Intensywne warzenie i wysoka zawartość ekstraktu nadają temu piwu wyjątkowej wyrazistości. Mocne piwo jasne dolnej fermentacji wyprodukowane ze słodu
jęczmiennego i odznaczające się pełnym aromatem słodowym. Charakterystyczną cechą Konstancina Bardzo Mocnego jest wyjątkowy w mocnych piwach dominujący pełnia smaku, gdzie alkohol jest delikatnie maskowany nutami słodowymi.
Doskonale pasuje do tłustych ryb i grillowanych mięs (wieprzowiny, jagnięciny), świetnie nadadzą się również do dań jajecznych oraz np. słonego
śledzia.
Wyróżniony Złotym medalem i Grand Prix w Konsumenckim Konkursie Piw CHMIELAKI KRASNOSTAWSKIE 2009.
Dodał:
admin - 2010-10-27 08:29:35
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Gość
milicja3
Gość