Maryensztadt RaISa Espresso
Maryensztadt RaISa Espresso
Maryensztadt RaISa Espresso
Russian Imperial Stout
% alk. 9.4
Blg 22.0
5905669542241


Solidna dawka alkoholu, połączona z czekoladą pochodzącą od słodów palonych, wzbogacona o przyprawowe nuty belgijskich drożdży i mocne espresso.

Skład: woda, słody jęczmienne i pszeniczne, kawa, chmiel, drożdże.
Piwo pasteryzowane, niefiltrowane.
Polecane do: gorzka czekolada, lody, orzechy.
Polecane szkło: Snifter.
Zalecana temperatura spożycia 14-16°C.
Dostępne w bezzwrotnej butelce o pojemności 500 ml.
Dodał: rogullo - 2017-02-09 18:38:00

Oceny

Użytkownicy 7,78 / ilość: 9
Goście 8,44 / ilość: 9
średnia 8,11/10 / ilość: 18

Oceń piwo

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny


prisoner

2018-04-05 18:02:19
Aromat to głównie palone słody, mało tu kawy i sporo nut alkoholowych,gdzieś tam majaczą belgijskie drożdże. W smaku wytrawnie, dość mocna palona goryczka z nutami już tego espresso na finiszu.
Oceny tego użytkownika: 7 ( smak: 7, zapach: 6, wygląd: 8 )

Brodzisław

2017-09-29 23:34:37
Kolor czarny, nieprzenikniony. Piana beżowa ze średnich i drobnych pęcherzy, opadła do krążka na powierzchni.
Aromat zdominowany przez palone i ciemne słody: kawa, gorzka, deserowa, czekolada plus nuta alkoholowo-likierowa i po ogrzaniu bombonierka z Wedla (ale tego starego).
W smaku dominują ciemne i palone słody z mocną kawą na czele, potem czekolada i likierowy alkohol. Goryczka palona i pikantna głównie. Wysycenie średnie ? optymalne.
Piwo trochę jednowymiarowe, brakuje nieco ciała. Ale jest za to bardzo pijalne.
Oceny tego użytkownika: 7 ( smak: 7, zapach: 7, wygląd: 8 )
Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010