Piwo uwarzone przez niemiecki browar Frankenthaler z miasta Frankenthal/Pfalz (kraj związkowy Nadrenia-Palatynat). Zostało wyprodukowane zgodnie z niemieckim prawem czystości z 1516 roku.
Piwo jasne, pasteryzowane
Składniki: woda, słód jęczmienny, ekstrakt chmielu
Dostępne w puszkach o pojemności 500 ml oraz w kegach o pojemności 5l.
Termin przydatności do spożycia: 15 miesięcy
Importer: JohnKing Polska Sp. z o.o.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
BRYNIU
BRYNIU
Borsuk77
Wygląd - klasyka - bladość, czyli słomkowy kolor, do tego średnia piana zostawiająca sporo śladów oraz średnie wysycenie. Piana trwała.
Zapach - lekkie nuty maślane, które przykrywają i słód, i goryczka.
Smak - znowu klasycznie i popularnie; bez błędów i bez większych wyszukanych wrażeń.
Reasumując - niby bez rewelacji, ale tak miało być. Poprawie lub ciut więcej. Nie zagraża to piwom rzemieślniczym (dobrym, bo sporo jest i w tym niby zacnym gronie marnych), ale może być jako wskazówka dla koncernów, że można... Można oferować piwo skierowane do ogółu, jakim i czasem ci z bardziej wytrawnym podniebieniem nie pogardzą. Dla jednych wzorzec, dla innych piwo codzienne czy do barbecue zwanego z germańska grillem i z polska rożnem. Jestem na tak!