Hopkins Mississippi
Hopkins Mississippi
Hopkins Mississippi
American Wheat or Rye Beer
% alk. 4.9
Blg 12.5
IBU 28
brak koduaddbarcode


Piwo w stylu American Wheat uwarzone przez Browar Hopkins z Gdyni. Zostało wprowadzone do sprzedaży w marcu 2016 roku.

Sięgnijcie po piwo, które zapewniłoby orzeźwienie nawet w subtropikalnym klimacie Mississipi. Smak pszeniczno-zbożowego ciała podbiliśmy płatkami pszennymi i jęczmiennymi. Aromaty cytrusowe, tropikalne oraz żywiczne zapewniają intensywne chmiele Citra oraz Columbus. Nasza interpretacja stylu amerykańskiej pszenicy to rześkie i pijalne piwo z subtelną dawką goryczy.

Piwo górnej fermentacji, niepasteryzowane, niefiltrowane
Składniki: woda, słody (Pszeniczny, Pale Ale, Karmelowy Pszeniczny), chmiele (Citra, Columbus), dodatki (płatki jęczmienne, płatki pszeniczne), drożdże US-05
Pić bez osadu z dna.
Zalecana temperatura serwowania: 8-12°C
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 0,5l.
Dodał: piwosz92 - 2016-03-14 12:39:18

oceny Oceny

Użytkownicy 7 / ilość: 5
Goście 8,33 / ilość: 3
średnia 7,5/10 / ilość: 8

Oceń piwo

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

awatar
Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny

awatar
Brodzisław
starstarstarstarstar

2016-09-15 17:57:40
W kolorze złoto, lekko zmętnione. Pian jasna, drobno i średnio-pęcherzykowa, obfita z czasem opadła. tworząc ślad na szkle.
Aromat z butelki słodowy, pszeniczny i ?ogórek!? W szkle zbożowe nuty z przyprawami goździka, korzennymi mieszają się z bananem, chmielowymi cytrusami i owocami tropikalnymi.
W smaku piwo jest pełne, lekko nawet słodkie z kwaskiem na finiszu. Czuć zbożowość, chlebowe nuty. Goryczka pomiędzy średnią a niską, lekko nawet zalega. Całość podkreśla wysokie wysycenie.
Typowy ?łit?, nawet dobre, tylko coś było nie tak w butelce (pod kapslem?).
oceny Oceny użytkownika:
8 ( smak: 8, zapach: 7, wygląd: 9 )
awatar
Gogo
starstarstarstarstar

2016-04-06 09:50:02
Kolejne piwo od rozpędzającego się Hopkinsa. Lubię American Wheat'y, do tej pory chyba najbardziej smakowała mi Amerykańska Pszenica z Browaru Na Jurze. Mississippi na pewno nie przebiło wymienionego wcześniej piwa, ale dało powody do zadowolenia. Nuty amerykańskich chmieli może nie powalające, ale da się wyczuć. Zaraz po nich czuć orzeźwiające nuty pszeniczne. Dobre piwo, choć dla fanów stylu może to być mało.
oceny Oceny użytkownika:
6 ( smak: 6, zapach: 6, wygląd: 6 )
Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010