Koźlak dubeltowy (podwójny) z saksońskiego Einsiedler Brauhaus w Chemnitz, jeden z wielu koźlaków warzonych przez ten browar.
Jedwabista czerń z lekkim połyskiem mahoniowym, bogata karmelowa pianka i ślady prażonych słodów oraz surowej kawy - tak nasz podwójny bock drażni oczy i nos.
Mocne pieczone nuty i delikatna słodycz kakao zachwycają zmysły i nadają naszemu starannie uwarzonemu doppelbockowi piwną wyjątkowość. - głosi opis producenta
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
nietzsche
Zapach: Bardzo melanoidynowy, trochę owocowy (jakieś powidło), kawa zbożowa i mleczna czekolada
Smak: Bałem się, że będzie bardzo odfermentowane, jak wiele niemieckich doppelbocków, a jest mocno słodowe, choć nie słodkie, melanoidynowe, lekko piernikowe, jakaś śliwka suszona, kwa zbożowa, trochę czekolady, wyraźna chmielowość i nawet goryczka jak na to swoje 26 IBU. Zacne.