Zostań patronem na
Heban
Heban
Heban
% alk. 5.4
Blg 12.0
brak koduaddbarcode


Heban od kilku lat należy do elity ciemnych piw na polskim rynku.
Cały czas pozostaje wierny swej pierwotnej maksymie zawartej na etykiecie „dostojne, szlachetne, niespotykane..., długo można prawić mu komplementy, lecz tak naprawdę liczy się jego pełny, dojrzały, aksamitny smak.”
Znakomita jakość i walory smakowe z roku na rok zwiększają grono jego zwolenników.
Wspaniałe piwo dla tych którzy chcą poznać urok smaku piwa inego niż jasne.
Wielokrotnie nagradzane w swojej klasie na licznych konkursach piw.
Klasyczny proces produkcji, w którym powstaje to piwo nadaje mu pełen aromat, wspaniałą barwę i smak. Nuty delikatnej słodyczy z ciemnych monachijskich słodów znakomicie komponują się tutaj z goryczką szyszek chmielu.
Dodał: admin - 2010-07-07 08:07:45

oceny Oceny

Użytkownicy 7,56 / ilość: 18
Goście 8,11 / ilość: 45
średnia 7,95/10 / ilość: 63

Oceń piwo

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

awatar
Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny

awatar
d1010mm1
starstarstarstarstar

2013-05-21 11:45:13
kto pierwszy robił to piwo?
awatar
Gość
awatar
Gość

2012-04-10 22:54:28
Nie znam lepszego! Do spróbowania z beczki w Warszawie bar Antykwariat na ulicy żurawiej! Polecam gorąco
awatar
pietja
star

2011-09-16 15:06:11
Jak pierwszy kolega napisał piwo jest teraz kiepskieeeee. Przed sprzedażą browaru Heban był super. Cena wygórowana.
awatar
Gość
awatar
Gość

2011-07-06 21:16:15
To piwo było dobre dopóki browar nie został sprzedany. Teraz to straszna pomyłka. Nie daje rady wytrzymać tego okropnego smaku słodu jęczmiennego.
I jeszcze do tego ta cena. Śmiech na sali.
awatar
Gość
awatar
Gość
2011-07-06 21:16:15
Nie żeby coś, ale większość piw jest robionych ze słodu jęczmiennego, to jeden z podstawowych surowców piwowarskich, jeżeli piwo nawet jest robione z innych słodów, to są one z reguły dodatkami do słodu jęczmiennego, gdyż zapewnia on odpowiednie odfermentowanie piwa...
starsze »
Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010