Konstancin Porter
Konstancin Porter
Konstancin Porter
Baltic Porter
% alk. 8.3
Blg 24.0
IBU 40
5904730961585


Porter ma ciemnobrązową barwę, pełny smak ze śliwkowymi i czekoladowymi akcentami. Puszysta piana połączona z aksamitną teksturą piwa nie pozwala o sobie zapomnieć.

Składniki: woda; słody: Pilzneński Jasny, Wiedeński, Monachijski, Karmelowy, Carared, Wędzony, Barwiący; chmiele: Lubelski, Marynka; drożdże: górnej fermentacji; dodatki: jęczmień prażony, śliwka suszona.
Dodał: DzikaPanda - 2017-03-24 17:22:20

Oceny

Użytkownicy 8 / ilość: 6
Goście 8,15 / ilość: 13
średnia 8,11/10 / ilość: 19

Oceń piwo

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny


HubertLager

2018-06-21 20:53:40
Całkowicie nieprzejrzyste. Ciemna pianka. W smaku mocno palone, trochę kawowe. Po dłuższym czasie aromat miodu. Ciekawe piwo :)
Oceny tego użytkownika: 9 ( smak: 9, zapach: 9, wygląd: 9 )

nietzsche

2017-11-13 23:42:30
Wygląd: Kolor niemal czarny, ciemno beżowa piana, drobna, ładna, przy nalewaniu widać, że piwo jest gęste.
Zapach: Kawa, mocno palona, czekolada, śliwka suszona i powidło, dymne, choć nie wędzone
Smak: Czuć, że to porter imperialny, pełny, wyklejający wręcz, niskie wysycenie i dobrze, gładkie, puszyste, pomimo pełni piwo nie jest zbyt słodkie, jest agresywne, wciąż alkoholowe, goryczkowe, przy tej pełni chyba ma jednak więcej niż to 40 IBU, mocno palone, asfaltowe, w smaku daleka wędzonka już jest, jest śliwka suszona, trochę powidła, dużo kawy, naturalna, mocno palona arabica, ale też i zbożówka, gorzka czekolada, lekka lukrecja, pełne, bogate niezłe, wyłazi już sos sojowy, więc to chyba dobra pora na wypicie go była. Ja tu nie czuję, że to górna fermentacja, więc to może szczep dający dosyć czysty profil.
Oceny tego użytkownika: 8 ( smak: 8, zapach: 8, wygląd: 8 )

Gość

2017-05-13 21:31:10
Bardzo dobry porter! Ciemny, gęsty, wytrawny!
Muszę zaopatrzyć się w kilka butelek na zapas.
Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010