Czerwony Smok jest owocem tradycyjnego warzenia, troskliwej pielęgnacji podczas otwartej fermentacji i tradycyjnego dojrzewania piwa. Zaskakuje delikatnym wręcz aksamitnym smakiem, który z każdym łykiem staje się coraz bardziej wytrawny i goryczkowy.
Cieszy również oko. W kuflu mieni się czerwienią, w promieniach słonecznych zyskującą rubinowe refleksy. Jasnokremowa piana pozostaje w kontraście z soczystym kolorem samego napoju.
Dodał:
admin - 2010-08-09 08:59:32
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Shinodin
Thesloma
magus76
nietzsche
Kolor czerwony, od karmelu, jak piwa z Gontyńca, ładniejsza piana, trwalsza i nawet jakiś lacing zostawia.
W smaku lagerowa pustka + warzywa, których tutaj słodkość już nie ukryje, bo piwo słodkie nie jest, ciężko powiedzieć, że jest wytrawne, bo jest po prostu wodniste, puste, odrobina Herkulesa w smaku. Nie powiem, że jest niesmaczne, bo jest nijakie, niemal jak woda. Czuć tu trochę goryczki, no i karmelu, który pewnie poszedł na kolor.