Podkarpacka interpretacja Session IPA wyprodukowana przez Browar Dukla z tejże miejscowości zlokalizowanej około 70 kilometrów na południe od Rzeszowa.
Przy produkcji zastosowane zostały następujące słody: Pale Ale, Pilzneński, Melanoidynowy, Pszeniczny oraz Zakwaszający. Charakter aromatu i goryczki tworzą cztery gatunki chmielu:
chinook,
amarillo, Mosaic oraz
citra.
Dodał:
Kaente - 2015-07-28 11:29:55
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
MateoKrk_
W Aromacie Na Pierwszym Planie Nuty Słodowe Ciasteczkowe Karmelowe Następnie Owoce Cytrusowe (Grejpfrut, Brzoskwinia, Limonka) Delikatne Owoce Tropikalne Żywica Oraz Iglaste Klimaty.
W Smaku Lekkie Przyjemne Dobry Balans Między Słodowymi Akcentami w Postaci Karmelu i Ciasteczek a Chmielami Dającymi Akcenty Owoców Cytrusowych i Tropikalnych Goryczka Średnia Owocowo-Żywiczna Króciutka Niezalegająca Wysycenie Średnio-Niskie.
Przyjemna Lekka i Orzeźwiająca Sesyjna IPA w Sam Raz na Lato.
Shinodin
Thesloma
turbomaszkiet
ostatnio Dukla ma problem z infekcjami i wychodzą im kwasy, ale tej session ipie to pomogło: aromat to typowy dla stylu bukiet cytrusowo-owocowo-tropikalny, ale smak mnie naprawdę powalił, idealna kwasowość wraz z owocami tropikalnymi to świetna kompozycja, bardzo podobne do kwasu alfa z pinty/to ol
jestem pozytywnie zaskoczony jak nieplanowana infekcja może dać taki pozytywny efekt
znalezione w pewnym sklepie piwnym za 5zł, bo blisko daty