Uwarzone przez Browar Golem.
Kolejna wersja piwa Dybuk w stylu Rye Porter. Tym razem leżakowana w beczkach po whisky Laphroaig.
Piwo ciemne, górnej fermantacji, pasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda, słód jęczmienny, słód żytni, chmiel, drożdże, sól, łuska kakaowca.
[opis producenta, fb]
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
jover
Gość
W aromacie likier, kawa, kakao. Leciutkie nuty torfu.
W smaku dominuje torfowość. Następnie idzie kakao / gorzka czekolada. Później lekki kwasek, a za nim alkoholowo słony finisz (ten alkohol jest delikatny). Wszystko zbalansowane. Gładkie. W trakcie picia przyzwyczajamy się do torfu i rolę motywu przewodniego przejmuje gorzka czekolada i szczypta paloności. Co ciekawe: słodyczy za dużo tu nie ma, i wcale jej nie brakuje. Goryczka ku niskiej. Nasycenie niskie. Troszeczkę więcej ciała by się przydało. Piwo degustacyjne, i pijalne zarazem. Super.