Ilość piw w katalogu

9709

Informacje o producentach

Trzy Korony
Trzy Korony

Czy wiesz, że...

Generalnie piwo podaje się w temperaturze 8-12 stopni C - im ciemniejsze piwo tym może być cieplejsze. Nie poleca się chładzania piwa poniżej 6-7 stopni, może wówczas stać się niesmaczne.

Najnowsze komentarze


nietzsche
Konrad K20
Wygląd: barwa brunatna, ciemni dodaje mu to, że jest delikatnie nieklarowne, piana spora, za duża jak na ten styl (alw w zasadzie jaki to styl?)
Zapach: mocno kawowy, zbożówka, o dziwo też owocowy i to nie z utlenienia, jakąś chyba truskawkę czuję, jest mocno melanoidynowe, pumperniklowe, karmelowe, może i lekko czekoladowe
Smak: Piłem ostatnio jakiegoś czeskiego portera o ekstrakcie 18 i okazał się być wodą a?la dunkel lager, tu niby 20, ale oczekiwań wielkich nie miałem, a okazuje się, że to naprawde pełne piwo, wyklejające, to co jednak najbardziej mnie uderzyło to goryczkowość, nie przypominam sobie naszego portera aż tak goryczkowego, może jakiegoś kraftowego, jakby ta goryczka nie była tak cholernie zalegająca, to miałoby lepszą pijalność. W smaku glównie kawa i melanoidynowość, słodkość i jakieś dziwne owoce czerwone. Nie pasuje mi ta goryczka i ta owocowość, chociaż niektóre nasze portery, np. Lwówek, też są mocno owocowe
2018-08-19 01:11:07

Gość
EB Premium (nowe) 2015
Poniższe komentarze świadczą o tym że mniej więcej połowa konsumentów nie ma pojęcia jak powinno smakować piwo.
2018-08-19 01:09:20

Gość
EB Premium (nowe) 2015
Jedna z większych pomyłek. Wyplułem tylko piwo z Biedronki za 1.20zł, Żywca i to EB. Żenada!
2018-08-19 01:07:09

Gość
Braniewo Jasne Pełne
Znakomite piwo w relacji do ceny.
2018-08-19 01:03:04

Gość
Lwówek Malinowe
Jedno z lepszych piw smakowych, ze wzgledu na sklad, moja ocena 6 plus
2018-08-19 00:43:47

nietzsche
Hedonis Excuse Me While I Kiss My Stout (... - 2016)
Wygląd: nie powiedziałbym, że ma 100 EBC, najwyżej 70, jest brunatne, lekko smętnione, piana spora, beżowa.
Zapach: raczej brytyjski, mocno palony, zbożowy, orzechowy, nuty herbaciano-tytoniowo-korzenne z tytoniu, dziwne nuty utlenienia (piwo z lutego 2016)
Smak: płatki nadają mu udawanej pełni, wysycenie niskie, goryczka wyraźna, nawet dosyć wysoka, a przynajmniej tak może być odbierana, bo jest zalegająca, łodygowa, dużo kawy w smaku, naturalnej i zbożowej, mocno palonej, ale poza tym to niewiele się tu dzieje.
2018-08-18 23:42:51

Gość
Kustosz IPA
Dobre. Jest solidna goryczka, jest moc, czuć w aromacie nutki amerykańskiego chmielu (cytrusy i żywiczność).
2018-08-18 23:33:59

nietzsche
Full Sail Session Black Cherry Black Lager
Wygląd: Kolor brunatno rubinowy, klarowne, delikatna, niezbyt obfita piana w kolorze ecru.
Zapach: W zapachu to raczej taka czeremchowa nuta, trochę pestkowa, kawa zbożowa, kakao
Smak: Piwo jest rzeczywiście bardzo rześkie, lekkie pijalne, z drugiej strony mocno czekoladowe z posmakiem kawy zbożowej, spodziewałem się piwa mocno wiśniowego, może i nawet słodkawego, to piwo całkiem wytrawne, w wiśnia, a raczej dzika czereśnia, jest w nim tylko lekko zaznaczona. Goryczka wyraźna. Całkiem ok piwo, mocno pijalne..
2018-08-18 23:13:56

Gość
Krombacher Weizen
Smak do bani, ni jak do polskich piw

2018-08-18 23:01:15

Gość
Witnica Klasyka Gatunku Rzemieślniczy
Ale syf,zapach skunksa to byłaby perfuma. To śmierdzi gnojem ze stajni.
2018-08-18 22:52:57

Gość
Krombacher Weizen
Cienkie piwo, w dodatku na etykecie z tyłu wszystko po arabsku
2018-08-18 22:38:50

Gość
Amber Johannes
Piję to piwo od lat (pierwotnie nazywało się Hevelius) i niestety muszę stwierdzić, że jakość piwa spada. Nadal je lubię, ale to już nie to co kiedyś.
2018-08-18 22:30:06

Shinodin
Żubr
Piana biała, drobnoziarnista, mizernej jakości, wysoka na około pół centymetra, szybko dziurawiąca się i opadająca, nie pozostawiająca trwałego lacingu na ściankach szkła. Barwa ciemniejsza słomkowa, klarowne i przejrzyste brak widocznych śladów zmętnienia. W zapachu dms, zupa warzywna, kukurydza, nawet chemiczna landrynka jest zasłonięta, o podbudowie słodowej możemy zapomnieć. W smaku jeszcze gorzej, puste, slodkawe, warzywny dms nadal obecny, goryczka żadna, kontra kwaskowa żadna, landrynka na miejscu, wysycenie na średnio-niskim poziomie. Kapsel fajny, bo unikalny tylko dla tego piwa, etykieta w zielonej kolorystyce z tytułowym żubrem na froncie, ubogo opisana. Warka 09.12.2018. Jeden z gorszych polskich koncerniaków, bez wyrazu, bez smaku, bez piwa w piwie, że tak się wyrażę najgorszy sort polskiego browarnictwa. Nie wiem jak ktokolwiek może mieć przyjemność z picia takiego szrotu. Zasłużone 2 ode mnie, zmierzyłem się z legendą i legenda przegrała, nigdy więcej...
2018-08-18 22:24:19

Gość
Amber Johannes
Piłem ze szwagrem w pakiecie z dwoma innymi piwami i powiem tak: po prostu dramat: zero smaku, zapachu - aż sam jestem zawiedziony bo byłem pewien że będzie to dobre piwo a w zasadzie smama woda.
2018-08-18 21:22:41

Gość
Szpunt ZeroPoint
Poprzednie warki super. Warka 25.03.2019 ma DMS odczuwalny niemalże po otwarciu butelki...nie da się niestety tego pić.
2018-08-18 21:17:22

Gość
Lwówek Książęcy
Właśnie kupiłem, naklejka z czerwonym napisem "nowa warzelnia". Alkohol 5,5%, ekstrakt 12,1%. Zero piany, smak dziwny. Trwałość do 23.12.2018. To piwo kilka lat temu było zdecydowanie lepsze. Więcej nie kupię.
2018-08-18 21:14:12

Gość
Zakarpackie Oryginalne
jedno z bardziej wodnistych piw jakie pulem
2018-08-18 20:48:42

Gość
Łebskie Original
Wylane 6,49zł. Jak można coś takiego sprzedawać w takiej cenie. Zdzierstwo !!!
2018-08-18 20:47:24

Gość
Za Miastem Dzień Wolny
jak dla mnie w tym piwie to goryczka to jest akurat za wysoka!
I tak być nie powinno bo hefe weizeny nie mogą być takie! I tyle!
2018-08-18 20:46:29

Gość
Kustosz Bezalkoholowe
Wróciło, ale w puszkach.
2018-08-18 20:45:19
© ocen-piwo.pl 2017 | Polityka prywatności | Mapa strony

Polityka prywatności

Zasady ogólne
Informujemy że używanie serwisu ocen-piwo.pl wymaga każdorazowo potwierdzenia pełnoletności oraz wyrażenia zgody na przetwarzanie danych danych osobowych zebranych w trakcie korzystania z usługi oraz zapisanych w plikach cookies i im podobnych technologiach. Pamiętaj, możesz w każdej chwili nie wyrazić zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych. 
Informujemy także, że poprzez korzystanie z tego Serwisu bez zmiany ustawień Twojego oprogramowania/przeglądarki wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookies i im podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym oraz na korzystanie z informacji w nich zapisanych w celach dopasowania reklam. 

Wszelkie informacje, zamieszczone w profilu użytkownika (wyłączając adres e-mail oraz hasło), w treściach komentarzy i przesłanych opisach są dostępne każdemu (zalogowanemu lub niezalogowanemu) użytkownikowi serwisu. W związku z tym nie podlegają one żadnej ochronie. 

Dane zbierane podczas rejestracji
By móc korzystać z wszystkich funkcjonalności i usług oferowanych przez serwis ocen-piwo.pl wymagane jest przejście procesu rejestracji. W jego trakcie użytkownik proszony jest o podanie loginu, hasła oraz adresu e-mail. Login i hasło wykorzystywane są podczas procesu logowania. Login jest jawnym identyfikatorem użytkownika. Hasło przechowywane jest w postaci zakodowanej umożliwiającej weryfikację poprawności hasła podanego przy logowaniu.
Adres email wykorzystywany jest do weryfikacji użytkownika, komunikacji i operacji odzyskiwania zapomnianego hasła. 
Serwis ocen-piwo.pl nie sprzedaje i nie udostępnia adresów e-mail swoich użytkowników żadnym podmiotom gospodarczym czy osobom trzecim. Adres e-mail użytkownika nie będzie nigdzie wyświetlany. 

Rejestracja jest jednoznaczna z wyrażeniem zgody na otrzymywanie wiadomości z serwisu ocen-piwo.pl na podany adres email. Jeśli nie wyrażają Państwo takiej zgody proszę odznaczyć opcję "Chcę otrzymywać wiadomości e-mail" w zakładce "Ustawienia" po zalogowaniu.
Zarówno hasło, jak i email przechowywane są w bazie do której dostęp mają jedynie Administratorzy serwisu ocen-piwo.pl. 

Dane zbierane automatycznie
Podczas wizyty użytkownika na ocen-piwo.pl, automatycznie zbierane są dane dotyczące jego wizyty, np. adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp.
Serwis ocen-piwo.pl w żadnym wypadku nie będzie sprzedawał danych zebranych o użytkowniku podmiotom trzecim. Dane zbierane automatycznie, oraz podczas rejestracji mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników serwisu, zbierania danych demograficznych i statystycznych, lub do personalizacji zawartości podstron serwisu. Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy użytkownikiem, a serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na zapytanie. W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, dane użytkowników mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych. W przypadku naruszenia Regulaminu serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić dane użytkownika organom wymiaru sprawiedliwości.

W jaki sposób użytkownik może dokonać zmiany danych?
Po zalogowaniu się do systemu, użytkownik może wprowadzić zmiany w swoich danych. 
Administrator  zapewnia możliwość zmiany, modyfikacji lub usunięcia swoich danych osobowych poprzez: kontakt e-mail na adres: reklama@ocen-piwo.pl lub drogą pocztową na adres jego siedziby.
Danych zbieranych automatycznie nie da się zmienić lub usunąć.

W jaki sposób użytkownik może usunąć dane z serwisu?
Należy wysłać prośbę o usunięcie danych z adresu email który wskazany jest w bazie ocen-piwo.pl

Wykorzystanie ciasteczek ("cookies")
Niektóre obszary serwisu ocen-piwo.pl mogą wykorzystywać cookies, czyli małe pliki tekstowe wysyłane do komputera internauty identyfikujące go w sposób potrzebny do uproszczenia lub umorzenia danej operacji. Cookies są nieszkodliwe ani dla komputera ani dla jego użytkownika i jego danych. Warunkiem działania cookies jest ich akceptacja przez przeglądarkę i nie usuwanie ich z dysku. Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych. więcej »

Zabezpieczenie danych użytkowników
Bazy danych serwisu ocen-piwo.pl zabezpieczone są przed wglądem osób trzecich.
Transfer danych osobowych, wprowadzanych do formularzy, odbywa się przy użyciu bezpiecznego protokołu SSL.

Zmiany polityki prywatności
Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie. Każdego użytkownika serwisu obowiązuje aktualna Polityka Prywatności, jeśli nie zgadzasz się z Polityką Prywatności, proszę nie odwiedzać serwisu oraz nie nabywać produktów i usług oferowanych przez ocen-piwo.pl

Kontakt
Administratorem danych osobowych jest właściciel portalu ocen-piwo.pl,
Michał Choruży, Gruntowa 8B/2 15-706 Białystok
W razie dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności, prosimy o kontakt korzystając z formularza umieszczonego w zakładce "Kontakt".
wykonanie choruzy.pl © 2010