Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zgadzam się Więcej informacji
Jesteś w

Ilość piw w katalogu

7715

Informacje o producentach

Browar Miejski Gloger Sp. z o.o.
Browar Miejski Gloger Sp. z o.o.

Czy wiesz, że...

22 czerwca 1997 roku Steven Petrosino wypil 1 litr piwa w 1,3 sekundy. Od tamtej pory ze wzgledow etycznych, w Ksiedze Rekordow Guinnessa nie sa zamieszczane rekordy dotyczace spozywania alkoholu.

Najnowsze komentarze

Harnaś Jasne Pełne

Gość
Jedno z lepszych piw
2017-10-19 19:48:36
Podróże Kormorana Witbier

Gość
Bardzo dobry ogółem te. Psznie pije
2017-10-19 18:12:23
Książ Czarny Specjał

Theodore132
Twardym trza być, nie miętkim :-)
2017-10-19 17:23:36
Persha Varka (Pierwsza Warka)

Bob
Słabe piwo, na plus można zaliczyć przyjemny długo utrzymujący się posmak zbożowy. Niestety piwo ma podobną fakturę co nasze rodzime koncerniaki, jest "rzygopędne" w większych ilościach.
2017-10-19 16:16:21
Lech Premium

Theodore132
Mam wrażenie że lubię lecha bo ojciec mi kazał. taki tradycyjny fatherland.
2017-10-19 16:10:43
Żubr

Theodore132
Po prostu piwo.
2017-10-19 16:00:13
Żubr

Gość
Piwo to jest produkowane w trzech browarach : Tychy, Poznań, Białystok. Każde jest inne, bo musi takie być. Produkcyjniak.
2017-10-19 15:24:02
Gościszewo Drwal

Gość
Pachnie i smakuje jak oliwka konserwowa której nie lubie
2017-10-19 15:06:03
Paulaner Hefeweissbier Naturtrüb

lesiobe
Jedno z lepszych piw pszenicznych . Zawsze do niego wracam z przyjemnością . Czuję w nim drożde i słod pszeniczny . Innych zapachów jakoś nie wyczuwam . Godne polecenia piwo pomimo dość wysokiej ceny .
2017-10-19 14:25:11
Śląskie Mocne

Gość
Chyba najlepsze piwo z segmentu "Mocne 7-7,2%"
2017-10-19 14:23:56
Warsteiner Premium Verum

lesiobe
Podsumuję . Więcej do tego piwa nie powrócę . Kukurydzę mam w van purze za 1/3 ceny tego wynalazku . Z założenia sprawdza się pewna prawidłowość . Unikam browarów ,które robią piwo dla biedry ,ponieważ nigdy nie wiadomo na jakie piwo się trafi . To akurat było z lidla .
2017-10-19 14:11:38
Löwenbräu Original

lesiobe
Taki trochę lepszy koncerniaczek .Raczej z ryżu niż z kukurydzy . Pijalny ale w cenie 5 zela za 0,5L można kupić coś zdecydowanie lepszego .
2017-10-19 13:50:46
Kronenbourg 1664

lesiobe
Było wyborne ,ale kilka lat temu . Niedawno kupiłem w żabce i dupy mi nie urwało,więc napić się można bez obawy o rozwolnienie .
Jakościowo trochę lepsze niż koncerniaki i tuborg z żapki po którym się wysikać nie można .
2017-10-19 13:48:19
Kustosz Miodowe

MateoKrk_
Barwa Jasnego Złota Klarowna Aromat To Słód i Sztuczny Miód w Smaku tak Samo Słodkie Sztuczny Miód Dominuje Nie Oczekiwałem Wiele Po Tym Piwie Tak Więc Nie Zawiodłem Się.
2017-10-19 13:27:08
Kronenbourg 1664

Jacelinho
Lager powyżej średniej rynkowej że tak powiem. Francuskie tyskie jeśli chodzi o sprzedaż w kraju Napoleona. W smaku bije nasz wyrób ale dupy nie urywa. Jasne złoto barwa , piana średnia dość szybko znika. W smaku jest zwyczajnie lagerowo , bez goryczki ale jakoś nie odrzuca. Podsumowanie ogólnie nic ciekawego ale ciekawostka bo jak by nie patrzeć można je zapamiętać i kapsel do kolekcji.
2017-10-19 13:05:16
Porter Łódzki

nietzsche
Postanowiłem słabego Corneliusa zweryfikować z czymś o podobnych parametrach, to jest nawet bardzie odfermentowane i nie wyleżakowane ? termin do maja 2018
Wygląd: Ciemny rubin, nieprzejrzyste, śliczna piana, obfita, drobna, trwała, ciemno beżowa, śliczny lacing.
Zapach: To przynajmniej jest palone w zapachu i to mocno, kawa fusiara + zbożówka, pumpernikiel
Smak: Zero słodkości, piwo półwytrawne, lekko kwaskowe, mocno palone, agresywne, mocno kawowe, pumpernikiel, delikatna śliwka i czekolada, alkohol już dobrze ułożony, ale jest płasko, być może leżakowanie wniesie nuty jakiegoś porto i rodzynki. Szału ni ma, ale potencjał na leżakowanie jest.
2017-10-19 00:53:53
Faktoria Kortrijk

Thesloma
Zapach : kolendra , trawa cytrynowa , ogólnie klasycznie co do witbiera , choć nie atakuje zapachem , a daje przyjemną woń

Smak : według mnie sporo gazu , ogólnie orzeźwia kolendra nie dominuje , a w przyjemny sposób łączy się z trawą cytrynową.

Dość przyjemne choć nasycenie trochę zabija cały efekt , ogółem dobrze trafia w styl i jest poprawnym witbierem to piwo.
2017-10-19 00:38:47
Cornelius Porter 9%

nietzsche
Wiesz, Żywcowi to wiele kraftów ustępuje jeśli chodzi o porter
2017-10-18 23:47:32
Cornelius Porter 9%

nietzsche
Wygląd: kolor ciemno rubinowy, przejrzyste, więc mocarz to nie będzie, ładna drobna piana, beżowa, ładny lacing.
Zapach: melanoidynowy, jakaś śliwka i wiśnia, trochę miodu ? portera to nie przypomina
Smak: Bardzo słodkie, ale też trzeba przyznać, że na kontrę idzie naprawdę spora goryczka, przy czym nie przypomina rasowego portera, raczej dosłodzony koźlak, bardzo melanoidynowe, pumpernikiel, trochę kawy zbożowej, śliwka, rodzynka, trochę porto ? ale piwo ma miesiąc do terminu, więc to raczej utlenienie, chyba jakaś wiśnia wychodzi. Alkoholu wciąż sporo, ale nie bardzo w takim cienkuszu się miał z czym ułożyć. Jak dla mnie to słodki koźlak, to 18? są bardziej porterowate od tego
2017-10-18 23:42:20
Verhaeghe Duchesse De Bourgogne

Shinodin
Piana bardziej beżowa niż biała, drobnoziarnista, w miarę gęsta i puszysta, wysoka na około centymetr, powoli opadająca, pozostawia całkiem ładny lacing na ściankach szkła. Barwa jaśniejsza rubinowa, nie do końca klarowne i przejrzyste, nieznacznie zmętnione. W zapachu mocne winne aromaty, coś z dzikości i końskiej derki, dębowe nuty pochodzące od beczek w których leżakowało piwo, suszone owoce. W smaku zdecydowanie wytrawne, świetna kontra kwaskowa, dębowe i taninowe posmaki długo utrzymują się na podniebieniu, dobra kontra słodowa, goryczka praktycznie żadna, lecz nie o to tutaj chodzi, winność ponad wszystko, wysycenie na średnio-wysokim poziomie. Kapsel od browaru Verhaeghe, etykieta w ciemnej kolorystyce z tytułową bohaterką na froncie. Warka 08.12.2018. Unikalny, niezwykle aromatyczny wyrób. Bliżej mu do wina niż piwa, wytrawność stoi na niewyobrażalnie wysokim poziomie, a świetna kontra kwaskowa dodatkowo nadaje efekt orzeźwienia. Dodatkowo te dębowe posmaki i ich aromaty goszczące przez długi czas na kubkach smakowych. Zdecydowanie do powolnej degustacji, aż chciałoby się więcej niż 250ml. Blisko mojego ideału, lecz trochę zabrakło, dlatego dam "tylko" 8 z plusem. Polecam wszystkim fanom wytrawnych, piwnych trunków, naprawdę bajka.
2017-10-18 23:24:09
© ocen-piwo.pl 2017 | Polityka prywatności | Mapa strony


Działo się 
https://www.youtube.com/watch?v=Yfroh-gkPS0&feature=youtu.be

Dane producenta / importera

Jan Olbracht Browar Staromiejski

Dane kontaktowe niedostępne.



Jesli jesteś zainteresowany(a) publikacją wizytówki tego producenta / importera napisz do nas za pomocą formularza kontaktowego.

Znalezione produkty dla Jan Olbracht Browar Staromiejski

1
  
Jan Olbracht Szyszak Bursztynowy
% alk. 4.5
Blg 10.5
Piwo dolnej fermentacji o niskim ekstrakcie, warzone metodą rzemieślniczą z najwyższej jakości składników. Dzięki połączeniu nienachalnej goryczki z akcentami słodowo-chlebowymi Szyszak Bursztynowy zyskał bardzo zrównoważony charakter i znakomicie sprawdzi się przy każdej piwnej okazji.

Komentarze: 1     Średnia ocena: 6/10
Dodał: Shinodin - 2017-08-08 13:07:57
Pan Jałowiec z żurawiną
% alk. 0.0
Napój gazowany z owocami jałowca, szyszkami chmielu i żurawiną. Składniki : woda , cukier , chmiel (8%) , owoce jałowca (4%) , 100% sok z żurawiny (2%) , regulator kwasowości : kwas cytrynowy , barwnik : karmel , aromaty.

Komentarze: 1     Średnia ocena: 5,75/10
Dodał: Thesloma - 2017-07-25 11:52:04
Jan Olbracht Rzemieślniczy Kord Brandy Barrel Aged
Quintuple Brandy BA
% alk. 11.2
Blg 26.0
Piwo uwarzone przez Browar Jan Olbracht Rzemieślniczy z Piotrkowa Trybunalskiego, leżakowane w beczce po Brandy.

Piwo długo dojrzewające, leżakowane w drewnianych beczkach po szlachetnych, mocnych alkoholach, co potęguje złożony charakter trunku. Połączenie dwóch stylów piwnych z najwyższej półki - angielskiego Barley Wine i belgijskiego Quadrupla. Pierwszy z nich to gładkość, karmelowa słodycz i pełnia, najważniejsze cechy drugiego to owocowo-korzenne aromaty z wyraźną, lecz nie dominującą nutą alkoholową. Ciesz się pełnią aromatów i smaków powstałych na etapie fermentacji i leżakowania. Receptura Krzysztof Juszczak.

Skład: woda; słody jęczmienne i pszeniczne; owies i pszenica niesłodowane; granulat chmielowy, drożdże piwowarskie; przyprawy.
Piwo pasteryzowane, niefiltrowane.
Dostępne w butelkach o pojemności 750 ml.

Komentarze: 3     Średnia ocena: 7,5/10
Dodał: bartekn - 2017-01-24 12:29:20
Jan Olbracht Rzemieślniczy Opactwo Króla
Belgian IPA
% alk. 7.0
Blg 16.5
IBU 30
Ciemne belgijskie piwo górnej fermentacji z delikatną, acz wyraźną goryczką. Zastosowanie amerykańskich chmieli nadaje korzenno-goździkowy oraz cytrusowy charakter. Dominuje wrażenie słodyczy, osiągniętej dzięki „okrągłemu” odczuciu w ustach, białym owocom oraz pomarańczy.

Składniki: woda; słody: Pilzneński, Pale Ale, Biscuit, Wiedeński; płatki owsiane; chmiele: Marynka, Simcoe, Centennial, Citra, Calypso, Mosaic, Galaxy, Equinox; dodatki: gałka muszkatołowa; drożdże: Wyeast Belgian Ardennes 3522.

Barwa miedziana, średnio zmętniona. Pod światłem rubinowa. Piana w ciemniejszym odcieniu bieli, po nalaniu tworzy się skromna warstewka, złożona z drobnych pęcherzyków, szybko się dziurawi. Dłużej trzyma się jako nieduża obręcz ze śladowymi wysepkami na środku. Pozostawia ładne, równomierne i grube firanki na szkle. Zapach zdominowała nuta słodowa o mocno słodkim wyrazie, w oddali czuć lekko cytrusowo-żywiczne akcenty chmielowe. W smaku potężna słodka, baza słodowa. Następnie umiarkowana goryczka wraz z delikatnym posmakiem alkoholowym. Wysycenie średnie.

Piwo dawniej znane pod nazwą Opactwo Olbrachta.

Komentarze: 16     Średnia ocena: 7,16/10
Dodał: Stacher93 - 2014-08-25 09:20:52
Jan Olbracht Rzemieślniczy Pomarańczarnia
Witbier
% alk. 5.6
Blg 12.5
IBU 19
Jest to Witbier uwarzony przez Browar Rzemieślniczy Jan Olbracht z Piotrkowa Trybunalskiego. Jasne piwo górnej fermentacji, naturalnie mętne, pasteryzowane i niefiltrowane. Tradycyjne belgijskie piwo pszeniczne zwane również bier blanche (białe piwo). Charakterystyczną cechą witbiera jest jego wyraźny charakter zbożowy z nutą kolendry oraz cytrusową wonią pochodzącą od skórek pomarańczy i cytryny. W składzie bez konkretów: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, chmiel i drożdże piwowarskie. Barwa ciemnej pomarańczy, wpadająca w bursztyn, lekko zmętniona. Piana w kolorze białym, drobno-pęcherzykowa, po nalaniu tworzy się niewysoka warstewka. Dosyć bogato zdobi ścianki, zostawiając na nich równomierne ślady. Dziurawi się szybko od środka, do końca pozostaje w postaci porwanego kożucha z nieznacznym pierścieniem. Aromat intensywny, na pierwszy plan wybija się skórka pomarańczy z kolendrą, w tle mocno wyczuwalna solidna ilość słodu. W smaku na pierwszym planie mocno słodki i ciążący słód, następnie cytrusy i wyczuwalna kolendra z drożdżami w tle. Wysycenie zbyt niskie jak na piwo o tym gatunku.

Komentarze: 29     Średnia ocena: 6,14/10
Dodał: Stacher93 - 2014-08-22 14:56:45
Jan Olbracht Rzemieślniczy Kazamaty Króla
Stout
% alk. 5.6
Blg 12.5
Jest to Stout, uwarzony w Browarze Rzemieślniczym Jan Olbracht z Piotrkowa Trybunalskiego. Piwo górnej fermentacji, niefiltrowane i pasteryzowane, wywodzące się z Wielkiej Brytanii. Ciemna barwa i palony charakter wynika z użycia prażonego słodu. Posiada zdecydowaną goryczkę pochodzącą od szlachetnych angielskich chmieli.

W składzie: woda, słód jęczmienny oraz pszeniczny, chmiel i drożdże piwowarskie.
Barwa czarna, pod światłem brązowa z rubinowymi refleksami. Piana brunatna, wierzchnia warstwa w kolorze kremowym. Po nalaniu wysoka na centymetr, drobno pęcherzykowa. Pozostawia obfite i regularne ślady na szkle. Bardzo szybko redukuje się do podziurawionego kożucha. Posiada intensywny aromat, zdominowany przez mocno palony słód, obecny też aromat zbożowej kawy. Zapach ten jest dosyć słodki i chwilami wydaje się nienaturalny. W smaku na początku ujawnia się kwaskowatość, która przechodzi w posmak mocno palonego, wręcz przypalonego słodu. Wyczuwalne również nuty laktozowe z lekką słodyczą i przyjemną, aczkolwiek niezbyt silną goryczką na finiszu. Wysycenie raczej delikatne, samo piwo wydaje się dość gęste i oleiste.

Komentarze: 3     Średnia ocena: 6,79/10
Dodał: Stacher93 - 2014-07-23 11:34:55
Jan Olbracht Rzemieślniczy Korona Olbrachta
American Pale Ale
% alk. 5.6
Blg 12.5
IBU 22
Produkt Browaru Rzemieślniczego Jan Olbracht z Piotrkowa Trybunalskiego. Jest to jasne, niefiltrowane i pasteryzowane piwo górnej fermentacji. Wyraźna goryczka jest wynikiem zastosowania szlachetnych niemieckich odmian chmieli. Średnia zawartość alkoholu w połączeniu z umiarkowanym wysyceniem dwutlenkiem węgla sprawia, że piwo to idealnie nadaje się na wszelkiego rodzaju okazje.

Skład: woda, słód jęczmienny i pszeniczny, chmiel, drożdże piwowarskie.
Barwa złota, wpadająca w jasny pomarańcz, zmętniona. Piana śnieżnobiała, po nalaniu wysoka na centymetr. Składa się z drobnych oraz średnich pęcherzy, lekko zdobi szkło. Powoli opada do porwanej warstewki z grubszą obrączką. Posiada słodki, słodowy i lekko maślany aromat, kojarzący się również z zapachem miodu i zbożem. W smaku dominuje słód oraz słodycz, która przechodzi w umiarkowaną cytrusową goryczkę, która silniej ujawnia się tuż po przełknięciu. Wysycenie na poziomie średnim.

Komentarze: 25     Średnia ocena: 6,89/10
Dodał: Stacher93 - 2014-07-22 08:14:17
Jan Olbracht Czarcia Krew
Black IPA
% alk. 6.5
Blg 16.2
Piwo powstałe dzięki współpracy z piwowarem domowym Bartoszem Nowakiem. To ciemne piwo mocno trzymające się stylu India Black Ale. Charakteryzuje się wysokim poziomem chmielowej goryczki i nutami cytrusowymi oraz żywicznymi uzupełnionymi przez akcenty kawowo-czekoladowe.

Komentarze: 4     Średnia ocena: 7,31/10
Dodał: Brodzisław - 2014-06-03 09:53:37
Jan Olbracht Donar
Doppel Bock
% alk. 8.0
Blg 18.0
Gęste i oleiste piwo w stylu koźlak dubeltowy, o mocnym i bogatym smaku składającym się z akcentów: obfito- słodowych, chlebowych, pszenicznych, bananowych przeplatanych z ziołami- mocno zauważalnymi pochodzącymi z chmielowego aromatu, dojrzałych owoców, retensowo alkoholowymi-intensywnymi, lecz raczej nie odpychającymi, karmelowymi, drożdżowymi. Słodycz "surowo- słodowa"(zostaje również jako posmak po piwie na kubkach smakowych) , przeplata się z wyraźną kwaskowatością oraz alkoholem- zaniżając pijalność. W zapachu zauważalne nuty: karmelowe, bananowe, pomarańczowe i innych owoców, słodowe, pszeniczne,owocowe, ziołowe- przyjemne i obfite. Kolor: błotno- brązowy pod światło bursztynowy- nieprzejrzysty z bardzo dużym zmętnieniem. Piana obfita, drobno-pęcherzykowa, koloru beżowo-brązowo-białego, średnio ciemnego, intensywnie i grubo oblepia szkło.

Składniki: woda; słody: ciemny Pszeniczny, Monachijski, Carapilils, Wiedeński, Caragold, Carafa, suchy ekstrakt słodowy Muntos jasny, suchy ekstrakt słodowy pszeniczny Muntos; chmiel: Perle; drożdże: całość odfermentowana szczepem WB-06.

Komentarze: 6     Średnia ocena: 7,2/10
Dodał: PiwowarWWA - 2014-04-04 11:26:48
Jan Olbracht Pils
Czech Pilsner
% alk. 5.2
To klasyczne piwo jasne warzone według tradycyjnej metody. Jest piwem jasnym o barwie słomkowej z drobnymi pęcherzykami dwutlenku węgla i gęstą białą pianą. Charakteryzuje się wyrazistym aromatem chmielowym i subtelną goryczką z delikatną nutką słodową. To wytwarzane w tradycyjny sposób piwo w oparciu o wyselekcjonowane, najlepsze składniki.

Komentarze: 5     Średnia ocena: 6,45/10
Dodał: MarcinK - 2013-11-07 14:32:00
1
  
wykonanie choruzy.pl © 2010