Piwo Wielki Szu miało premierę na Silesia Beer Fest Festiwal Piw Rzemieślniczych w Katowicach, który odbył się w dniach 13-15 maja 2016 roku.
Składniki: woda; drożdże; słody: Jęczmienny, Pszeniczny; dodatki: zest z mandarynek, grejpfrutów i limonek.
Piwo pasteryzowane, niefiltrowane.
Sugerowana temperatura podawania 10-12°C.
Dostępne w bezzwrotnej butelce o pojemności 500 ml.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Thesloma
WoocashRosh
PiwowarWWA
Brodzisław
Aromat wybitnie cytrusowy i nieco karmelowy. W smaku podobnie. Słodkawe słody kontrują goryczkę na poziomie średnim. Ponownie kubki smakowe rejestrują owoce cytrusowe i trochę przypraw ziołowych. Wysycenie średnie poprawia pijalność już i tak wysoką tego piwa.
Ogólnie dobre piwo bez wad z cytrusami na pierwszym planie.