega powoli i naturalnie tak, aby z pełnego słodu uzyskać maksimum witamin, soli mineralnych oraz mikroelementów, a przede wszystkim cukru. Po dodaniu do warki wyselekcjonowanych kultur drożdży i niespiesznej fermentacji, następuje długie leżakowanie i spokojna klaryfikacja piwa.
W Starej Zajezdni w Krakowie warzy się piwa dolnej fermentacji (jasne, ciemne i miodowe) oraz piwo górnej fermentacji (pszeniczne jasne). Sezonowo powstają również piwa smakowe - jabłkowe, imbirowe, śliwkowe i inne.
[opis za oficjalną stroną internetową producenta]

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Barcelonismo - 2018-12-11 09:18:13
Stara Zajezdnia Kraków Jabłkowe
Stara Zajezdnia Kraków Jabłkowe
Stara Zajezdnia Kraków Jabłkowe
% alk. 4.5
Piwo w Starej Zajezdni w Krakowie warzone jest na podstawie starych sprawdzonych receptur sięgających początków produkcji piwa dolnej fermentacji w Pilźnie.
Produkcja odbywa się ręcznie pod nadzorem doświadczonych piwowarów. Proces przebiega powoli i naturalnie tak, aby z pełnego słodu uzyskać maksimum witamin, soli mineralnych oraz mikroelementów, a przede wszystkim cukru. Po dodaniu do warki wyselekcjonowanych kultur drożdży i niespiesznej fermentacji, następuje długie leżakowanie i spokojna klaryfikacja piwa.
W Starej Zajezdni w Krakowie warzy się piwa dolnej fermentacji (jasne, ciemne i miodowe) oraz piwo górnej fermentacji (pszeniczne jasne). Sezonowo powstają również piwa smakowe - jabłkowe, imbirowe, śliwkowe i inne.
Piwo Jabłkowe
Jasny pilzner jęczmienny dolnej fermentacji z dodatkiem starannie dobranej kompozycji naturalnych soków jabłkowych. Wyraźnie goryczkowy, mocno orzeźwiający słodko-kwaśny smak, z nutą zielonej Antonówki oraz odmiany Cortland. Barwa złocista.
Piwo niefiltrowane i niepasteryzowane.
Temperatura podawania 2-6 st. C.
[opis za oficjalną stroną internetową producenta]

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Barcelonismo - 2018-12-08 08:35:21
Stara Zajezdnia Kraków AIPA
Stara Zajezdnia Kraków AIPA
Stara Zajezdnia Kraków AIPA
% alk. 7.0
Blg 15.0
Piwo w Starej Zajezdni w Krakowie warzone jest na podstawie starych sprawdzonych receptur sięgających początków produkcji piwa dolnej fermentacji w Pilźnie.
Produkcja odbywa się ręcznie pod nadzorem doświadczonych piwowarów. Proces przebiega powoli i naturalnie tak, aby z pełnego słodu uzyskać maksimum witamin, soli mineralnych oraz mikroelementów, a przede wszystkim cukru. Po dodaniu do warki wyselekcjonowanych kultur drożdży i niespiesznej fermentacji, następuje długie leżakowanie i spokojna klaryfikacja piwa.
W Starej Zajezdni w Krakowie warzy się piwa dolnej fermentacji (jasne, ciemne i miodowe) oraz piwo górnej fermentacji (pszeniczne jasne). Sezonowo powstają również piwa smakowe - jabłkowe, imbirowe, śliwkowe i inne.
[opis za oficjalną stroną internetową producenta]

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Barcelonismo - 2018-12-08 08:35:03
 
1
2
 
wykonanie choruzy.pl © 2010