Ilość piw w katalogu

10207

Czy wiesz, że...

Chmiel, który jest podstawową przyprawą stosowaną do produkcji piwa, potrafi rosnąć nawet ponad pół metra na dobę.

Najnowsze komentarze


Gość
Palm Amber Ale
Faktycznie bursztynowe. Klarowne. Biała, na dwa palce piana, całkiem ok. Super lacing.
Przyjemny, klasyczny, chmielowy aromat.
Smakuje ok. Słodowo, fenolowo, chmielowo. Goryczka mała, ale charakterna. Europejska. Przyjemne piwo.
2018-09-23 10:29:14

GrubyDzolo
Komes Poczwórny Bursztynowy
Chyba jedno z gorszych piw komesa. Mocno czuć alkoholem, który jednak nie rozgrzewa jak w przypadku barley wine. W smaku wyczułem jakieś orzechy. Piwo dosyć słodkie jednak z mocną goryczką która trochę nie pasuje. Piana śrenio pechęrzykowa szybko opadająca, nie pozostawia leasingu. Piwo zbyt mocno wysycone i źle ułożone. Za tą cene są lepsze piwa, to nie przydło mi zupełnie do gustu.
2018-09-23 09:21:51

Gość
Staropramen Ležák 12°
tak niestety teraz pijemy to lecz ja piłem to piwo za komuny w pradze, kiedy u nas było zero /we wrocku/ piwa tam piwiarnie u nas nic jakieś piwiarnie do 18-tej
2018-09-23 01:50:27

Gość
Lech Pils
w poznaniu popularne dla mnie kiepskie w zapachu, jak wszystkie piwa robione z erzatu chmielowego
2018-09-23 01:31:34

Gość
Lech Premium
woda jest podstawą piwa oczywiście inne składniki ale to robi smak żywiec do lat powiedzmy 2000 robil świetne piwa a teraz ..bla ale przejął heineken czy pijesz to po co
2018-09-23 01:24:54

seba1970
Doctor Brew Experimental Double IPA
troche zbyt slodkie goryczka jest choc na 99 ibu to raczej chyba nie moim zdaniem troche za geste i za slodkie i za malo gorzkie jak na double ipa. ale fajne piwo dobre w smaku polecam powinno byc mocniejsze i bardziej wytrawne ale nie szkoda kasy generalnie
2018-09-23 01:23:31

Gość
Lech Premium
nie piję tych piw , bo znam wodę - pochodzi z podłej Warty
2018-09-23 01:19:32

Gość
Okocim Jasne Okocimskie
PIWO OKOCIM Z LAT ZROBILISCIE NA 2 TYGODNIE I CO ZERO JA Z PRZYJEMNOŚCIA PIJĘ miłoslaw lub ponoc słabe bojanowo
2018-09-23 01:12:11

Gość
Okocim Jasne Okocimskie
TRZY SKLADNIKI OPISUJE TO GOŚĆ NIECH PRZYJEDZIE DO MNIE TO DOSTANIE.. JA MU DAM PIWO NP Z MIŁOSLAWIA LUB Z CZARNKOWA LECHA NIE DAM BO TU MIESZKAM ALE TO JEST PIWO SŁABE I NIGDY NIE PIJĘ TAK SAMO ŻUBRA/U NAS TO PIJĄ ROBOTNICY I LUDZIE Z UKRAINY
2018-09-23 00:59:32

Gość
Okocim Jasne Okocimskie
TAK CO WY MYŚLICIE, MNIE I INNYCH OSZUKACIE ROBICIE BREJE , JAK HARNAŚ DLA CHOŁLOTY, TO PIWO JEST PO PROSTU ROBIONE DLA MAS PRZEZ 5-6 DNI PRACOWAŁEM W LATACH 70- TYCH WE WROCKU I WIEM CO ROBICIE W CHOŁDZIE POWINNIŚCIE ZROBIĆ PIWO DOBRE ALE ZA 3 ZŁ LUB WIĘCEJ
2018-09-23 00:50:10

Gość
Braniewo Jasne Pełne
POLECAM BEZ TZW REKLAMY SA W SIECI LEWIATANU SMACZNE BEZ KWASU I PRZYJEMNE W ZAPACHU
2018-09-23 00:14:28

nietzsche
Kasztelan Niepasteryzowane Świeże
Browar Kasztelan wszedł w skład Carlsberga w 2002 i dopiero wtedy zaczęto tam warzyć piwo marki Kasztelan, więc innego pić nie mogłeś ;)
2018-09-22 23:50:39

Gość
Żywiec Jasne Pełne
to piwo było fajne do końca komuny potem spadek piłem 20 lat teraz tylko miłosław sami piszą,że nie ma chmielu lecz ta bryja z puszek
2018-09-22 23:48:38

seba1970
Manufaktura Piwna Piwo na miodzie wielokwiatowym z imbirem
paskudztwo . paskudztwo.. nie kupujcie tego bo nie warto zapach jest naprawde paskudny smak nieco lepszy ale generalnie dms i cukier paskudztwo i to za prawie 5 zlp skandal
2018-09-22 23:42:09

nietzsche
Rockmill Juicy Symphony
Wygląd: kolor bursztynowy, zamglone, ładna, piana, niezbyt obfita, za to puszek, jakiś punktowy lacing.
Zapach: Piekny zapach, trochę się bałem, bo termin do 15.10, a wciąż intensywny, bardzo cytrusowy (słodkie cytrusy: mandarynka, klementynka, pomarańcza), owoce tropikalne, lekka cebula zaraz po otwarciu, ale po odleżeniu nie ma po niej śladu, taka pieprzność i przyprawowość (ziele angielskie, gałka muszkatułowa)
Smak: pełne, wyklejające, puszyste, gładkie, alkohol doskonale ukryty, lekka goryczka grejpfrutowa i w smaku czuć też grejpfruta obo słodkich cytrusów, jest też lekka zielostość, żywiczność, jest też coś dziwnego, coś a?la olej roślinny, nie odbieram tego jako wady, a jako coś dziwnego właśnie, owoce tropikalne z ananasem na przedzie, ale jest tu też sporo swojskich owoców: gruszka, jabłko, bardzo soczyste piwo jak na swoją moc, jest też przyprawowość, o której wspominałem przy zapachu. Bardzo dobre.
2018-09-22 23:35:42

Gość
Kasztelan Niepasteryzowane Świeże
tak samo kiedyś było z żywcem tradycyjnym, lud kupuje ale jest na pewno zrobiony z pólproduktów - polecam Miłosław ale też czuję ,że kompinują
2018-09-22 23:31:47

Gość
Kasztelan Niepasteryzowane Świeże
no niestety jeżeli puszka kosztuje 1,50 to jest ble
2018-09-22 23:29:27

MateoKrk_
Bytów Upalony Walo
Barwa Ciemno Brunatna z Rubinowymi Refleksami Pod Światło.

W Aromacie Palone Słody Karmel Kawa Gorzka Czekolada Lekka Metaliczność Aromat Średnio Intensywny Całkiem Przyjemny.

W Smaku Delikatnie Wodniste Lekko Kwaskowe Czuć Wyraźną Paloność Kawę Delikatny Karmel Słodycz Minimalna Podobnie Jak i Goryczka Wysycenie Średnio-Niskie.

Niezłe Ciemne Piwerko z Serii Blok Ekipa Wypada Zdecydowanie Najlepiej.
2018-09-22 23:09:32

Gość
Książęce Ciemne Łagodne
Piwo dobre ale niestety za mało alkoholu i goryczki
2018-09-22 22:53:15

Gość
Tenczynek Lager 2018
Po odkapslowaniu oblało mnie pianą. Wystarczy, by omijać ich "piwa" szerokim łukiem. Niestety w naszym kraju każdy "dziad" bierze się za warzenie niby piwa...
2018-09-22 22:42:10
© ocen-piwo.pl 2017 | Polityka prywatności | Mapa strony

Zainteresowanym poszerzeniem wiedzy na temat piwa polecamy zapoznanie się z następującymi pozycjami:

Najlepsze piwa świataNajlepsze piwa świata
McFarland Ben

FK-Olesiejuk

1000 najwspanialszych piw świata, z poczuciem humoru przedstawione przez jednego z najbardziej prominentnych piwnych kronikarzy świata. Od portera do pilznera, książka ta stanowi unikalne portfolio piw butikowych do posmakowania, delektowania się i pokochania. Stosowne symbole wskazują, w jakich okolicznościach najlepiej spożyć dane piwo, czy będzie to kompan zabawy, czy też klasyk dla konesera. Pełna historia piwa, od ziarna do szklanki, od chmielu do mieszkania i od browaru do baru.
Piwo
Michael Jackson

Hachette Polska

Odkryj najlepsze piwa ze wszystkich stron świata. Poznaj ich atuty i największe sekrety. Dowiedz się, co decyduje o smaku piwa. Naucz się doceniać barwę, aromat i końcówkę trunku. Znajdź swój ulubiony gatunek!Poznaj historię najlepszych browarów świata i sprawdź jak przygotowują swoje piwa. Posłuchaj rad ekspertów i spróbuj piwa, które Ci polecą.
Browary w Polsce 
Aleksander Strojny 
Hachette Livre Polska 

Nietypowy przewodnik po miejscach, w których warzy się złocisty trunek, i po lokalach, w których można go skosztować. Autor ze swadą i humorem opowiada o historii browaru, przytacza anegdoty i ciekawostki związane z browarnictwem oraz zaprasza na wycieczki po znajdujących się w okolicy atrakcjach turystycznych. Książka doskonała zarówno w podróży, jaki i przy kufelku piwa.
Piwo warzone w domu
Wolfgang Vogel

Multico

Jak uwarzyć smakowite piwo? Czy można warzyć samemu dobre piwo w domu? Warto spróbować! To naprawdę nic trudnego. W dawnych czasach piwo warzono w wielu gospodarstwach. Dzisiaj również nie musimy być zdani na wyroby wszelkich browarów. Nasz poradnik podpowiada, jak samodzielnie zrobić w domu piwo. I to różnych gatunków. Bez specjalistycznej aparatury można wyprodukować smaczny, pienisty trunek według własnych upodobań. Przeczytaj, zobacz i wypróbuj! Surowce potrzebne do zrobienia piwa, warzenie piwa krok po kroku, ocena piwa i korygowanie błędów. Praktyczny poradnik dla domowych piwowarów.
Gawędy o piwieGawędy o piwie
Robert Primke, Maciej Szczerepa, Wojcieh Szczerepa

Egros

Opowieść o najbardziej słowiańskim z napojów. Autorzy przedstawiają technologię produkcji oraz zasady dystrybucji złocistego trunku. Prezentują patronów piwowarstwa - świętych opiekujących się tajemniczą sztuką warzenia piwa. Omawiają najważniejsze konflikty związane z produkcją i sprzedażą piwa - tak zwane wojny piwne.
Wszystko o piwie
Ziemowit Fałat

Ad Oculos

Jest to praktyczny przewodnik o tym, jak można z powodzeniem ważyć prawdziwe piwo w domu (opis surowców, sprzętu, fermentacji i leżakowania, receptury). Poznamy też historię piwowarską, tradycję, klasyczne metody produkcji, historię różnorodności stylów, gatunków, smaków i kolorów piwa. Dowiemy się dlaczego piwo jest najwierniejszym przyjacielem człowieka.
WSZYSTKO O PIWIE - Ziemowit Fałat
wykonanie choruzy.pl © 2010