Grybów Pilsweizer Pszeniczne Kwaśne
Grybów Pilsweizer Pszeniczne Kwaśne
Grybów Pilsweizer Pszeniczne Kwaśne
Berliner weisse
% alk. 4.3
Blg 11.3
brak kodu


Szanowni wielbiciele naszego złotego trunku z przyjemnością Was informujemy, ze dziś się odbywa premiera nowego piwa Pszeniczne Kwaśne, którym Wam chcemy pokazać ze piwny świat jest różnorodny i ze istnieją i inne piwne style. I takim jest właśnie piwo typu Berliner Weisse, określany przez wojska Napoleońskie w 1809 r. jako szampan północy. Niepowtarzalny smak uzyskano dzięki użyciu bakterii Lactobacillus delbruckii. Piwo górnej fermentacji, refermentowane w butelce z 100% zasypem pszenicy jasnej i suszonej dymem dębowym. Polecamy serwować wraz z porcją syropu cukrowego, malinowego lub rabarbarowego.
Idealne na upalne dni, orzeżwiające, wytrawne i musujące.
Piwo, które premierę miało 8 sierpnia 2017, jest innowacyjnym podejściem do stylu berliner weisse, w którym nie stosuje się słodu wędzonego, słód pszeniczny nie stanowi 100% zasypu, a ekstrakt nie przekracza 8° Plato.
Składniki: woda, słód pszeniczny, słód pszeniczny wędzony dębem, chmiel Żatecki, drożdże, bakterie lactobacillus delbrueckii.
Sugerowana temperatura podawania 4 stopnie Celsjusza.

Dodał: nietzsche - 2017-08-28 09:37:38

Oceny

Użytkownicy 5,67 / ilość: 3
Goście 5,53 / ilość: 15
średnia 5,56/10 / ilość: 18

Oceń piwo

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny


Gość

2018-05-22 19:11:14
Pierwszy raz w życiu piłem taki wynalazek ale muszę przyznać, że nie jest źłe.Powąchałem z butelki- zapach wędzonki przypominający grodziskie.
W smaku wędzonka i wyraźny kwas- oba te doznania bardzo fajnie się komponują.
Myślę, że jest to doskonałe piwo na upał.Gasi pragnienie, orzeźwia a nie upija.
Na uwagę zasługuje 100% zasyp ze słodu pszenicznego co jest dosyć rzadkim zjawiskiem.

Gość

2018-02-04 07:54:07
Zmarnowane pieniądze, piwo smakuje obrzydliwie!
Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010