Kto ma ochotę zmierzyć się z Kosiarzem Umysłów? Pewnie garstka śmiałków się znajdzie. Po kilku dobrych latach, powraca polska klasyka gatunku.
Kosiarz w aromacie oferuje przede wszystkim uderzenie gorzkiej czekolady, kawy, wanilii i suszonych owoców, takich jak rodzynki, figi i śliwki. Gładki i aksamitny w smaku, wypełniony nutami gorzkiej czekolady oraz kawy.
Dzięki użyciu papryczek Anchos i Pasilla uzyskaliśmy w tym trunku głębię warstw smakowych. Papryczki zostały użyte nie dla uzyskaniu efektu pikantności, a raczej dla podbicia złożoności. Suszone Anchos charakteryzują się czekoladowym smakiem dymu i tabaki, wyczuwalne są tu nuty suszonych śliwek i rodzynek. Suszona Pasilla w smaku również przypomina rodzynki z nutą kakao, a nawet odrobiną jagód. Dodatkowo dorzuciliśmy tutaj wanilię z Madagaskaru, ziarna kakaowca Columbia Tumaco z Beskid Chocolate oraz kawę o swojskiej nazwie Polska Parzucha z Hard Beans Coffee Roasters.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
prisoner
Gandalfino
Piękne piwo.