Jesteś w

Czy wiesz, że...

W październiku 1814 roku, na skutek uszkodzenia zabezpieczającej obręczy z kadzi, wypłynęła rzeka portera, która zniszczyła okoliczne zabudowania. Osiem osób zmarło na skutek utonięcia, odniesionych obrażeń lub zatrucia alkoholem.

Najnowsze komentarze

Kasteel Rougeawatar
Shear
starstarstarstar
Kasteel Rouge
Data degustacji: 2019-07-17
Data ważności: 2020-03
Brązowe, klarowne, przy świetle ma rubinowe przebłyski. W aromacie przede wszystkim uderzeniu wiśni. Skojarzenie z nalewką. Z butelki zapach dość słodki, po nalaniu bardziej kwaskowy. Winne, mocno musujące, deserowe. Raczej na specjalne okazje do picia z kieliszka.
2019-07-18 18:28:58
Kasteel Rougeawatar
Gość
Kasteel Rouge
Data degustacji: 2019-07-17
Data ważności: 2020-03
Brązowe, klarowne, przy świetle ma rubinowe przebłyski. W aromacie przede wszystkim uderzeniu wiśni. Skojarzenie z nalewką. Z butelki zapach dość słodki, po nalaniu bardziej kwaskowy. Winne, mocno musujące, deserowe. Raczej na specjalne okazje do picia z kieliszka.
2019-07-18 18:26:40
Grodzisk & Live Oak Grodziskie Imperialneawatar
StefekPijakos
starstarstarstarstar
Grodzisk & Live Oak Grodziskie Imperialne
Zawsze szukałem takiego wedzonkowego piwa. I znalazłem.
2019-07-18 16:46:35
Gościszewo Ogród Mistrza - Witbier z tymiankiem cytrynowymawatar
Gandalfino
starstarstarstarstar
Gościszewo Ogród Mistrza - Witbier z tymiankiem cytrynowym
Pomarańczowe i mętne. Piana słaba. Biała.
W aromacie kolendra, cytrusy i słód.
W smaku solidna podstawa słodowa. Prawie chleb w płynie. Wytrawnie. Kwaskowo.
Wysycenie średnie. Przyjemnie orzeźwia stonowanymi cytrusami i przyprawowością.
Bardzo mi to piwo pasuje.
2019-07-18 16:42:27
Grodzisk & Live Oak Grodziskie Imperialneawatar
Gość
Grodzisk & Live Oak Grodziskie Imperialne
Dla fanów wędzonka super sprawa. Mi się podobało. Mało słodkie, lekko chmielowa, słone. Mocno wędzonkowe. Owoce na dalszym planie. Mimo to ekstra.
2019-07-18 16:36:04
Kustosz o Smaku Tequiliawatar
Nitrish
starstarstarstarstar
Kustosz o Smaku Tequili
Jak ktoś chce się upić to jest idealne, smakuje jak soczek, ma 6% i jest tanie, polecam.
2019-07-18 14:39:47
Piwo ze Starego Browaru Klasyczne Ciemneawatar
prisoner
starstarstarstarstar
Piwo ze Starego Browaru Klasyczne Ciemne
Delikatne, lekkie ciemne piwko. Może trochę za słodkie ale do wypicia bez krzywienia. Ładny aromat karmelu, czekolady, nie jest wodniste.
2019-07-18 14:39:36
Colberg Blackawatar
Gość
Colberg Black
Rewelacyjny smak. Dość słodkie. Wyrazisty kolor, fajna pianka. Coś pięknego :-).
2019-07-18 14:16:17
Kustosz o Smaku Tequiliawatar
janpawel
star
Kustosz o Smaku Tequili
bardzo dobre piwko
2019-07-18 13:59:12
Manufaktura Piwna Russian Imperial Stoutawatar
Jacelinho
moderatorstarstarstarstarstar
Manufaktura Piwna Russian Imperial Stout
Barwa czarna niczym smoła , piana mocno beżowa , niska , niezbyt trwała i zostawia jako taki lacing. W aromacie mocarz , mocno palone , gorzka czekolada , mega przyjemny aromat. Delikatnie czuć alko , ale ogólnie bardzo dobrze. W smaku palone dalej , gorzkie , gorzka czekolada , gęste , nisko nagazowane , pełne i oleiste w ustach. Idealne do sączenia w zimne lipcowe wieczory xD. Jeden z lepszych klasycznych risów jakie pilem bez udziału beczki po czymś. Delikatnie rozgrzewa , mogło jeszcze trochę poleżeć ale i tak jestem bardzo zadowolony , bardzo dobre piwo bez dwóch zdań , warka do 30.04.2020
2019-07-18 13:36:05
Pinta Mini Maxi Mango 7°awatar
Shinodin
starstarstarstarstar
Pinta Mini Maxi Mango 7°
Piana biała, gruboziarnista, wysoka na około pół centymetra, dość szybko dziurawiąca się i opadająca, nie pozostawiająca trwałego lacingu na ściankach szkła. Barwa ciemniejsza pomarańczowa, bardzo mocno zmętnione, zupełnie nieklarowne i nieprzejrzyste. W zapachu świetne aromaty mango i marakui jest soczkowo i wyraziście, brak akcentów piwnych. W smaku nadal soczkowo, mango i marakuja całkowicie zawładnęły podniebieniem, goryczka praktycznie zerowa, przyjemna natomiast jest orzeźwiająca kontra kwaskowa, mało piwnych posmaków, da się wyczuć na finiszu nieznaczne słodowe aromaty, na szczęście obyło się bez bezalkoholowych ryżowych i landrynkowych nut, wysycenie na średnim poziomie. Kapsel od browaru Pinta, etykieta w białej kolorystyce, ciekawie wykonana graficznie, w miarę dobrze i wyczerpująco opisana. Warka 26.03.2020. Jak na bezalkoholowy wyrób to rewelacja, mocno owocowy, egzotyczny, treściwy i przede wszystkim gaszący pragnienie. Mocne 7 z plusem to propozycja ode mnie.
2019-07-18 13:35:55
Maryensztadt Żywot Barley’aawatar
Jacelinho
moderatorstarstarstarstarstar
Maryensztadt Żywot Barley’a
Barwa ciemnobrunatna , zmętniona z rubinowym refleksem. Piana beżowa , niska , niezbyt trwała i brak lacingu. Przynajmniej wiadomo że mało gazu. W aromacie czuć rodzynki , akcenty winne , karmel , typowo dla Barley Wine. Nie czuć alko , typowe Barley Wine w angielskim stylu. Bardzo fajny aromat. W smaku równie udane , ułożone , nie czuć alko , mało gazu , choć nie czuć że to 22 blg. Łatwo wchodzi jak na takie piwo. Karmel , rodzynki , akcenty winne. Nie jest ani wytrawne ani słodkie , fajnie zbalansowane w smaku. Klasyka gatunku , bardzo dobre :)
2019-07-18 13:20:24
Perła Porter Bałtycki awatar
Nitrish
starstarstarstarstar
Perła Porter Bałtycki
Cieszy mnie że Perła ma w swojej ofercie dobry porter.
2019-07-18 13:14:36
Cieszyński Porterawatar
Jacelinho
moderatorstarstarstarstarstar
Cieszyński Porter
Barwa ciemnobrunatna , lekko zmętniona. Piana beżowa , drobna , trwała choć brak lacingu. W aromacie czuć skórkę od chleba , ciemny chleb , czekolada , i delikatna słodycz. Właśnie tak mi się kojarzy porter bałtycki w aromacie. Bardzo przyjemny aromat i nie czuć alko. W smaku jest ułożone , nisko nasycone , niska goryczka , trochę brakuje ciała . Jest dalej słodowe , skórka od chleba , czekolada , tak jak w aromacie to dostajemy w smaku. Jestem miło zaskoczony bo mi bardzo smakowało , trochę rozgrzewa ale tu jest prawie 10 % to nie ma opcji innej wg mnie. Jak ktoś szuka klasycznego Portera Bałtyckiego to kupił bym tego tym bardziej że kosztuje po 5 zł około. Warka do 08.04.2020 bardzo dobre , 8 z minusem za trochę za mało ciała.
2019-07-18 12:47:49
Podróże Kormorana American IPAawatar
Jacelinho
moderatorstarstarstarstarstar
Podróże Kormorana American IPA
Barwa lekko zmętniona herbaciana. Opalizująca w złoty , wygląda zacnie. Piana lekko przybrudzona biel , niska , w miarę drobna i niezbyt trwała choć zostawia ładny lacing. W aromacie fajnie chmielowo i czuć trochę karmelu , klasyczna odmiana IPA. Jest konkretny aromat , przyjemny , przypomina Atak Chmielu itp. Fajny oldschool. W smaku tak samo , jest konkretna goryczka , podbudowa słodowa mocna i chmiel zrobił swoje. Cytrusy przyjemny smak. Mało gazu , goryczka nie zalega , wytrawne i pełne. Bardzo dobre klasyczne piwo , teraz moda się zmieniła ale fajnie raz na jakiś czas takie wypić , warka do 15.09.2019
2019-07-18 12:31:14
Jako Złoty Łan Piwo Pszeniczneawatar
Jacelinho
moderatorstarstarstarstarstar
Jako Złoty Łan Piwo Pszeniczne
Barwa zmętniona jasne złoto. Piana biała , drobna i wysoka. Zostawiła ładny lacing. W aromacie trochę banana i goździka. Nieźle choć mogło by być więcej intensywności. Czuć że to weizen z tych tanich raczej. W smaku typowo dla stylu choć trochę zbyt wodniste , dobrze gasi pragnienie . I ma za mało gazu jak na pszeniczne , goryczka wiadomo niska , Klasyka gatunku , niezła choć czuć że to tanie pszeniczne i brakuje trochę do czołówki w tym stylu. Niezłe choć wolę np Ambera który kosztuje podobnie a jest o wiele lepszy. Warka do 22.12.2019
2019-07-18 12:21:55
Żubrawatar
Gość
Żubr
Pszne boże piwko. Jak rosuł ugułem całe te.
2019-07-18 11:57:45
Tatra Jasne Pełneawatar
Gość
Tatra Jasne Pełne
Dobre. Jak rosół.
2019-07-18 11:56:02
Podróże Kormorana Witbierawatar
Aure
starstarstarstarstar
Podróże Kormorana Witbier
Warka do 11-ego września 2019-ego.
Nie lubię witbierów. To pierwsze piwo, po które sięgnąłem widząc, że ocen-piwo.pl mi je proponuje jako piwo lubiane wśród osób, których gust jest podobny do mojego.
I muszę przyznać... Jest dla mnie o wiele, wiele smaczniejsze, niż się spodziewałem. Piana u mnie wyszła słaba, ale im dłużej piłem, tym bardziej mi odpowiadało. Masa przypraw w składzie nie idzie na marne! Piwo jest pełniutkie, złożone na każdym etapie spożycia.
Jeśli nawet mi smakuje, śmiem twierdzić, że fanom gatunku będzie bardzo pasowało.
2019-07-18 10:36:25
Perła Chmielowaawatar
Gość
Perła Chmielowa
Jeśli chodzi o Namysłów, to jest to samo - puszkowe dużo gorsze od butelkowego.
2019-07-18 09:01:39
ocen piwo
© ocen-piwo.pl 2017

Dane producenta / importera

Stara Zajezdnia Kraków

Dane kontaktowe niedostępne.



Jesli jesteś zainteresowany(a) publikacją wizytówki tego producenta / importera napisz do nas za pomocą formularza kontaktowego.

Znalezione produkty dla Stara Zajezdnia Kraków

 
1
2
 
Stara Zajezdnia Kraków Pszeniczne Gruszkowe
Stara Zajezdnia Kraków Pszeniczne Gruszkowe
Stara Zajezdnia Kraków Pszeniczne Gruszkowe
Piwo w Starej Zajezdni w Krakowie warzone jest na podstawie starych sprawdzonych receptur sięgających początków produkcji piwa dolnej fermentacji w Pilźnie. Produkcja odbywa się ręcznie pod nadzorem doświadczonych piwowarów. Proces przebiega powoli i naturalnie tak, aby z pełnego słodu uzyskać maksimum witamin, soli mineralnych oraz mikroelementów, a przede wszystkim cukru. Po dodaniu do warki wyselekcjonowanych kultur drożdży i niespiesznej fermentacji, następuje długie leżakowanie i spokojna klaryfikacja piwa. W Starej Zajezdni w Krakowie warzy się piwa dolnej fermentacji (jasne, ciemne i miodowe) oraz piwo górnej fermentacji (pszeniczne jasne). Sezonowo powstają również piwa smakowe - jabłkowe, imbirowe, śliwkowe i inne.

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: 5/10
Dodał: Barcelonismo - 2019-05-03 17:28:57
Stara Zajezdnia Kraków AIPA z Ananasem
Stara Zajezdnia Kraków AIPA z Ananasem
Stara Zajezdnia Kraków AIPA z Ananasem
Piwo w Starej Zajezdni w Krakowie warzone jest na podstawie starych sprawdzonych receptur sięgających początków produkcji piwa dolnej fermentacji w Pilźnie. Produkcja odbywa się ręcznie pod nadzorem doświadczonych piwowarów. Proces przebiega powoli i naturalnie tak, aby z pełnego słodu uzyskać maksimum witamin, soli mineralnych oraz mikroelementów, a przede wszystkim cukru. Po dodaniu do warki wyselekcjonowanych kultur drożdży i niespiesznej fermentacji, następuje długie leżakowanie i spokojna klaryfikacja piwa. W Starej Zajezdni w Krakowie warzy się piwa dolnej fermentacji (jasne, ciemne i miodowe) oraz piwo górnej fermentacji (pszeniczne jasne). Sezonowo powstają również piwa smakowe - jabłkowe, imbirowe, śliwkowe i inne.

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: 5/10
Dodał: Barcelonismo - 2019-05-03 17:26:50
Stara Zajezdnia Kraków Red Ale
Stara Zajezdnia Kraków Red Ale
Stara Zajezdnia Kraków Red Ale
brak koduaddbarcode
Piwo w Starej Zajezdni w Krakowie warzone jest na podstawie starych sprawdzonych receptur sięgających początków produkcji piwa dolnej fermentacji w Pilźnie.
Produkcja odbywa się ręcznie pod nadzorem doświadczonych piwowarów. Proces przebiega powoli i naturalnie tak, aby z pełnego słodu uzyskać maksimum witamin, soli mineralnych oraz mikroelementów, a przede wszystkim cukru. Po dodaniu do warki wyselekcjonowanych kultur drożdży i niespiesznej fermentacji, następuje długie leżakowanie i spokojna klaryfikacja piwa.
W Starej Zajezdni w Krakowie warzy się piwa dolnej fermentacji (jasne, ciemne i miodowe) oraz piwo górnej fermentacji (pszeniczne jasne). Sezonowo powstają również piwa smakowe - jabłkowe, imbirowe, śliwkowe i inne.
[opis za oficjalną stroną internetową producenta]

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Barcelonismo - 2018-12-16 09:01:30
Stara Zajezdnia Kraków Imbirowe
Stara Zajezdnia Kraków Imbirowe
Stara Zajezdnia Kraków Imbirowe
Piwo w Starej Zajezdni w Krakowie warzone jest na podstawie starych sprawdzonych receptur sięgających początków produkcji piwa dolnej fermentacji w Pilźnie.
Produkcja odbywa się ręcznie pod nadzorem doświadczonych piwowarów. Proces przebiega powoli i naturalnie tak, aby z pełnego słodu uzyskać maksimum witamin, soli mineralnych oraz mikroelementów, a przede wszystkim cukru. Po dodaniu do warki wyselekcjonowanych kultur drożdży i niespiesznej fermentacji, następuje długie leżakowanie i spokojna klaryfikacja piwa.
W Starej Zajezdni w Krakowie warzy się piwa dolnej fermentacji (jasne, ciemne i miodowe) oraz piwo górnej fermentacji (pszeniczne jasne). Sezonowo powstają również piwa smakowe - jabłkowe, imbirowe, śliwkowe i inne.
[opis za oficjalną stroną internetową producenta]

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Barcelonismo - 2018-12-16 08:57:27
Stara Zajezdnia Kraków Gruszkowe
Stara Zajezdnia Kraków Gruszkowe
Stara Zajezdnia Kraków Gruszkowe
% alk. 4.0
Blg 12.0
brak koduaddbarcode
Piwo w Starej Zajezdni w Krakowie warzone jest na podstawie starych sprawdzonych receptur sięgających początków produkcji piwa dolnej fermentacji w Pilźnie.
Produkcja odbywa się ręcznie pod nadzorem doświadczonych piwowarów. Proces przebiega powoli i naturalnie tak, aby z pełnego słodu uzyskać maksimum witamin, soli mineralnych oraz mikroelementów, a przede wszystkim cukru. Po dodaniu do warki wyselekcjonowanych kultur drożdży i niespiesznej fermentacji, następuje długie leżakowanie i spokojna klaryfikacja piwa.
W Starej Zajezdni w Krakowie warzy się piwa dolnej fermentacji (jasne, ciemne i miodowe) oraz piwo górnej fermentacji (pszeniczne jasne). Sezonowo powstają również piwa smakowe - jabłkowe, imbirowe, śliwkowe i inne.
[opis za oficjalną stroną internetową producenta]

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Barcelonismo - 2018-12-16 08:56:39
Stara Zajezdnia Kraków Śliwkowe
Stara Zajezdnia Kraków Śliwkowe
Stara Zajezdnia Kraków Śliwkowe
% alk. 4.8
brak koduaddbarcode
Piwo w Starej Zajezdni w Krakowie warzone jest na podstawie starych sprawdzonych receptur sięgających początków produkcji piwa dolnej fermentacji w Pilźnie.
Produkcja odbywa się ręcznie pod nadzorem doświadczonych piwowarów. Proces przebiega powoli i naturalnie tak, aby z pełnego słodu uzyskać maksimum witamin, soli mineralnych oraz mikroelementów, a przede wszystkim cukru. Po dodaniu do warki wyselekcjonowanych kultur drożdży i niespiesznej fermentacji, następuje długie leżakowanie i spokojna klaryfikacja piwa.
W Starej Zajezdni w Krakowie warzy się piwa dolnej fermentacji (jasne, ciemne i miodowe) oraz piwo górnej fermentacji (pszeniczne jasne). Sezonowo powstają również piwa smakowe - jabłkowe, imbirowe, śliwkowe i inne.
[opis za oficjalną stroną internetową producenta]

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: 5/10
Dodał: Barcelonismo - 2018-12-16 08:53:43
Stara Zajezdnia Kraków Wiśniowe
Stara Zajezdnia Kraków Wiśniowe
Stara Zajezdnia Kraków Wiśniowe
brak koduaddbarcode
Piwo w Starej Zajezdni w Krakowie warzone jest na podstawie starych sprawdzonych receptur sięgających początków produkcji piwa dolnej fermentacji w Pilźnie.
Produkcja odbywa się ręcznie pod nadzorem doświadczonych piwowarów. Proces przebiega powoli i naturalnie tak, aby z pełnego słodu uzyskać maksimum witamin, soli mineralnych oraz mikroelementów, a przede wszystkim cukru. Po dodaniu do warki wyselekcjonowanych kultur drożdży i niespiesznej fermentacji, następuje długie leżakowanie i spokojna klaryfikacja piwa.
W Starej Zajezdni w Krakowie warzy się piwa dolnej fermentacji (jasne, ciemne i miodowe) oraz piwo górnej fermentacji (pszeniczne jasne). Sezonowo powstają również piwa smakowe - jabłkowe, imbirowe, śliwkowe i inne.
[opis za oficjalną stroną internetową producenta]

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Barcelonismo - 2018-12-16 08:46:47
Stara Zajezdnia Kraków Pszeniczne
Stara Zajezdnia Kraków Pszeniczne
Stara Zajezdnia Kraków Pszeniczne
% alk. 5.2
brak koduaddbarcode
Piwo w Starej Zajezdni w Krakowie warzone jest na podstawie starych sprawdzonych receptur sięgających początków produkcji piwa dolnej fermentacji w Pilźnie.
Produkcja odbywa się ręcznie pod nadzorem doświadczonych piwowarów. Proces przebiega powoli i naturalnie tak, aby z pełnego słodu uzyskać maksimum witamin, soli mineralnych oraz mikroelementów, a przede wszystkim cukru. Po dodaniu do warki wyselekcjonowanych kultur drożdży i niespiesznej fermentacji, następuje długie leżakowanie i spokojna klaryfikacja piwa.
W Starej Zajezdni w Krakowie warzy się piwa dolnej fermentacji (jasne, ciemne i miodowe) oraz piwo górnej fermentacji (pszeniczne jasne). Sezonowo powstają również piwa smakowe - jabłkowe, imbirowe, śliwkowe i inne.
[opis za oficjalną stroną internetową producenta]

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Barcelonismo - 2018-12-11 09:18:13
Stara Zajezdnia Kraków Jabłkowe
Stara Zajezdnia Kraków Jabłkowe
Stara Zajezdnia Kraków Jabłkowe
% alk. 4.5
brak koduaddbarcode
Piwo w Starej Zajezdni w Krakowie warzone jest na podstawie starych sprawdzonych receptur sięgających początków produkcji piwa dolnej fermentacji w Pilźnie.
Produkcja odbywa się ręcznie pod nadzorem doświadczonych piwowarów. Proces przebiega powoli i naturalnie tak, aby z pełnego słodu uzyskać maksimum witamin, soli mineralnych oraz mikroelementów, a przede wszystkim cukru. Po dodaniu do warki wyselekcjonowanych kultur drożdży i niespiesznej fermentacji, następuje długie leżakowanie i spokojna klaryfikacja piwa.
W Starej Zajezdni w Krakowie warzy się piwa dolnej fermentacji (jasne, ciemne i miodowe) oraz piwo górnej fermentacji (pszeniczne jasne). Sezonowo powstają również piwa smakowe - jabłkowe, imbirowe, śliwkowe i inne.
Piwo Jabłkowe
Jasny pilzner jęczmienny dolnej fermentacji z dodatkiem starannie dobranej kompozycji naturalnych soków jabłkowych. Wyraźnie goryczkowy, mocno orzeźwiający słodko-kwaśny smak, z nutą zielonej Antonówki oraz odmiany Cortland. Barwa złocista.
Piwo niefiltrowane i niepasteryzowane.
Temperatura podawania 2-6 st. C.
[opis za oficjalną stroną internetową producenta]

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Barcelonismo - 2018-12-08 08:35:21
Stara Zajezdnia Kraków AIPA
Stara Zajezdnia Kraków AIPA
Stara Zajezdnia Kraków AIPA
% alk. 7.0
Blg 15.0
brak koduaddbarcode
Piwo w Starej Zajezdni w Krakowie warzone jest na podstawie starych sprawdzonych receptur sięgających początków produkcji piwa dolnej fermentacji w Pilźnie.
Produkcja odbywa się ręcznie pod nadzorem doświadczonych piwowarów. Proces przebiega powoli i naturalnie tak, aby z pełnego słodu uzyskać maksimum witamin, soli mineralnych oraz mikroelementów, a przede wszystkim cukru. Po dodaniu do warki wyselekcjonowanych kultur drożdży i niespiesznej fermentacji, następuje długie leżakowanie i spokojna klaryfikacja piwa.
W Starej Zajezdni w Krakowie warzy się piwa dolnej fermentacji (jasne, ciemne i miodowe) oraz piwo górnej fermentacji (pszeniczne jasne). Sezonowo powstają również piwa smakowe - jabłkowe, imbirowe, śliwkowe i inne.
[opis za oficjalną stroną internetową producenta]

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Barcelonismo - 2018-12-08 08:35:03
 
1
2
 
wykonanie choruzy.pl © 2010