Jesteś w

Czy wiesz, że...

Lodówkę wymyślił bawarski inżynier Karl von Linde, który już w 1871 roku zastosował system chłodzenia w browarze Spaten w Monachium, aby umożliwić produkcję piwa latem. Środkiem schładzającym był eter metylowy lub amoniak

Najnowsze komentarze

Amber Johannesawatar
RisingSon
starstarstar
Amber Johannes
Nie wiem czy to słaba warka, ale daje strasznie kwasem. W aromacie i smaku. Chyba ze sensoryka mnie zawodzi. Kiedyś piłem i było ok, dziś dramat. Powtórzę próbę za jakiś czas
2020-03-29 01:58:28
Žatecký Světlý Ležákawatar
jacquenty
starstarstar
Žatecký Světlý Ležák
Nie wiem czy to przy czeskim piwie w ogóle stało... Bo nie jest to PRAWDZIWE czeskie piwo, a tylko stylizacja na takie. Produkt typowo Carlsbergowy, czyli trochę Kasztelan, trochę Okocim. Dość nudne...
2020-03-29 01:56:16
Perła Exportawatar
jacquenty
starstarstar
Perła Export
Podobnie jak Chmielowa - nierówna jakość, raz są dobre partie, raz dużo gorsze. Co ciekawe, bardziej smakuje mi z puszki niż z zielonej butelki. Jednak gorsze od Chmielowej.
2020-03-29 01:30:11
Perła Chmielowaawatar
jacquenty
starstarstar
Perła Chmielowa
Chyba najbardziej nierówne piwo. Są świetne warki jak i zdarzają się nieudane... Mnie smakuje bardziej z puszki niż z zielonej butelki.
2020-03-29 01:25:59
Jako Złoty Łan IPAawatar
KrzychuPiwko
starstarstarstarstar
Jako Złoty Łan IPA
przepraszam kolor złoty :)
2020-03-29 01:14:14
Jako Złoty Łan IPAawatar
KrzychuPiwko
starstarstarstarstar
Jako Złoty Łan IPA
Kolor słomkowy, piana słabo utrzymująca się. Wyraźna goryczka. Słodowość wysoka, niezbyt wyczuwam pszenicę, na pewno mniej niż w Hazy APA od Corneliusa, Chmiel amerykański robi dobrą robotę szczególnie iż go sporo i dobre gatunki. lekko wyczuwalny alkohol, DMS nie wyczułem. Pijalność dobra.
2020-03-29 01:04:56
Amber APAawatar
RisingSon
starstarstar
Amber APA
Piana drobna, gęsta choć szybko opada. W aromacie cytrusy, białe owoce. Zaznaczona goryczka w smaku, lecz nie przeszkadza w pijalnosci. Rześkie i nie nahalne a jednak dostarcza wrażeń. Do tego dochodzi bardzo przyzwoita cena, obecnie jakieś 4,7 w Tesco. Nie jest to sztos, ale piwo jest zdecydowanie warte spróbowania.
2020-03-29 00:54:31
Pinta & Bakunin Hazy Disco Saint Petersburgawatar
nietzsche
starstarstarstarstar
Pinta & Bakunin Hazy Disco Saint Petersburg
Wygląd: mlecznie nieprzejrzyste, ale dużo jaśniejsze od Zagrzebia, tutaj jest śliczna piana, obfita, drobna, trwała, ładny lacing
Zapach: Zdecydowanie mnie intensywny niż Zagreb, tamto wręcz buhało, to ma zapach zwykłej APA, na pierwszy planie las, gruszka, winogrono, melon, trochę apteki, słabo jak na użyte chmiele
Smak: Zabawne, Zagreb był słaby jako piwo, ale świetnie nachmielony, tu jest odwrotnie, choć przyznam, że szału nie ma jak na 20 odfermentowaną do 7 (patrz AleBrowar z serią DDH czy dawny RockMill), ale przynajmniej jest gładkie, jest delikatny efekt juicy, ma dziwny lekarstwowy posmak, ale mi nie przeszkadza, jest podobnie jak w zapachu, aromat chmielowy jest nieznaczny, może też dlatego, że idzie takie niezbyt agresywne nuty, raczej takie mdłe: melon, gruszka, może jakaś truskawka lub malina, winogrono. O tym, że chmielu tu poszło sporo świadczy jedynie to, że grzeje od chmielin, ma tez zalegającą goryczkę, taką lekarstwową.
2020-03-29 00:46:16
Lemberger APAawatar
Gość
Lemberger APA
Czy jestem Januszem, jeśli stwierdzę, że mi smakowało to piwo?
2020-03-29 00:03:56
Leżajsk Chmielowe Pilsawatar
Gość
Leżajsk Chmielowe Pils
Pite z ze szklanki do której przelałem zawartość puszki w temp. pokojowej ok. 23 C. Piana niknąca w oczach już w trakcie nalewania, duże pęcherzyki, na plus że pozostaje lacing na szklance. Barwa takie złamane złoto. Raczej klarowne. wysycenie raczej na niskim poziomie. W smaku przeważają akcenty słodowe z lekką domieszką goryczki. Piwo raczej dość lekkie, brakuje tutaj pełności i efekt w smaku chmielenia na zimno też raczej na poziome autosugestii. piwo jak na cenę i to, że było puszkowe - 2.29 zł dość poprawne i na pewno bardziej pijalne niż przeciętny koncerniak. Osobiście np. bardziej smakuje mi Natur z Netto za 2.05 zł który jest piwem o profilu słodowym i relatywnie słodkim a woltaż też większy bo 6%. Tragedii nie ma ale też nie ukrywam, że Ameryki nie odkryłem pijąc ww. piwo. Generalnie lekko na plus.
2020-03-28 23:51:44
Pinta & Zmajska pivovara  Hazy Disco Zagreb awatar
nietzsche
starstarstarstarstar
Pinta & Zmajska pivovara Hazy Disco Zagreb
Wygląd: soczkowy, piana niezbyt ładna i nietrwała
Zapach: śliczny, takie wzorcowe DDH, intensywnie chmielowy: owoce tropikalne, cytrusy, intensywna nuta cedru, mięty, owoców jagodowych a nawet kokosa, może i jest wanilia, a raczej coś budyniowego
Smak: Nie wiem jak Pinta to robi ostatnio, że nawet piwa o takich parametrach wychodzą im wodniste, ciężko powiedzieć, żeby to piwo było juicy, bo ono nie ma ciała, nawet z płatkami nie wyszło, bo puszystości też nie ma. Jedynym plusem tego piwa jest nachmielenie: owoce tropikalne, cytrusy z limonką na czele, mięta - ma się wrażenie gumy do żucia - bo ta mięta idzie w parze z pieczeniem od chmielin - cedr, żywice, dużo jasnych owoców, kokos, jest też coś a'la werthers original, takie mleczne cukierki. Naciągane 7, bo samo piwo na NE jest zbyt wodniste, nachmielone jest super.
2020-03-28 22:59:50
Minibrowar Kowal Irlandzkie Blueberryawatar
Warudnicz
starstarstarstarstar
Minibrowar Kowal Irlandzkie Blueberry
W zapachu i smaku czuć jagody, nawet trochę przesadnie. Trochę za słodkie. Jednakże może być.
2020-03-28 22:59:11
Baca Mocnyawatar
Gość
Baca Mocny
Powinien być zakaz nazywania piw 6% "mocnymi"
2020-03-28 22:28:15
Pinta RisFactor Double BA Coffee, Cocoa, Coconut, Vanillaawatar
David_Haye
starstarstarstarstar
Pinta RisFactor Double BA Coffee, Cocoa, Coconut, Vanilla
Bardzo intensywna wanilia z beczki po Bourbonie. Mega kawa. Fajny klimat kokosowy. W tle czekolada i gdzieś tam beczka Rumu. Piana niska, drobnopęcherzykowa, ale beżowa i gęsta. Czarne, nieprzejrzyste. W szkle mega kawowość i lekka nuta szlachetnego alkoholu. Niskie wysycenie, ale jest wyczuwalne. Piwo jest bardzo gęste. Jak syrop. Jest fajna słodycz od słodów, taka czekoladowość. Jest też kawowość. Niestety wyczuwalny w aromacie kokos tu zginął. To samo dotyczy beczek. Zarówno rum jak i bourbon gdzieś schowane. Paloność dość konkretna. Goryczka średnia i moim zdaniem trochę za mało intensywna do słodyczy. Alkohol fajnie ułożony i czuć tylko rozgrzewanie przełyku. No po kilku łykach wyczułem jednak kokos, ale jest on schowany za czekoladę czy kawę. Piwo bardzo dobre, ale nie zerwało mi to papy z dachu. Jest lekka kwaśność od słodów palonych. Bardzo dobry RIS, ale po tych wszystkich dodatkach i beczkach mogło być bardziej złożone piwo.
2020-03-28 22:21:55
Ciechan Mocneawatar
Gość
Ciechan Mocne
Kiedyś mój numer jeden - dopóki było dostępne. Mocne i smaczne. W zasadzie w smaku nie różniło się od wybornego a kopało bardziej. Czekam na powrót na sklepowe półki aczkolwiek tylko jeśli będzie takie jak dekadę temu.
2020-03-28 22:14:36
Perła Exportawatar
Gość
Perła Export
Całkiem dobre lecz ciężko przechodzi przez gardło ale jak za tą cenę to naprawdę fajny browar
2020-03-28 21:43:54
Namysłów Pilsawatar
Gość
Namysłów Pils
bardzo dobre piwo w fajnej cenie, chmiel czuć w miarę mocno ale mimo to fajnie przez przełyk leci
2020-03-28 21:41:39
Argus El Bravosawatar
Gość
Argus El Bravos
Jeśli ktoś nie widzi różnicy między tym piwem a Desperadosem, nigdy nie powinien opisywać piw bo po prostu nie ma smaku. Desperados wali chemią na kilometr. Tu tego nie ma
2020-03-28 21:37:11
Waszczukowe Klasyka Waszczuków Polish Pale Aleawatar
Gość
Waszczukowe Klasyka Waszczuków Polish Pale Ale
Nie mam zony. W sensie, ze kibel woli kupę lykac niz to swinstwo.
2020-03-28 21:27:23
Zakładowy / Cztery Ściany Kolektywawatar
David_Haye
starstarstarstarstar
Zakładowy / Cztery Ściany Kolektyw
Owocowo-tropikalnie, tak w typie marakujowym. Lekko kwiatowo. Piana raczej obfita, drobnopęcherzykowa. Kolor jaśniutki żółty. Piwo bardzo konkretnie zamglone, ale nie jakieś super hazy. W szkle bardzo fajnie wyczuwalny, dojrzały ananas. Wysycenie raczej niskie. Piwo jest mega gładkie, wręcz jak aksamit. To z pewnością zasługa płatków ryżowych, które jak zwykle robią swoją robotę. Piwo ma fajne ciało, ale to wkońcu 16. Dość fajna owocowość, taka właśnie lekkie tropiki, z naciskiem na ananas. Bardzo fajna goryczka. Taka ziołowa. Nawet intensywna, ale raczej krótka, choć jest zalegająca. Jest to takie połączenie West Coasta z New Englandem. Piwo zawiera w sobie ten balans pomiędzy słodyczą a goryczką. Piwo jest pijalne i orzeźwiające. Brakuje trochę soczystości, ale to już czepianie się. Bardzo fajne połączenie dwóch styli piwnych.
2020-03-28 21:17:47
ocen piwo
© ocen-piwo.pl 2017

Dane producenta / importera

Stara Zajezdnia Kraków

Dane kontaktowe niedostępne.



Jesli jesteś zainteresowany(a) publikacją wizytówki tego producenta / importera napisz do nas za pomocą formularza kontaktowego.

Znalezione produkty dla Stara Zajezdnia Kraków

 
1
2
 
Stara Zajezdnia Kraków Pszeniczne Gruszkowe
Stara Zajezdnia Kraków Pszeniczne Gruszkowe
Stara Zajezdnia Kraków Pszeniczne Gruszkowe
Piwo w Starej Zajezdni w Krakowie warzone jest na podstawie starych sprawdzonych receptur sięgających początków produkcji piwa dolnej fermentacji w Pilźnie. Produkcja odbywa się ręcznie pod nadzorem doświadczonych piwowarów. Proces przebiega powoli i naturalnie tak, aby z pełnego słodu uzyskać maksimum witamin, soli mineralnych oraz mikroelementów, a przede wszystkim cukru. Po dodaniu do warki wyselekcjonowanych kultur drożdży i niespiesznej fermentacji, następuje długie leżakowanie i spokojna klaryfikacja piwa. W Starej Zajezdni w Krakowie warzy się piwa dolnej fermentacji (jasne, ciemne i miodowe) oraz piwo górnej fermentacji (pszeniczne jasne). Sezonowo powstają również piwa smakowe - jabłkowe, imbirowe, śliwkowe i inne.

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: 5/10
Dodał: Barcelonismo - 2019-05-03 17:28:57
Stara Zajezdnia Kraków AIPA z Ananasem
Stara Zajezdnia Kraków AIPA z Ananasem
Stara Zajezdnia Kraków AIPA z Ananasem
Piwo w Starej Zajezdni w Krakowie warzone jest na podstawie starych sprawdzonych receptur sięgających początków produkcji piwa dolnej fermentacji w Pilźnie. Produkcja odbywa się ręcznie pod nadzorem doświadczonych piwowarów. Proces przebiega powoli i naturalnie tak, aby z pełnego słodu uzyskać maksimum witamin, soli mineralnych oraz mikroelementów, a przede wszystkim cukru. Po dodaniu do warki wyselekcjonowanych kultur drożdży i niespiesznej fermentacji, następuje długie leżakowanie i spokojna klaryfikacja piwa. W Starej Zajezdni w Krakowie warzy się piwa dolnej fermentacji (jasne, ciemne i miodowe) oraz piwo górnej fermentacji (pszeniczne jasne). Sezonowo powstają również piwa smakowe - jabłkowe, imbirowe, śliwkowe i inne.

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: 5/10
Dodał: Barcelonismo - 2019-05-03 17:26:50
Stara Zajezdnia Kraków Red Ale
Stara Zajezdnia Kraków Red Ale
Stara Zajezdnia Kraków Red Ale
Piwo w Starej Zajezdni w Krakowie warzone jest na podstawie starych sprawdzonych receptur sięgających początków produkcji piwa dolnej fermentacji w Pilźnie.
Produkcja odbywa się ręcznie pod nadzorem doświadczonych piwowarów. Proces przebiega powoli i naturalnie tak, aby z pełnego słodu uzyskać maksimum witamin, soli mineralnych oraz mikroelementów, a przede wszystkim cukru. Po dodaniu do warki wyselekcjonowanych kultur drożdży i niespiesznej fermentacji, następuje długie leżakowanie i spokojna klaryfikacja piwa.
W Starej Zajezdni w Krakowie warzy się piwa dolnej fermentacji (jasne, ciemne i miodowe) oraz piwo górnej fermentacji (pszeniczne jasne). Sezonowo powstają również piwa smakowe - jabłkowe, imbirowe, śliwkowe i inne.
[opis za oficjalną stroną internetową producenta]

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Barcelonismo - 2018-12-16 09:01:30
Stara Zajezdnia Kraków Imbirowe
Stara Zajezdnia Kraków Imbirowe
Stara Zajezdnia Kraków Imbirowe
Piwo w Starej Zajezdni w Krakowie warzone jest na podstawie starych sprawdzonych receptur sięgających początków produkcji piwa dolnej fermentacji w Pilźnie.
Produkcja odbywa się ręcznie pod nadzorem doświadczonych piwowarów. Proces przebiega powoli i naturalnie tak, aby z pełnego słodu uzyskać maksimum witamin, soli mineralnych oraz mikroelementów, a przede wszystkim cukru. Po dodaniu do warki wyselekcjonowanych kultur drożdży i niespiesznej fermentacji, następuje długie leżakowanie i spokojna klaryfikacja piwa.
W Starej Zajezdni w Krakowie warzy się piwa dolnej fermentacji (jasne, ciemne i miodowe) oraz piwo górnej fermentacji (pszeniczne jasne). Sezonowo powstają również piwa smakowe - jabłkowe, imbirowe, śliwkowe i inne.
[opis za oficjalną stroną internetową producenta]

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Barcelonismo - 2018-12-16 08:57:27
Stara Zajezdnia Kraków Gruszkowe
Stara Zajezdnia Kraków Gruszkowe
Stara Zajezdnia Kraków Gruszkowe
% alk. 4.0
Blg 12.0
Piwo w Starej Zajezdni w Krakowie warzone jest na podstawie starych sprawdzonych receptur sięgających początków produkcji piwa dolnej fermentacji w Pilźnie.
Produkcja odbywa się ręcznie pod nadzorem doświadczonych piwowarów. Proces przebiega powoli i naturalnie tak, aby z pełnego słodu uzyskać maksimum witamin, soli mineralnych oraz mikroelementów, a przede wszystkim cukru. Po dodaniu do warki wyselekcjonowanych kultur drożdży i niespiesznej fermentacji, następuje długie leżakowanie i spokojna klaryfikacja piwa.
W Starej Zajezdni w Krakowie warzy się piwa dolnej fermentacji (jasne, ciemne i miodowe) oraz piwo górnej fermentacji (pszeniczne jasne). Sezonowo powstają również piwa smakowe - jabłkowe, imbirowe, śliwkowe i inne.
[opis za oficjalną stroną internetową producenta]

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: 10/10
Dodał: Barcelonismo - 2018-12-16 08:56:39
Stara Zajezdnia Kraków Śliwkowe
Stara Zajezdnia Kraków Śliwkowe
Stara Zajezdnia Kraków Śliwkowe
% alk. 4.8
Piwo w Starej Zajezdni w Krakowie warzone jest na podstawie starych sprawdzonych receptur sięgających początków produkcji piwa dolnej fermentacji w Pilźnie.
Produkcja odbywa się ręcznie pod nadzorem doświadczonych piwowarów. Proces przebiega powoli i naturalnie tak, aby z pełnego słodu uzyskać maksimum witamin, soli mineralnych oraz mikroelementów, a przede wszystkim cukru. Po dodaniu do warki wyselekcjonowanych kultur drożdży i niespiesznej fermentacji, następuje długie leżakowanie i spokojna klaryfikacja piwa.
W Starej Zajezdni w Krakowie warzy się piwa dolnej fermentacji (jasne, ciemne i miodowe) oraz piwo górnej fermentacji (pszeniczne jasne). Sezonowo powstają również piwa smakowe - jabłkowe, imbirowe, śliwkowe i inne.
[opis za oficjalną stroną internetową producenta]

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: 5/10
Dodał: Barcelonismo - 2018-12-16 08:53:43
Stara Zajezdnia Kraków Wiśniowe
Stara Zajezdnia Kraków Wiśniowe
Stara Zajezdnia Kraków Wiśniowe
Piwo w Starej Zajezdni w Krakowie warzone jest na podstawie starych sprawdzonych receptur sięgających początków produkcji piwa dolnej fermentacji w Pilźnie.
Produkcja odbywa się ręcznie pod nadzorem doświadczonych piwowarów. Proces przebiega powoli i naturalnie tak, aby z pełnego słodu uzyskać maksimum witamin, soli mineralnych oraz mikroelementów, a przede wszystkim cukru. Po dodaniu do warki wyselekcjonowanych kultur drożdży i niespiesznej fermentacji, następuje długie leżakowanie i spokojna klaryfikacja piwa.
W Starej Zajezdni w Krakowie warzy się piwa dolnej fermentacji (jasne, ciemne i miodowe) oraz piwo górnej fermentacji (pszeniczne jasne). Sezonowo powstają również piwa smakowe - jabłkowe, imbirowe, śliwkowe i inne.
[opis za oficjalną stroną internetową producenta]

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Barcelonismo - 2018-12-16 08:46:47
Stara Zajezdnia Kraków Pszeniczne
Stara Zajezdnia Kraków Pszeniczne
Stara Zajezdnia Kraków Pszeniczne
Piwo w Starej Zajezdni w Krakowie warzone jest na podstawie starych sprawdzonych receptur sięgających początków produkcji piwa dolnej fermentacji w Pilźnie.
Produkcja odbywa się ręcznie pod nadzorem doświadczonych piwowarów. Proces przebiega powoli i naturalnie tak, aby z pełnego słodu uzyskać maksimum witamin, soli mineralnych oraz mikroelementów, a przede wszystkim cukru. Po dodaniu do warki wyselekcjonowanych kultur drożdży i niespiesznej fermentacji, następuje długie leżakowanie i spokojna klaryfikacja piwa.
W Starej Zajezdni w Krakowie warzy się piwa dolnej fermentacji (jasne, ciemne i miodowe) oraz piwo górnej fermentacji (pszeniczne jasne). Sezonowo powstają również piwa smakowe - jabłkowe, imbirowe, śliwkowe i inne.
[opis za oficjalną stroną internetową producenta]

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Barcelonismo - 2018-12-11 09:18:13
Stara Zajezdnia Kraków Jabłkowe
Stara Zajezdnia Kraków Jabłkowe
Stara Zajezdnia Kraków Jabłkowe
% alk. 4.5
Piwo w Starej Zajezdni w Krakowie warzone jest na podstawie starych sprawdzonych receptur sięgających początków produkcji piwa dolnej fermentacji w Pilźnie.
Produkcja odbywa się ręcznie pod nadzorem doświadczonych piwowarów. Proces przebiega powoli i naturalnie tak, aby z pełnego słodu uzyskać maksimum witamin, soli mineralnych oraz mikroelementów, a przede wszystkim cukru. Po dodaniu do warki wyselekcjonowanych kultur drożdży i niespiesznej fermentacji, następuje długie leżakowanie i spokojna klaryfikacja piwa.
W Starej Zajezdni w Krakowie warzy się piwa dolnej fermentacji (jasne, ciemne i miodowe) oraz piwo górnej fermentacji (pszeniczne jasne). Sezonowo powstają również piwa smakowe - jabłkowe, imbirowe, śliwkowe i inne.
Piwo Jabłkowe
Jasny pilzner jęczmienny dolnej fermentacji z dodatkiem starannie dobranej kompozycji naturalnych soków jabłkowych. Wyraźnie goryczkowy, mocno orzeźwiający słodko-kwaśny smak, z nutą zielonej Antonówki oraz odmiany Cortland. Barwa złocista.
Piwo niefiltrowane i niepasteryzowane.
Temperatura podawania 2-6 st. C.
[opis za oficjalną stroną internetową producenta]

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Barcelonismo - 2018-12-08 08:35:21
Stara Zajezdnia Kraków AIPA
Stara Zajezdnia Kraków AIPA
Stara Zajezdnia Kraków AIPA
% alk. 7.0
Blg 15.0
Piwo w Starej Zajezdni w Krakowie warzone jest na podstawie starych sprawdzonych receptur sięgających początków produkcji piwa dolnej fermentacji w Pilźnie.
Produkcja odbywa się ręcznie pod nadzorem doświadczonych piwowarów. Proces przebiega powoli i naturalnie tak, aby z pełnego słodu uzyskać maksimum witamin, soli mineralnych oraz mikroelementów, a przede wszystkim cukru. Po dodaniu do warki wyselekcjonowanych kultur drożdży i niespiesznej fermentacji, następuje długie leżakowanie i spokojna klaryfikacja piwa.
W Starej Zajezdni w Krakowie warzy się piwa dolnej fermentacji (jasne, ciemne i miodowe) oraz piwo górnej fermentacji (pszeniczne jasne). Sezonowo powstają również piwa smakowe - jabłkowe, imbirowe, śliwkowe i inne.
[opis za oficjalną stroną internetową producenta]

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Barcelonismo - 2018-12-08 08:35:03
 
1
2
 
wykonanie choruzy.pl © 2010