Kingpin Muerto Rum Barrel-Aged
Kingpin Muerto Rum Barrel-Aged
Kingpin Muerto Rum Barrel-Aged
Pumpkin Ale Rum Barrel-Aged
% alk. 7.0
Blg 16.5
brak koduaddbarcode


Piwo w stylu Pumpkin Ale uwarzone przez Browar Kingpin z Poznania. Jest to edycja limitowana piwa Kingpin Muerto leżakowana w beczkach po Rumie. Zostało wprowadzone do sprzedaży w marcu 2016 roku, w ilości tylko 980 butelek.

Dla tych z Was, dla których Muerto raz w roku to zdecydowanie zbyt rzadko, przygotowaliśmy nasze Pumpkin Ale w limitowanej wersji leżakowanej w beczkach po rumie. Wyraźnie dyniowe aromaty i smaki oraz znana z wersji podstawowej charakterystyczna cierpkość rokitnika zyskały nowy wymiar z nutami melasy, tytoniu i dębu dzięki leżakowaniu przez kilka miesięcy w beczkach po rumie.

Piwo górnej fermentacji niepasteryzowane, niefiltrowane
Składniki: woda, słody jęczmienne (pale ale, Cara Ruby, Cara Blond, Aroma, Special B), palony jęczmień, chmiele (Simcoe, Amarillo, Cascade), drożdże Safbrew T-58, dodatki (dynia Hokkaido, rokitnik, syrop Candimic Dark)
Zalecana temperatura serwowania: 10-12°C
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 0,33l.
Dodał: piwosz92 - 2016-04-08 00:56:58

oceny Oceny

Użytkownicy 7,67 / ilość: 3
Goście 0 / ilość: 0
średnia 7,67/10 / ilość: 3

Oceń piwo

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

awatar
Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny

awatar
Marianek
starstarstarstarstar

2016-05-09 22:48:28
Oko: ciemna herbata, piana solidna.
Nos: sporo wrażeń, są chmiele (cytrusy typu słodkie owoce), kwiaty, cukier kandyzowany, rokitnik (troszkę gorzkawy)
Smak: ciekawy. Najpierw słodycz (pewnie od dyni) i akcent gorzki od rokitnika, potem zalew kwaskowości, nuty rumu słabo wyczuwalne (melasa, dąb, tytoń), a finisz wytrawny (wręcz winy). Jest też goryczka od chmieli i zapewne robotę robi rokitnik.
oceny Oceny użytkownika:
8 ( smak: 8, zapach: 8, wygląd: 8 )
Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010