To piwo dolnej fermentacji, fermentujące w niskich temperaturach w tradycyjnych otwartych kadziach. Jak w przypadku wielu piw ciemnych, długo leżakuje. W skład receptury wchodzi słód karmelowy, palony w browarze Miłosław oraz naturalny miód pszczeli. Aromat tego piwa to połączenie słodyczy miodu oraz palonych ciemnych słodów, pozostające w równowadze również na podniebieniu. W smaku towarzyszy mu odpowiednio dobrana chmielowa goryczka. „Miodowe” sprawdza się jako towarzysz intensywnych w smaku mięsnych dań oraz samodzielnie w roli płynnego deseru.
Dodał:
bartek - 2012-01-19 08:36:00
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
kavv0
Krzew
AlojzyPiwosz
Słodki smak, słabo wyczuwalny chmielowy smak piwa - dla jednych zaleta dla innych wada, dla mnie ciekawa odskocznia, zapach dość przeciętny, szybko opadająca piana. Wadą na pewno jest to że miód zabiera cały smak tego piwa co sprawia że jest takie jednowymiarowe jak pewna osoba napisala nizej. Nie sprawia to że jest ono obrzydliwe. Jest słodkie, łagodne, orzeźwiające. Godne polecenia.
7,5/10
Gość
wypolerowanej miedzi przeglądającej się w blasku świecy zapalonej tuż po zmroku. Ale jakaś dziwna sprawa z tym piwem. Degustowane w dniu wczorajszym i w dniu dzisiejszym, to dwa różne piwa. Fakt, pite o różnych porach dnia, wczoraj wieczorem, dzisiaj w godzinach obiednich, a całkiem inne. Warka ta sama, 21.05.22.
Wczoraj wydawało się bardzo wytrawne, wręcz gorzkie, nawet nazwałem je Gorzki miód, a dzisiaj z tej goryczy niewiele pozostało. Podobno nie można dwa razy wejść do tej samej rzeki, widać i do tego samego piwa nie da się wskoczyć dwa razy...