Piwo o smaku kwaśnej pigwy uwarzone przez Browar Fortuna.
Piwna specjalność, której receptura oparta jest na owocach pigwy - zwanej niegdyś też polską cytryną. Zainspirowani tym nietuzinkowym owocem, dojrzewającym jesienią w przydomowych ogrodach, stworzyliśmy piwo urzekające aromatem dojrzałej pigwy, jabłek oraz słodko - kwaskowym smakiem.
Piwo dolnej fermentacji, pasteryzowane
Składniki: woda, słód jęczmienny pilzneński, pszenica, soki (jabłkowy, z pigwy 8,5%), cukier, chmiel, naturalny aromat, drożdże
Zalecana temperatura serwowania: 6-8°C
Zalecane szkło: pokal
Dostępne w butelkach zwrotnych o pojemności 500 ml.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Mowthie
Kopytko74
Delikatna koronka.
Piwo mętne, kolor cytrynowy
Aromat słaby, gdzieś w drugim planie zielone jabłko papierówka
Smak bardzo rześki, kwaskowy, zrównoważony delikatną słodyczą, w końcówce pojawiają się fajne nuty pigwy.
Bardzo dobre!
Gość
Basileus81