Ilość piw w katalogu

9180

Informacje o producentach

Browar Zamkowy Sp. z o.o.
Browar Zamkowy Sp. z o.o.

Czy wiesz, że...

Piwo zawiera dużo witamin. 1 litr piwa zawiera 1/3 dziennego zapotrzebowania na wit. B. Z innych witamin należy wymienić - PP, kwas foliowy, wit. H, amid kwasu nikotynowego, wit. C.

Najnowsze komentarze


paka1285
Brok Sambor
Dość średnie piwo. Pamiętam jak piłem je nad Jeziorem Kamionki pod Toruniem kilka lat temu, lecz teraz po kilku latach nie do końca mi pasuje. Dosyć mocno wyczuwalna kukurydza i woda , poza tym nic.
2018-06-24 23:41:47

paka1285
Tatra Niepasteryzowane
Lipne piwo. Według mnie mogą być minimalne różnice pomiędzy tym piwem a zwykłą Taterą, którą duża ilość ludzi wypierdala na hejnał pod sklepem spożywczym. NIE POLECAM.
2018-06-24 23:35:24

paka1285
Tatra Mocne 15.1°
Chujnia. Alkoholowe, lekko metaliczne, nie dobre. NIE POLECAM.
2018-06-24 23:23:42

paka1285
Harnaś Rześkie
Słabo. Chociaż jak na piwo koncernowe to napewno nieco lepsze niż Tyskie za 1,99zł z Carrefoura.
2018-06-24 23:19:04

paka1285
AleBrowar Crazy Mike
Fajne. Aromat taki jaki powienien być w Double Ipa. W smaku ok, odpowiednio wysoka goryczka, delikatnie czuć alkohol pod tą zasłoną chmieli. Polecam osobą które cenią sobie gorączkę pochodząca z amerykańskich odmian chmielu i naprawdę wyrazisty smak.
2018-06-24 23:06:36

paka1285
Cieszyńskie Mastne
Lipa. W smaku lekki karmel, słodowe. W aromacie słodowe , troszkę karmelu. Nie za dobre , ale brak też jakiś wad.
2018-06-24 22:58:45

Holsten_SA
Argus Radler Grejpfrut
Dobra rzecz. W smaku wyczuwalna grejpfrutowa goryczka.
2018-06-24 22:50:33

nietzsche
Browar Staropolski Wiedeński Lager
Wygląd: bardzo ciemny bursztyn, miedziane, ładna drobna piana
Zapach: Diacetylu w opór i choć to dyskwalifikujące dla stylu to dla mnie ok., natomiast jest tu mocna nuta miodowa, która mnie wkurza, poza tym mocno słodowe. Vienna lager nie stoi chmielem, ale skoro na ecie wyczytałem o użyciu ?szlachetnych odmian chmielu?, a Staropolski mocno eksploatuje różne Hallertauery, co czasem daje fajne rezultaty, to tu nie ma grama chmielu. Jak się ociepli to jakieś jabłko wychodzi, jak w jakimś mózgojebie za 2 zł.
Smak: Piwo ma zbyt wysoki woltaż jak na vienna lagera i to mógłbym zrozumieć, gdyby ekstrakt początkowy był też przekroczony, ale nie, mamy 5,8% alko z 12,6%, ono jest wyżyłowanie odfermentowane nawet jak na jasnego lagera i to czuć. Piwo jest mega wodniste, pominę jakieś mocne owocowe nuty, które są dla stylu niedopuszczalne (przez co smakuje jak jakiś tani strong lager). Piwo zdupcone na maksa już na samym etapie projektowym, a gwóźdź do trumny wbity przez niechlujstwo na etapie produkcyjnym. Dwie ważne uwagi:
1. Vienna lager to nie jest porywający styl, ale dobrze zrobiony (a nawet Sulimarowi się to kiedyś udało) jest naprawdę niezłym lagerem. Staropolski udanie próbuje w nowofalowe style czy nowofalowo odkryte, a nie potrafi poprawnie zrobić klasyki, ba, nawet nie chce, serwuje obrzydliwe (wodniste i owocowe) gówno za 5 zł, gdzie jego najtańsze wypusty są smaczniejsze i sprawiają wrażenie większego przyłożenia i dopracowania.
2. Eta tego piwa nawiązuje do ?Monachijskiego? Jana Krysiaka i miałem prawo oczekiwać minimalnej jakości.
2018-06-24 22:38:24

Gość
Namysłów Pils
Super piwo takiego jeszcze nie piłem naprawdę super
2018-06-24 22:25:47

Shinodin
Doctor Brew Experimental Summer Ale
Piana nie do końca biała, z elementami beżu, drobnoziarnista, w miarę gęsta i puszysta, wysoka na około centymetr, średnio-szybko dziurawiąca się i opadająca, pozostawiająca całkiem ładny i trwały lacing na ściankach szkła. Barwa ciemniejsza miodowa, mocno zmętnione, zupełnie nieklarowne i nieprzejrzyste. W zapachu przyjemne nuty cytrusowe, owocowe klimaty, trochę karmelu i zboża, podbudowa słodowa. W smaku stosunkowo słodkie, goryczka iluzoryczna, nie zalegająca o profilu cytrusowym, dużo owoców gości na podniebieniu, piwo jest lekkie w odbiorze, słabsza kontra kwaskowa, wysycenie na średnio-niskim poziomie. Kapsel od Doktorów, etykieta w letniej, jasnej kolorystyce, graficznie również nawiązująca do upałów i wakacji, w miarę dobrze opisana. Warka 30.11.2018. Naprawdę udany Summer Ale, mocno aromatyczny a przy tym lekki i orzeźwiający, goryczka nie przytłacza, a gasi pragnienie. Idealna propozycja na gorące wieczory, w mojej opinii zasługująca nawet na mocną 7 z plusem. Drugie piwo z serii experimental i drugi solidny wyrób, czatuję na kolejne.
2018-06-24 21:54:39

Shinodin
Gryf Lulu Raspberry Apa
Piana biała, drobnoziarnista, wysoka na około pół centymetra, średnio-szybko dziurawiąca się i opadająca, pozostawiająca jako taki lacing na ściankach szkła. Barwa ciemniejsza słomkowa z elementami różu, nie do końca klarowne i przejrzyste, stosunkowo mocno zmętnione. W zapachu wyraźne malinowe nuty, lekkie pszeniczne klimaty, generalnie mało piwnych aromatów. W smaku słodkie, malinowe, z niezłą kontrą kwaskową, brakuje mi aromatów charakterystycznych dla stylu jakim jest APA, to jest cytrusów i choćby śladowej ilości żywicy czy karmelu, wysycenie na średnim poziomie. Kapsel niestety zwykły czarny czarny, etykieta świetnie wykonana graficznie, nawiązująca do nazwy piwa. Warka 31.12.2018. Bardziej niż APA smakuje mi jak malinowy sour. Malina jest wszechobecna i dominuje w smaku. Zdecydowanie dla fanów tegoż owocu, w innym wypadku co najwyżej przeciętny wyrób. Piłem już lepsze piwa z tej serii te oceniam na góra 6 z minusem.
2018-06-24 21:52:53

Barcelonismo
Łańcut & Pinta Kryształ
Będąc szczerym to nie mam pojęcia. Tak głosi opis z tyłu etykiety.
2018-06-24 21:51:43

nietzsche
Łańcut & Pinta Kryształ
Serio jest jakaś tradycja na Podkarpaciu użycia słoweńskich chmieli i ryżu w zasypie?
2018-06-24 21:37:37

nietzsche
Volfas Engelman APA (Australian Pale Ale)
Wygląd: nie wiem, o co chodzi, wygląda to jak wheat, kolor słomka i mętne w opór
Zapach: No pachnie to nowofalowymi chmielami, też z AUS i NZ, przy czym pachnie jak lager.
Smak: No tak, jak się spodziewałem, pustak totalny, choć puszysty, tradycja postradziecka zobowiązuje do oszukiwania klienta i sprzedawania lagerów jako górną fermentację (Rosja, Białoruś, Litwa, Estonia, Łotwa ? tylko Ukraina nie uczestniczy w tym żenującym procederze). Piwo ma mieć 20 IBU, co jak na APA jest żeną, a nawet tyle nie ma, wiele polskich korpolagerów ma wyższą goryczkę, chmiele odcisnęły swoje piętno tylko na zapachu, w smaku tylko w tle jakieś zielsko załka, fajna jest taka mocna chlebowość na finiszu (ale ona fajna to by była w lagerze), ale nie ratuje tego piwa, które jest okrutnie nijakie, mdłe, wodniste. Jakbym z półki w markecie miał z zamkniętymi oczami wybrać jakiegoś korpolagera, to jest szansa, że trafiłbym na coś smaczniejszego.
2018-06-24 21:31:06

SoupDog
Marston’s EPA
Trochę cytrusów, trochę goryczki chmielowej i trochę lekkiego skunksa, typowego dla brytyjskich browarów. Pijalne, rześkie, odświeżające. Dla mnie rewelacja, szczególnie po degustacjach polskich trunków z "pale ale" w nazwie, które były ciężkie i męczące.
2018-06-24 21:20:25

ekoman69
Pinta a ja pale ale
Barwa bursztynowa, mętne. Piana dość ładna i trwała.W zapachu można wyczuć owoce tropikalne. W smaku jest jakaś goryczka, ale poza tym nic się nie dzieje.Trochę wieje pustką. Kiedyś bardzo to piwo lubiłem. Jednak teraz już nie zachwyca. Warka 02 02 2019. Kupione w hipermarkecie za 6,98 zł.
2018-06-24 20:23:57

Holsten_SA
Doctor Brew Imperial Sweet Peach
Kolejny genialny produkt Doctora. Cudowny brzoskwiniowy Imperial Vermont. Potężna porcja goryczki ukryta za słodyczą brzoskwini. Alkohol absolutnie niewyczuwalny.
2018-06-24 19:56:39

pwl21
Tradycynis Jasne z Goryczką
miało być z goryczka, a jest słodkie?
2018-06-24 19:54:41

Gość
Jever Pilsener
Można też kupić w Selgrosie;)
2018-06-24 19:52:11

Gość
Lech Ice Mojito
Chyba macie jakąś partie przeterminowaną!!! Już chyba 8 raz smak to kokos ochyda!!!!!
2018-06-24 19:43:17
© ocen-piwo.pl 2017 | Polityka prywatności | Mapa strony

Polityka prywatności

Zasady ogólne
Informujemy że używanie serwisu ocen-piwo.pl wymaga każdorazowo potwierdzenia pełnoletności oraz wyrażenia zgody na przetwarzanie danych danych osobowych zebranych w trakcie korzystania z usługi oraz zapisanych w plikach cookies i im podobnych technologiach. Pamiętaj, możesz w każdej chwili nie wyrazić zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych. 
Informujemy także, że poprzez korzystanie z tego Serwisu bez zmiany ustawień Twojego oprogramowania/przeglądarki wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookies i im podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym oraz na korzystanie z informacji w nich zapisanych w celach dopasowania reklam. 

Wszelkie informacje, zamieszczone w profilu użytkownika (wyłączając adres e-mail oraz hasło), w treściach komentarzy i przesłanych opisach są dostępne każdemu (zalogowanemu lub niezalogowanemu) użytkownikowi serwisu. W związku z tym nie podlegają one żadnej ochronie. 

Dane zbierane podczas rejestracji
By móc korzystać z wszystkich funkcjonalności i usług oferowanych przez serwis ocen-piwo.pl wymagane jest przejście procesu rejestracji. W jego trakcie użytkownik proszony jest o podanie loginu, hasła oraz adresu e-mail. Login i hasło wykorzystywane są podczas procesu logowania. Login jest jawnym identyfikatorem użytkownika. Hasło przechowywane jest w postaci zakodowanej umożliwiającej weryfikację poprawności hasła podanego przy logowaniu.
Adres email wykorzystywany jest do weryfikacji użytkownika, komunikacji i operacji odzyskiwania zapomnianego hasła. 
Serwis ocen-piwo.pl nie sprzedaje i nie udostępnia adresów e-mail swoich użytkowników żadnym podmiotom gospodarczym czy osobom trzecim. Adres e-mail użytkownika nie będzie nigdzie wyświetlany. 

Rejestracja jest jednoznaczna z wyrażeniem zgody na otrzymywanie wiadomości z serwisu ocen-piwo.pl na podany adres email. Jeśli nie wyrażają Państwo takiej zgody proszę odznaczyć opcję "Chcę otrzymywać wiadomości e-mail" w zakładce "Ustawienia" po zalogowaniu.
Zarówno hasło, jak i email przechowywane są w bazie do której dostęp mają jedynie Administratorzy serwisu ocen-piwo.pl. 

Dane zbierane automatycznie
Podczas wizyty użytkownika na ocen-piwo.pl, automatycznie zbierane są dane dotyczące jego wizyty, np. adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp.
Serwis ocen-piwo.pl w żadnym wypadku nie będzie sprzedawał danych zebranych o użytkowniku podmiotom trzecim. Dane zbierane automatycznie, oraz podczas rejestracji mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników serwisu, zbierania danych demograficznych i statystycznych, lub do personalizacji zawartości podstron serwisu. Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy użytkownikiem, a serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na zapytanie. W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, dane użytkowników mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych. W przypadku naruszenia Regulaminu serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić dane użytkownika organom wymiaru sprawiedliwości.

W jaki sposób użytkownik może dokonać zmiany danych?
Po zalogowaniu się do systemu, użytkownik może wprowadzić zmiany w swoich danych. 
Administrator  zapewnia możliwość zmiany, modyfikacji lub usunięcia swoich danych osobowych poprzez: kontakt e-mail na adres: reklama@ocen-piwo.pl lub drogą pocztową na adres jego siedziby.
Danych zbieranych automatycznie nie da się zmienić lub usunąć.

W jaki sposób użytkownik może usunąć dane z serwisu?
Należy wysłać prośbę o usunięcie danych z adresu email który wskazany jest w bazie ocen-piwo.pl

Wykorzystanie ciasteczek ("cookies")
Niektóre obszary serwisu ocen-piwo.pl mogą wykorzystywać cookies, czyli małe pliki tekstowe wysyłane do komputera internauty identyfikujące go w sposób potrzebny do uproszczenia lub umorzenia danej operacji. Cookies są nieszkodliwe ani dla komputera ani dla jego użytkownika i jego danych. Warunkiem działania cookies jest ich akceptacja przez przeglądarkę i nie usuwanie ich z dysku. Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych. więcej »

Zabezpieczenie danych użytkowników
Bazy danych serwisu ocen-piwo.pl zabezpieczone są przed wglądem osób trzecich.
Transfer danych osobowych, wprowadzanych do formularzy, odbywa się przy użyciu bezpiecznego protokołu SSL.

Zmiany polityki prywatności
Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie. Każdego użytkownika serwisu obowiązuje aktualna Polityka Prywatności, jeśli nie zgadzasz się z Polityką Prywatności, proszę nie odwiedzać serwisu oraz nie nabywać produktów i usług oferowanych przez ocen-piwo.pl

Kontakt
Administratorem danych osobowych jest właściciel portalu ocen-piwo.pl,
Michał Choruży, Gruntowa 8B/2 15-706 Białystok
W razie dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności, prosimy o kontakt korzystając z formularza umieszczonego w zakładce "Kontakt".
wykonanie choruzy.pl © 2010