Drugie piwo z serii Nowozelandzkiej. Spróbuj jak smakuje kropla Antypodów na Starym Kontynencie! Sercem tego Pale Ale`a jest nowozelandzki chmiel Rakau, tworzący piwo o mocnym charakterze owocowo-kwiatowym z towarzyszącą delikatną goryczą.
Skład : woda; słody: Pale Ale, Monachijski; chmiel: Rakau; drożdże: S-04
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
nietzsche
Kolor ciemny bursztyn, delikatnie zmętnione, ładna piana (drobna) ładny, płaczący lacing.
Smak: Jeśli jest tu 45 IBU to albo jestem chory. Piwo dla mnie w ogóle nie goryczkowe, pełne, ale tak prosto, jęczmiennie (użycie pszenicy jak u poprzenika zawsze powoduje taką mączność, ?puchatość? piwa), naprawdę dużo słodu monachijskiego w zasypie, więc ono wyglądając na jasne, jest bardzo ciemno chlebowe, pumperniklowe, melanoidynowe (spieczona skórka chleba), biszkoptowe, trochę karmelowe, ta słodowość jest naprawdę na granicy piwa ciemnego i jasnego i jednocześnie, bardzo owocowe, tropikalno owocowe, ale są tu też swojskie nuty śliwek, brzoskwiń, słodkich, przejrzałych jabłek. No udane połączenie. Bardzo dobre
Brajan36
Warka : 30/06/16
Barwa :ciemno bursztynowa , mocno zamglona
Piana : drobnooczkowa , średnio obfita , przybrała 4cm wysokości , po czym opadła do 1 cm i w takiej postaci pozostaje dość długo , nie czepia się szkła
Aromat : z butelki : tak jakby lekka woń karmelu od słodu monachijskiego jak mniemam oraz trochę żywicy , ze szkła : to już w pełni zapachowej nowozelandzkiego chmielu Rakau dużo brzoskwini , moreli , marakuji zapach nie jest tak klasyczny jak w amerykańskich chmielach tego typu bardziej prócz wyżej wymienionych woni ma charakterystyczną nutę kwiatową , zapachowo bardzo dobrze się prezentuje
Smak : nisko wysycone , słodko ściągające karmelowa goryczka , prócz tego aromat słodowy i lekko biszkoptowy lekka owocowość ( morele ) , przez chwile przewija się delikatna kwaskowość ,
Piwo bez szału , nie zbyt dobry Single Hop zrobiony z NZ Rakau lepiej ten chmiel się komponuje z innymi chmielami z Nowej Zelandi
Gość