zamknij Przeglądaj bez reklam! patronite
Jesteś w

Czy wiesz, że...

Lwówek to najstarszy browar w Polsce (Pierwsze piwo uwarzono w 1209 r.), który produkuje piwo według tradycyjnych metod, przy otwartych kadziach, co dziś już jest dużą rzadkością.

Najnowsze komentarze

Doctor Brew Hans Weizenawatar
kazikdlugi
starstarstarstarstar
Doctor Brew Hans Weizen
Mam wrażenie, że każdy nowy twór Doktorów który jest wypuszczany do marketów jest robiony "byle szybciej, byle więcej, byle jak...". Każde kolejne piwo jest tylko gorsze.

Jeśli chodzi o Hansa to jak na Weizena to ani, piany, ani mętności ani bananów. Kiepsko.
2019-05-19 20:14:52
Połczyńskie Bezglutenowe awatar
Grzegorz_J
starstarstarstarstar
Połczyńskie Bezglutenowe
Warka do 01.04.20.
Kolega w sumie wszystko opisał. Ja dodatkowo w smaku miałem posmak farby emulsyjnej. Kupiłem żeby spróbować, wracać do niego nie będę.
2019-05-19 19:25:27
Namysłów Pilsawatar
Student
starstarstarstarstar
Namysłów Pils
Zdarza mi się zacząć opinię od tego, że po nalaniu pojawia się niezbyt ładna piana... tutaj piana jest po prostu brzydka. W aromacie nic minimalny chmiel, ale generalnie nic charakterystycznego. W smaku minimalna goryczka, lekki chmiel... pils nie jest bardzo spektakularnym stylem, ale można go zrobić ciekawie. Liczyłem, że browar Namysłów zrobi coś lepszego. Generalnie w porównaniu z koncerniakami jest umiarkowanie dobrze, ale na tle wszystkich piw... no słabo.
2019-05-19 19:14:04
Doctor Brew Dixie APAawatar
Shinodin
starstarstarstarstar
Doctor Brew Dixie APA
Piana biała, drobnoziarnista, wysoka na około pół centymetra, średnio-szybko dziurawiąca się i opadająca, pozostawiająca szczątkową formę lacingu na ściankach szkła. Barwa ciemniejsza miodowa, nie do końca przejrzyste i klarowne, stosunkowo mocno zmętnione. W zapachu faktycznie sporo masła, ale ponadto dużo drzewnych akcentów, trochę karmelu, lekki dms, podbudowa słodowa, brak cytrusów. W smaku masło i drzewność, mamy również dużo karmelu, o cytrusach możemy tylko pomarzyć, dms w postaci kukurydzianych posmaków, słaba kontra kwaskowa, goryczka iluzoryczna, wysycenie na średnio-niskim poziomie. Kapsel od Doktorów, etykieta humorystycznie wykonana graficznie, w miarę dobrze choć nie wyczerpująco opisana. Warka 12.10.2019. Coś ewidentnie poszło tu nie tak. Smak i aromat jest po prostu wadliwy i nieadekwatny do sugerowanego stylu. Gdyby nie karmelowa nuta i drzewne aromaty ciężko byłoby wypić ten nieudany eksperyment Doktorów. Mogę zaproponować maksymalnie 3, zdecydowanie jeden z najsłabszych(jeśli nie najsłabszy) wyrobów tego browaru.
2019-05-19 19:05:46
Szpunt Sourness Pigwaawatar
Bob
starstarstarstarstar
Szpunt Sourness Pigwa
Ciekawe słodko-kwaśne połączenie. Kwas sam w sobie bardzo dobry, natomiast jak dla mnie jest trochę za dużo soku z pigwy, bo niekiedy piwo podchodzi pod jakiegoś radlera. Niemniej jest to dość oryginalny smak.
2019-05-19 18:15:59
Faktoria Winchester IIPAawatar
Bob
starstarstarstarstar
Faktoria Winchester IIPA
Nie wiem czy trafiłem na złą warkę, ale piwo ma w sobie dużo diacetylu. Pijalność jest niska jak na ten styl, goryczka wysoka, bardzo przyjemna. Czuć głównie karmel, masło z diacetylu, sporo przejrzałych owoców.
Jedno z gorszych Imperiali jakie piłem.
2019-05-19 18:13:51
Stu Mostów / Bristol ART+9 Oatmeal Hoptartawatar
jasiu4
starstar
Stu Mostów / Bristol ART+9 Oatmeal Hoptart
Piwo mocno orzeźwiające i pijalne, ale pod warunkiem, że wiemy, co pijemy. Nie polecałbym osobie, która nie ma doświadczenia z czymś więcej niż lager, gdyż piwo może sprawiać wrażenie zepsutego.

W moim przypadku (data ważności jeszcze 9 miesięcy do przodu) aromat owoców tropikalnych raczej niewyczuwalny, bardziej kwas połączony z utlenionym chmielem przypominający kiszonkę dla krów. Chyba trafiłem na jakąś mniej szczęśliwą partię, w każdym razie nut owocowych brak.

Delikatna goryczka, jednak w połączeniu ze wspomnianym kwasem sprawia wrażenie "chemiczności" i jest ona średnio przyjemna, trochę tak, jakby napić się płynu ludwik.

Trochę brakuje mi "ciała" w piwie, ale rozumiem, że takie jest jego założenie. W smaku rzeczywiście skojarzenia z lemoniadą.

Piana w moim przypadku niezbyt trwała, za to zostawiająca lacing na szkle.
2019-05-19 18:12:51
Faktoria Peacemakerawatar
Bob
starstarstarstarstar
Faktoria Peacemaker
Początkowo wydawało się, że będzie to solidna, bardzo pijalna IPA, zachwyt minął po trzecim łyku, kiedy to pijalność zdecydowanie spadła, no i goryczka stała się zbyt zalegająca i męcząca. Nie jest to złe IPA, ale jednak brakuje jej do czołówki.
2019-05-19 18:10:07
Łańcut Witalisawatar
ekoman69
starstarstarstarstar
Łańcut Witalis
Barwa jasno - słomkowa, zmętnione. Piana ładna, obfita, wolno opadająca, ładnie oblepia szkło. W zapachu mokre zboże i lekkie nuty kolendry. W smaku wytrawne. Czuć dość wyraźnie kolendrę i chlebową podbudowę. Goryczka delikatna, ledwie wyczuwalna. Całość orzeźwiająca, ale bez fajerwerków. Kupione za 8,40 zł w sklepie z kraftami. Warka 31/10/2019
2019-05-19 17:49:45
Inne Beczki Pilzner Saskiawatar
Gandalfino
starstarstarstarstar
Inne Beczki Pilzner Saski
Bursztynowe. Opalizujące. Piana niezła, ale jakaś taka nie do końca biała. Fajne firanki.
Aromatu prawie bez ? a to co jest to masełko. Tylko ciut. W pilsie od biedy może być.
Obleci. Czysty profil. Zbożowe klimaty. Goryczka. Trochę za mała. Ciała w sam raz. W posmaku ciut kwasku.
2019-05-19 16:52:36
Kingpin Kahunaawatar
Shinodin
starstarstarstarstar
Kingpin Kahuna
Piana biała, drobno i gruboziarnista, marnej jakości, wysoka na około pół centymetra, dość szybko dziurawiąca się i opadająca, nie pozostawiająca trwałego lacingu na ściankach szkła. Barwa jaśniejsza piaskowa, mocno zmętnione, zupełnie nieprzejrzyste i nieklarowne. W zapachu nuty owocowe, egzotyczne klimaty, trochę zboża, czuć lekki kwasek, minimalna żywica i doza soczkowości, podbudowa słodowa. W smaku kwasek odgrywa już większą rolę, jest obecny w konkretnej postaci na kubkach smakowych, ciekawa lekko zalegająca goryczka o profilu egzotycznym, gładka faktura, cytrusy oraz żywica, zachowany sesyjny charakter, wysycenie na średnio-niskim poziomie. Kapsel od browaru Kingpin, etykieta w różowej kolorystyce, ciekawie wykonana graficznie, w miarę dobrze, choć nie wyczerpująco opisana. Warka 10.04.2020. Interesujące połączenie soura z sesyjną IPĄ. Egzotyczne i cytrusowe klimaty łączą się z żywicą i kwaskowym finiszem. Pomimo swojej sesyjności piwo jest pełne i treściwe. Kingpin po raz kolejny nie zawodzi, mocne 7 z dużym plusem ode mnie.
2019-05-19 16:35:20
Lech Free 0,0% awatar
prisoner
starstarstarstarstar
Lech Free 0,0%
Takie pustawe w aromacie i smaku, z braku wyboru degustacja w restauracji. Zimne do wypicia i do zapomnienia. Goryczka minimalna niestety
2019-05-19 16:16:07
Poličské Záviš Světlý Ležák 12°awatar
Gość
Poličské Záviš Světlý Ležák 12°
Bardzo dobre w smaku , a z każdym łykiem coraz lepsze, warunkiem jest optymalna temperatura spożycia, okoła 7 stopni c
2019-05-19 16:10:21
Deer Bear Unicornawatar
ekoman69
starstarstarstarstar
Deer Bear Unicorn
Mętne o bursztynowej barwie. Piana ładna, gęsta i trwała. W zapachu owocowo, ale niezbyt intensywnie. W smaku krótka goryczka i podbudowa słodowa. Piwko bardzo pijalne, aksamitne, ale trochę wodniste. Zbyt mało wyraziste. Warka 05/03/2020. Kupione w sklepie alkoholowym za 8,99 zł.
2019-05-19 16:09:13
Waszczukowe Klasyka Waszczuków American Pilsawatar
Gość
Waszczukowe Klasyka Waszczuków American Pils
Smak podobny do zielonego Miłosława
2019-05-19 15:00:24
Toppling Goliath Assassinawatar
Gość
Toppling Goliath Assassin
jest to najlepsze piwo w Stanach Zjednoczonych i na swiecie i naprawde swietne
2019-05-19 14:22:03
Żywiec Białe 0,0%awatar
Gość
Żywiec Białe 0,0%
smakuje jak rozwodniona podstawka, ale pije się przyjemnie. zapach jak w podstawce, na plus w smaku brak typowych dla bezalkoholi nieprzyjemnych nut słodowych
2019-05-19 14:10:15
Żywiec Porterawatar
Gość
Żywiec Porter
przez wiele lat piłem guinessa i wreszcie odnalazłem ten smak . Przepraszam za porównanie ale to jest Nasze polskie , mistrzostwo świata . Dzięki ! Waldek F.
2019-05-19 12:49:04
Browars Jaśnie Pianawatar
Gandalfino
starstarstarstarstar
Browars Jaśnie Pian
Opalizujące złoto. Piana mała i brzydka, jak na tanim lagerze.
Aromat chmielowy, bardziej kontynentalny. Plus coś niefajnego.
Bardzo słabe cytrusy. Trochę słodowe. Ziołowe. Goryczka nawet mocna, ziołowa.
Trochę wodniste. Niezłe piwo, ale ?
Duużo lepiej je pamiętam. Może to tylko ta warka. Czyżby znowu ?a do Lidla to się nie trza starać??
2019-05-19 12:28:50
Lwowskie Porterawatar
Gość
Lwowskie Porter
bardzo dobre piwo kojące pragnienie intensywny smak chmielu coś wspaniałego dla smakoszy
B
2019-05-19 12:13:54
ocen piwo
© ocen-piwo.pl 2017

Dane producenta / importera

Stara Zajezdnia Kraków

Dane kontaktowe niedostępne.



Jesli jesteś zainteresowany(a) publikacją wizytówki tego producenta / importera napisz do nas za pomocą formularza kontaktowego.

Znalezione produkty dla Stara Zajezdnia Kraków

 
1
2
 
Stara Zajezdnia Kraków Pszeniczne Gruszkowe
Stara Zajezdnia Kraków Pszeniczne Gruszkowe
Stara Zajezdnia Kraków Pszeniczne Gruszkowe
Piwo w Starej Zajezdni w Krakowie warzone jest na podstawie starych sprawdzonych receptur sięgających początków produkcji piwa dolnej fermentacji w Pilźnie. Produkcja odbywa się ręcznie pod nadzorem doświadczonych piwowarów. Proces przebiega powoli i naturalnie tak, aby z pełnego słodu uzyskać maksimum witamin, soli mineralnych oraz mikroelementów, a przede wszystkim cukru. Po dodaniu do warki wyselekcjonowanych kultur drożdży i niespiesznej fermentacji, następuje długie leżakowanie i spokojna klaryfikacja piwa. W Starej Zajezdni w Krakowie warzy się piwa dolnej fermentacji (jasne, ciemne i miodowe) oraz piwo górnej fermentacji (pszeniczne jasne). Sezonowo powstają również piwa smakowe - jabłkowe, imbirowe, śliwkowe i inne.

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: 5/10
Dodał: Barcelonismo - 2019-05-03 17:28:57
Stara Zajezdnia Kraków AIPA z Ananasem
Stara Zajezdnia Kraków AIPA z Ananasem
Stara Zajezdnia Kraków AIPA z Ananasem
Piwo w Starej Zajezdni w Krakowie warzone jest na podstawie starych sprawdzonych receptur sięgających początków produkcji piwa dolnej fermentacji w Pilźnie. Produkcja odbywa się ręcznie pod nadzorem doświadczonych piwowarów. Proces przebiega powoli i naturalnie tak, aby z pełnego słodu uzyskać maksimum witamin, soli mineralnych oraz mikroelementów, a przede wszystkim cukru. Po dodaniu do warki wyselekcjonowanych kultur drożdży i niespiesznej fermentacji, następuje długie leżakowanie i spokojna klaryfikacja piwa. W Starej Zajezdni w Krakowie warzy się piwa dolnej fermentacji (jasne, ciemne i miodowe) oraz piwo górnej fermentacji (pszeniczne jasne). Sezonowo powstają również piwa smakowe - jabłkowe, imbirowe, śliwkowe i inne.

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: 5/10
Dodał: Barcelonismo - 2019-05-03 17:26:50
Stara Zajezdnia Kraków Red Ale
Stara Zajezdnia Kraków Red Ale
Stara Zajezdnia Kraków Red Ale
brak koduaddbarcode
Piwo w Starej Zajezdni w Krakowie warzone jest na podstawie starych sprawdzonych receptur sięgających początków produkcji piwa dolnej fermentacji w Pilźnie.
Produkcja odbywa się ręcznie pod nadzorem doświadczonych piwowarów. Proces przebiega powoli i naturalnie tak, aby z pełnego słodu uzyskać maksimum witamin, soli mineralnych oraz mikroelementów, a przede wszystkim cukru. Po dodaniu do warki wyselekcjonowanych kultur drożdży i niespiesznej fermentacji, następuje długie leżakowanie i spokojna klaryfikacja piwa.
W Starej Zajezdni w Krakowie warzy się piwa dolnej fermentacji (jasne, ciemne i miodowe) oraz piwo górnej fermentacji (pszeniczne jasne). Sezonowo powstają również piwa smakowe - jabłkowe, imbirowe, śliwkowe i inne.
[opis za oficjalną stroną internetową producenta]

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Barcelonismo - 2018-12-16 09:01:30
Stara Zajezdnia Kraków Imbirowe
Stara Zajezdnia Kraków Imbirowe
Stara Zajezdnia Kraków Imbirowe
Piwo w Starej Zajezdni w Krakowie warzone jest na podstawie starych sprawdzonych receptur sięgających początków produkcji piwa dolnej fermentacji w Pilźnie.
Produkcja odbywa się ręcznie pod nadzorem doświadczonych piwowarów. Proces przebiega powoli i naturalnie tak, aby z pełnego słodu uzyskać maksimum witamin, soli mineralnych oraz mikroelementów, a przede wszystkim cukru. Po dodaniu do warki wyselekcjonowanych kultur drożdży i niespiesznej fermentacji, następuje długie leżakowanie i spokojna klaryfikacja piwa.
W Starej Zajezdni w Krakowie warzy się piwa dolnej fermentacji (jasne, ciemne i miodowe) oraz piwo górnej fermentacji (pszeniczne jasne). Sezonowo powstają również piwa smakowe - jabłkowe, imbirowe, śliwkowe i inne.
[opis za oficjalną stroną internetową producenta]

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Barcelonismo - 2018-12-16 08:57:27
Stara Zajezdnia Kraków Gruszkowe
Stara Zajezdnia Kraków Gruszkowe
Stara Zajezdnia Kraków Gruszkowe
% alk. 4.0
Blg 12.0
brak koduaddbarcode
Piwo w Starej Zajezdni w Krakowie warzone jest na podstawie starych sprawdzonych receptur sięgających początków produkcji piwa dolnej fermentacji w Pilźnie.
Produkcja odbywa się ręcznie pod nadzorem doświadczonych piwowarów. Proces przebiega powoli i naturalnie tak, aby z pełnego słodu uzyskać maksimum witamin, soli mineralnych oraz mikroelementów, a przede wszystkim cukru. Po dodaniu do warki wyselekcjonowanych kultur drożdży i niespiesznej fermentacji, następuje długie leżakowanie i spokojna klaryfikacja piwa.
W Starej Zajezdni w Krakowie warzy się piwa dolnej fermentacji (jasne, ciemne i miodowe) oraz piwo górnej fermentacji (pszeniczne jasne). Sezonowo powstają również piwa smakowe - jabłkowe, imbirowe, śliwkowe i inne.
[opis za oficjalną stroną internetową producenta]

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Barcelonismo - 2018-12-16 08:56:39
Stara Zajezdnia Kraków Śliwkowe
Stara Zajezdnia Kraków Śliwkowe
Stara Zajezdnia Kraków Śliwkowe
% alk. 4.8
brak koduaddbarcode
Piwo w Starej Zajezdni w Krakowie warzone jest na podstawie starych sprawdzonych receptur sięgających początków produkcji piwa dolnej fermentacji w Pilźnie.
Produkcja odbywa się ręcznie pod nadzorem doświadczonych piwowarów. Proces przebiega powoli i naturalnie tak, aby z pełnego słodu uzyskać maksimum witamin, soli mineralnych oraz mikroelementów, a przede wszystkim cukru. Po dodaniu do warki wyselekcjonowanych kultur drożdży i niespiesznej fermentacji, następuje długie leżakowanie i spokojna klaryfikacja piwa.
W Starej Zajezdni w Krakowie warzy się piwa dolnej fermentacji (jasne, ciemne i miodowe) oraz piwo górnej fermentacji (pszeniczne jasne). Sezonowo powstają również piwa smakowe - jabłkowe, imbirowe, śliwkowe i inne.
[opis za oficjalną stroną internetową producenta]

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: 5/10
Dodał: Barcelonismo - 2018-12-16 08:53:43
Stara Zajezdnia Kraków Wiśniowe
Stara Zajezdnia Kraków Wiśniowe
Stara Zajezdnia Kraków Wiśniowe
brak koduaddbarcode
Piwo w Starej Zajezdni w Krakowie warzone jest na podstawie starych sprawdzonych receptur sięgających początków produkcji piwa dolnej fermentacji w Pilźnie.
Produkcja odbywa się ręcznie pod nadzorem doświadczonych piwowarów. Proces przebiega powoli i naturalnie tak, aby z pełnego słodu uzyskać maksimum witamin, soli mineralnych oraz mikroelementów, a przede wszystkim cukru. Po dodaniu do warki wyselekcjonowanych kultur drożdży i niespiesznej fermentacji, następuje długie leżakowanie i spokojna klaryfikacja piwa.
W Starej Zajezdni w Krakowie warzy się piwa dolnej fermentacji (jasne, ciemne i miodowe) oraz piwo górnej fermentacji (pszeniczne jasne). Sezonowo powstają również piwa smakowe - jabłkowe, imbirowe, śliwkowe i inne.
[opis za oficjalną stroną internetową producenta]

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Barcelonismo - 2018-12-16 08:46:47
Stara Zajezdnia Kraków Pszeniczne
Stara Zajezdnia Kraków Pszeniczne
Stara Zajezdnia Kraków Pszeniczne
% alk. 5.2
brak koduaddbarcode
Piwo w Starej Zajezdni w Krakowie warzone jest na podstawie starych sprawdzonych receptur sięgających początków produkcji piwa dolnej fermentacji w Pilźnie.
Produkcja odbywa się ręcznie pod nadzorem doświadczonych piwowarów. Proces przebiega powoli i naturalnie tak, aby z pełnego słodu uzyskać maksimum witamin, soli mineralnych oraz mikroelementów, a przede wszystkim cukru. Po dodaniu do warki wyselekcjonowanych kultur drożdży i niespiesznej fermentacji, następuje długie leżakowanie i spokojna klaryfikacja piwa.
W Starej Zajezdni w Krakowie warzy się piwa dolnej fermentacji (jasne, ciemne i miodowe) oraz piwo górnej fermentacji (pszeniczne jasne). Sezonowo powstają również piwa smakowe - jabłkowe, imbirowe, śliwkowe i inne.
[opis za oficjalną stroną internetową producenta]

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Barcelonismo - 2018-12-11 09:18:13
Stara Zajezdnia Kraków Jabłkowe
Stara Zajezdnia Kraków Jabłkowe
Stara Zajezdnia Kraków Jabłkowe
% alk. 4.5
brak koduaddbarcode
Piwo w Starej Zajezdni w Krakowie warzone jest na podstawie starych sprawdzonych receptur sięgających początków produkcji piwa dolnej fermentacji w Pilźnie.
Produkcja odbywa się ręcznie pod nadzorem doświadczonych piwowarów. Proces przebiega powoli i naturalnie tak, aby z pełnego słodu uzyskać maksimum witamin, soli mineralnych oraz mikroelementów, a przede wszystkim cukru. Po dodaniu do warki wyselekcjonowanych kultur drożdży i niespiesznej fermentacji, następuje długie leżakowanie i spokojna klaryfikacja piwa.
W Starej Zajezdni w Krakowie warzy się piwa dolnej fermentacji (jasne, ciemne i miodowe) oraz piwo górnej fermentacji (pszeniczne jasne). Sezonowo powstają również piwa smakowe - jabłkowe, imbirowe, śliwkowe i inne.
Piwo Jabłkowe
Jasny pilzner jęczmienny dolnej fermentacji z dodatkiem starannie dobranej kompozycji naturalnych soków jabłkowych. Wyraźnie goryczkowy, mocno orzeźwiający słodko-kwaśny smak, z nutą zielonej Antonówki oraz odmiany Cortland. Barwa złocista.
Piwo niefiltrowane i niepasteryzowane.
Temperatura podawania 2-6 st. C.
[opis za oficjalną stroną internetową producenta]

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Barcelonismo - 2018-12-08 08:35:21
Stara Zajezdnia Kraków AIPA
Stara Zajezdnia Kraków AIPA
Stara Zajezdnia Kraków AIPA
% alk. 7.0
Blg 15.0
brak koduaddbarcode
Piwo w Starej Zajezdni w Krakowie warzone jest na podstawie starych sprawdzonych receptur sięgających początków produkcji piwa dolnej fermentacji w Pilźnie.
Produkcja odbywa się ręcznie pod nadzorem doświadczonych piwowarów. Proces przebiega powoli i naturalnie tak, aby z pełnego słodu uzyskać maksimum witamin, soli mineralnych oraz mikroelementów, a przede wszystkim cukru. Po dodaniu do warki wyselekcjonowanych kultur drożdży i niespiesznej fermentacji, następuje długie leżakowanie i spokojna klaryfikacja piwa.
W Starej Zajezdni w Krakowie warzy się piwa dolnej fermentacji (jasne, ciemne i miodowe) oraz piwo górnej fermentacji (pszeniczne jasne). Sezonowo powstają również piwa smakowe - jabłkowe, imbirowe, śliwkowe i inne.
[opis za oficjalną stroną internetową producenta]

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Barcelonismo - 2018-12-08 08:35:03
 
1
2
 
wykonanie choruzy.pl © 2010