Leżajsk Pszeniczne Klarowne
Leżajsk Pszeniczne Klarowne
Leżajsk Pszeniczne Klarowne
Kristallweizen
% alk. 5.0
5900699100843
orientacyjna cena: 2,99 zł


Piwo w stylu Kristallweizen uwarzone dla Grupy Żywiec przez Browar w Leżajsku (województwo podkarpackie). Zostało wprowadzone do sprzedaży 1 czerwca 2016 roku.

Przyjęło się, że piwo pszeniczne powinno być mętne. My nie robimy czegoś, bo tak trzeba. My szukamy własnych ścieżek, podążamy własną drogą. Pszeniczne klarowne? Czemu nie!

Piwo górnej fermentacji, pasteryzowane, filtrowane
Składniki: woda, słód pszeniczny, słody jęczmienne, chmiel, ekstrakt z chmielu
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 0,5l.
Dodał: piwosz92 - 2016-05-29 10:20:18

Oceny

Użytkownicy 4,83 / ilość: 64
Goście 6,73 / ilość: 110
średnia 6,03/10 / ilość: 174

Oceń piwo

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny


Gość

2018-04-09 20:38:26
Coś makabrycznego, z kunsztem warzelniczym ten napój alkoholowy ma tyle wspólnego ile dobry smak z nim samym. Do tego śmierdzi starym i przeterminowanym parmezanem.

Gość
2018-04-09 20:38:26
Piwo pszeniczne klarowne? To jakiś nieśmieszny nonsens, prawdziwe piwo pszeniczne powinno być mętne i zawierać odpowiednią gorycz na jaką piwu pszenicznemu przystało.

Gość

2017-08-22 15:54:33
Słabe piwo. Lager pszeniczny jeśli tak można to określić. Dno i 3 metry mułu.

Gość

2017-07-24 00:20:44
Zapach wygląd dobry ale smak nie czuje pszenicy największy plus to zapach. Polecam spróbować KAper rządzi na razie!!!

Jacelinho

2017-07-15 18:49:34
Smak poniżej średniej , lepszy był Kasztelan pszeniczny klarowny. Piana wytrzymała prawie do końca za co +. Trochę kwaskowate ale zbyt słabo. Ogólnie nie warto , piwo na poziomie Kustosza z Biedry które jest za 2,50 a jest prawdziwym pszenicznym piwem , tu mamy imitacje.
Oceny tego użytkownika: 5 ( smak: 4, zapach: 4, wygląd: 7 )
starsze »
Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010