Doskonała kompozycja słodu jęczmiennego oraz polskich chmieli aromatycznych i goryczkowych pozwoliła uzyskać w pełni zharmonizowany smak. Nie bez znaczenia pozostaje również fakt, że piwo to zostało poddane procesowi powolnej, naturalnej fermentacji w otwartych kadziach przy użyciu szlachetnych drożdży piwowarskich. Leżakowane przez minimum 4 tygodnie przed rozlewem do butelek, tak jak to niegdyś wyglądało. Podsumowując, jest to przyjemne, wysoce pijalne piwo niewątpliwie wyróżniające się smakiem i jakością produkcji spośród dostępnych popularnych piw na polskim rynku. Na wybrzeżu piwo to występuje pod lokalnymi nazwami: Gdańskie, Sopociak, Gdyńskie, Łebskie i Międzyzdrojowe. Jako, że Łebski Browar S.C. jest browarem kontraktowym piwa warzone i rozlewane są w Browarze Witnica.
Dodał:
til - 2014-09-23 08:45:03
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny