Na południe 51°14’58.1"N 22°33’05.1"E. W to miejsce przyciągają go wspaniałe aromaty polskich chmieli, a są to Marynka i Puławski. Dzięki nim odkrywa na nowo świat. W drodze do słonecznej krainy zawsze zatrzymuje się na południu na dłużej.
W zasypie słody: Pilzneński, Monachijski i Karmelowy. Spora porcja chmielu Marynka. Fermentacją sterowały drożdże Saflager W34/70. Na leżaku ten złocisty trunek zasypaliśmy porządną dawką polskiego aromatycznego chmielu Puławski. Tak w prosty ale niecodzienny sposób powstał Hopster Na Południe. Idealny na upalne lato 2016.
Dodał:
St0pa - 2016-08-24 20:00:56
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Shinodin