Moda na IPA z zachodniego wybrzeża USA w pełni, więc nie mogło zabraknąć naszej interpretacji stylu. Podbudowa słodowa jest sprawdzona i prosta, bo to chmiele grają tutaj najważniejszą rolę. Jest więc cytrusowo, tropikalnie, pikantnie i korzennie. Dzięki temu piwo ma solidną goryczkę i wytrawność, ale również rześkość odpowiednią na lato.
Składniki: woda; słody: Pale Ale, Carapils; chmiele: Citra, Cascade, Tomahawk, Chinook; drożdże: Fermentum Mobile - FM52.
Najlepiej podawać w temperaturze 8-12°C.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Gość
Gość
Nawet jeden składnik tego piwa nie stał koło west coast IPA.
Zapach - zioła, gleba, ocet, turkuć podjadek.
Smak - ? Wytrawne, gorycz niczym nie kontrowana...nuda i tragedia.
Nie kupować, nie wspierać pseudorzemiślników!