Weizen warzony przez klasztorny Eschweger Klosterbrauerei z Hesji. Browar mieści się w budynku klasztoru Augustianów w Eschwego i obecnie należy do prywatnych właścicieli.
Specjalność naturalnego piwa pszenicznego charakteryzuje się owocowością i delikatną nutą bananową. Świeży i perlisty, już pierwszy łyk jest gładki i łagodny na finiszu. Drożdżowo-pszeniczny Jacobinus dobrze komponuje się z łagodnym twarogiem, szparagami lub rybami. - opis producenta.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
nietzsche
Zapach: nie czuję jakichś specjalnych nut weizenowych, jest przede wszystkim zbożowe, jakiś goździk stomatologiczny, na granicy autosugestii, zapach bardzo nikły, termin ma do lutego 2020, więc to raczej nie kwestia świeżości
Smak: Gładkie, chlebowe piwo, ale weizena to ono nie przypomina, jest ewidentnie pszeniczne, fajnie chlebkowe, zbożowe, uznałbym go za niezłego przedstawiciela niefiltrowanych lagerów pszenicznych ;) Fajne piwo, ale nie waizen i w tym problem