Marcowe piwo o wyjątkowym zapachu, ze świeżej śruty słodowej, ze starej słodowni, oraz owoców i kakao.
W smaku orzeźwiające, a przede wszystkim głęboko słodowe, bardzo pełne, o niewyczuwalnej absolutnie, jakiejkolwiek tonacji alkoholu i bardzo bogatym profilu aromatycznym składającym się z nut: biszkoptów, bananów, karmelu, kwiatów, roślin, niemieckiego chmielu aromatycznego.
Goryczka w stronę biszkoptów, oraz bazy słodowej, w pełni zakryta. Piwo, o pijalności wysokiej z ostrawym, a zarazem delikatnym dwutlenku węgla, długo leżakowane, słodkawe, nieco zbyt wyraźnie sycące.
Kolor złoto-bursztynowy, klarowny. Piana drobno pęcherzykowa, estetyczna.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny